Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Verslag | Boekpresentatie Zoektocht Terug

Boekpresentatie Zoektocht Terug Marina Folkers

Afgelopen zaterdag vond in de bibliotheek in Barneveld de boekpresentatie plaats van het tweede boek van Marina Folkers. Haar eerste boek, getiteld Faye en Sean, a love story, was voor mij een absoluut succes. Ik was direct fan van Marina Folkers en kon dan ook niet wachten tot ik een tweede boek van haar zou kunnen lezen. Bijna anderhalf jaar later is hij er: Zoektocht Terug! Binnenkort komt natuurlijk mijn recensie online, maar vandaag eerst een verslagje van de boekpresentatie van Zoektocht Terug.

Boekpresentatie Zoektocht Terug

Boekpresentatie Zoektocht Terug

Gezien ik altijd liever te vroeg kom dan te laat was ik uiteraard ruim om tijd vertrokken vanuit Drachten. Dit keer nam ik mijn vriend mee, want ikzelf zou ook onderdeel zijn van de boekpresentatie! Marina had mij begin november 2016 al benaderd met de vraag of ik eventueel wat zou willen vertellen over bloggen en recenseren. Ik voelde mij enorm vereerd en zei direct ja!

Twintig voor twaalf kwamen wij al aan en liepen we rustig naar de bibliotheek waar Marina al druk bezig was haar boeken uit te pakken. Haar uitgever was op vakantie, dus heeft ze alles zelf, met behulp van haar man Gerard, geregeld. Gezien we toch te vroeg waren kon ik mij net zo goed nuttig maken en heb ik aangeboden om te helpen met het neerzetten van de boeken en hapjes. Iets na half één kon het programma van start gaan en had zich een groot publiek verzameld. Ondertussen hadden we al kunnen genieten van beelden van een rondrit in Engeland.

Voorwoord door Gerard

Gerard - Boekpresentatie Marina Folkers 2

Waar normaal gesproken bijvoorbeeld de uitgever de presentatie inleidt, had dit keer Marina’s man Gerard dit op zich genomen. Hij vertelde wat we konden verwachten van de presentatie en leidde dit leuk in.

Over Bloggen en Recenseren

Jessica - Boekpresentatie Marina Folkers

En toen werd aangegeven dat het woord overging op mij. Plotseling speelden de zenuwen – waar ik tot dan toe nog niet echt last van had gehad – op te spelen. Ik voelde een enorme trilling / bibber in mijn stem. Tsjah, net als de meeste schrijvers ben ik iemand die makkelijker woorden typt, dan voor een publiek staat te praten. Maar ik wilde dit echt graag doen voor Marina. En achteraf – mijn vriend had een stukje opgenomen – bleek je die trilling in mijn stem niet eens echt te horen. Maar je kon blijkbaar wel merken dat ik nooit een microfoon gebruik en veel doe met handgebaren. Ik kon het zelf helaas niet horen, maar blijkbaar had ik de microfoon af en toe iets te ver weg.

Ik heb wat verteld over mijn eerste contact met Marina in november 2015, en dat ik haar déze dag pas voor het eerst in het echt ontmoete. Ook vertelde ik over de start van Reviews & Roses, dat het een hobby is waar ik veel voldoening uithaal. Hoe de rol van bloggers belangrijk is geworden sinds mensen veel op het internet rondsurfen en minder vaak kranten en magazines lezen. Hoe blogs en bloggers enorm van elkaar kunnen verschillen. En natuurlijk heb ik verteld hoe het schrijven van een recensie er bij mij uitziet en dat ik daar gemiddeld drie uur over doe (exclusief het lezen van het boek). Ondertussen heb ik ook per ongeluk dingen overgeslagen of omgedraaid, maar ik hoorde achteraf gelukkig positieve reacties. Ik ben blij dat ik dit voor Marina heb kunnen doen.

Diana van Eynde van Hebban Feelgood

Diana van Eynde - Boekpresentatie Marina Folkers

Vervolgens was het het woord aan Diana van Eynde. Zij werkt als recensente voor Hebban Feelgood en coördineert ook regelmatig leesclubs. Wat ook leuk was, is dat ze vertelde over hoe ze voor haar tekstbedrijf ooit op basis van het eerste hoofdstuk van Faye en Sean een offerte had gemaakt. Tijden later kreeg ze Faye en Sean binnen voor Hebban om te recenseren en herinnerde zij zich het eerste hoofdstuk. Ze was altijd nog benieuwd geweest naar hoe het verhaal verder zou gaan, en nu kwam het boek toevallig voorbij. Veel van de offertes die namelijk aangevraagd worden lopen op niets uit en dus was het leuk om te zien hoe Marina’s boek uiteindelijk is uitgegeven.

The Luck

The Luck - Boekpresentatie Zoektocht Terug Marina Folkers

Zoals de fans van Faye en Sean misschien wel weten, is The Luck een grote inspiratiebron geweest voor Marina Folkers. Ze heeft dit duo alle vragen die ze maar had kunnen stellen waarmee ze haar fantastisch hebben geholpen. Speciaal voor Marina hebben ze twee nummers opgenomen op video in een studio in Californië, waar ze op dit moment aan het touren zijn. Anders waren ze namelijk graag live aanwezig geweest. Mocht je trouwens nog niet bekend zijn met The Luck, dan raad ik je zeker aan om eens wat van ze te gaan beluisteren. Wat een leuk duo!

Marina Folkers aan het woord

Marina Folkers - Boekpresentatie Zoektocht Terug

Tussen de twee video’s in kwam Marina zelf ook nog even aan het woord. Met op de achtergrond beelden van Cornwall – een belangrijke plek in het boek. Ze gaf aan dat ze hier altijd wel kunstig onderuit zou willen komen, maar dat dat haar dit keer niet zou lukken. Haar man is de prater en zij is vooral de schrijfster, zei ze lachend. Marina vertelde enthousiast over de totstandkoming van Zoektocht Terug.

Hoe ze hier eigenlijk al aan was begonnen vóór Faye en Sean, maar dat het niet wilde vlotten en ze tussendoor inspiratie kreeg voor Faye en Sean. Dat ze dit idee eigenlijk alleen even wilde opschrijven om verder te werken aan haar eerste idee, maar ze eigenlijk maar bleef schrijven. Na Faye en Sean begon ze opnieuw aan Zoektocht Terug. Ze ontdeed zich van haar hoofdpersonage en bracht een nieuw personage tot leven: Caitlin. Maar dit personage bracht een eigen verhaal mee, en zo schrapte ze nog meer van het verhaal, totdat het uiteindelijk dit werd.

Ze overhandigde vervolgens het eerste boek aan Sandra van de bibliotheek, die hierna ook nog wat vertelde en aangaf dat we bij vertrek een boekenweek totebag op mochten halen bij de receptie. Ontzettend leuk, zeker omdat ik totebags spaar! Extra stom is dus dat mijn vriend en ik helemaal zijn vergeten deze op te halen…

Afsluiten en signeren

Boekpresentatie Zoektocht Terug signeren

Na nog een tweede video van The Luck sloot Gerard de boekpresentatie af en was het voor Marina tijd om boeken te signeren. Ook ik ging uiteraard in de rij staan, en had ook mijn exemplaar van Faye en Sean meegenomen. Na ruim anderhalf jaar had ik eindelijk de kans hem te laten signeren! Ondertussen kwam ik in die rij ook schrijfster Ellen Lina tegen, die vertegenwoordigd wordt door dezelfde uitgeverij. Ook sprak ik verder nog met de oprichter van Literair Café Barneveld Marti Jansen, dichter Martin van de Kamp, schrijfster Maria Boonzaaijer en de eigenaar van een webshop. Het was dus absoluut gezellig en zeker een geslaagde boekpresentatie. Als dank voor mijn bijdrage kreeg ik nog een fles met chocoladesnoepjes, dankjewel!

Tot slot wil ik nogmaals iedereen aanraden de boeken van Marina Folkers te lezen. Mijn recensie van Faye en Sean kun je al lezen, en uiteraard volgt mijn recensie van Zoektocht Terug zeer binnenkort. Ik heb hem namelijk al uit!

Ben jij al bekend met Marina Folkers?

Deze post is al 2168 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Verslag | Boekpresentatie Zoektocht Terug