Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Melody

Boekrecensie | Het Penthouse – Lotte Boot

Het Penthouse - Lotte Boot

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Het Penthouse – Lotte BootHet Penthouse door Lotte Boot
Serie: Blossom Books Shorties #5
Verschenen: 25 april 2023 bij Blossom Books
Format: Hardcover, aantal pagina's: 184
Genre: Contemporary, Young Adult
Rating: 3.5 Stars | Spicy: zero-flames
Goodreads

Wil je weten wat er met je vriendin is gebeurd?

In de spannende thriller Het penthouse gaat June op zoek naar haar vriendin Roxy, die twee jaar geleden verdween. Men gaat ervan uit dat ze dood is, maar June heeft dat nooit geloofd. Ze is ervan overtuigd dat haar beste vriendin nog leeft. Als ze op een dag een mysterieus appje krijgt en een recente foto van Roxy, stort ze zich halsoverkop in een wereld waarvan een extravagant penthouse nog maar het begin is. Voor ze het weet, wordt ze versuft wakker in een privéjet die boven Amerika vliegt. Ze wilde toch weten waar Roxy was? Dan moet ze daar wel wat voor over hebben.

Dit boek bevat mogelijk gevoelige onderwerpen: seksueel misbruik.

Het Penthouse

Hoi allemaal! Vandaag bespreek ik, Melody, Het Penthouse met jullie. Het Penthouse is een boek uit de Shorties collectie van Blossom books. Dit zijn korte en toegankelijke geschreven novelles speciaal voor jongeren die moeite hebben met lezen en zich sneller laten ontmoedigen door dikke boeken. De collectie bestaat inmiddels uit vijf boeken. Het boek trok mijn interesse omdat het over June en de verdwijning van haar beste vriendin gaat. 

Het Penthouse - Lotte Boot

Het verhaal

In Het Penthouse krijgt June een berichtje: Wil je weten wat er met je vriendin is gebeurd? Kom dan naar Het Penthouse op zuid. En dat is precies wat June doet. Eenmaal aangekomen, hangt er nog al een rare sfeer. Eigenlijk voelt June zich meteen ongemakkelijk. Ze probeert al vrij snel met de lift het gebouw weer te verlaten.

Notities

Het begin van Het Penthouse bestaat uit allemaal notities uit Junes telefoon. Deze notities gaan over de verdwijning en het gemis van haar beste vriendin Roxy. Ik vond dit gedeelte erg uniek en het las erg snel weg. Je krijgt een kijkje in de gevoelens van June omtrent de verdwijning, hoe ze zich voelt. En in hoe ze niet snapt dat andere mensen Roxy al vergeten lijken te zijn.

Het Penthouse - Lotte Boot

Gevoelige onderwerpen

Ook komt er in Het Penthouse een gevoelig onderwerp aan bod. Ik vond het heel goed dat er dingen gesuggereerd worden, maar voor het overgrote deel niets beschreven wordt. Het word grotendeels aan je eigen verbeelding over gelaten wat er echt gebeurt. Dat klinkt erg vaag, wat bedoel je daar eigenlijk mee Melody? Nou, er wordt bijvoorbeeld geschreven: “ik was in de slaapkamer met x”. Maar, op één scène na, wordt er niet beschreven wat er daadwerkelijk gebeurt.

Eindoordeel

Al met al vond ik Het Penthouse erg uniek. Vooral door de notities aan het begin van het boek. Ook staat er achter op het boek dat er *seksueel misbruik/een gevoelig onderwerp* in voorkomt en ik vond het heel erg netjes en respectvol hoe dat omschreven wordt in het verhaal. Wel miste ik aan het eind helaas een stukje waarmee het verhaal mooi afgesloten wordt.

Heb jij al een boek gelezen uit de Shorties collectie?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 184 keer gelezen


Geef een reactie