Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Melody

Boekrecensie | Dood of levend – Sophie McKenzie

Dood of levend - Sophie McKenzie

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Dood of levend – Sophie McKenzieDood of levend door Sophie McKenzie
Vertaler: Sandra Hessels
Verschenen: 22 december 2023 bij De Fontein
Format: Hardcover, aantal pagina's: 360
Genre: Jeugd, Thriller
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Dood of levend is het spannende verhaal van Sophie McKenzie, die met haar debuut Vermist bijna elke juryprijs in Engeland won. Voor lezers vanaf 11 jaar. Met politie niet betreden-elastiek.
Cat’s vader is een jaar geleden verdronken bij een bootongeluk. Ze voelt zich alleen en verloren. Haar zusje praat sinds het ongeluk niet meer en met haar moeder heeft ze steeds vaker ruzie. Maar dan krijgt ze een bizar appje: haar vader leeft nog!

Samen met Tyler, de knappe jongen die met zijn vader in hun tuinhuis is komen wonen, gaat Cat op onderzoek uit. Hoe meer ze ontdekken, hoe gevaarlijker het wordt. Kan Cat de leugens ontrafelen en haar familie redden?

Jeugdthriller

Hoi allemaal, vandaag deel ik met jullie mijn review van Dood of Levend. Dood of levend is een jeugdthriller, die te lezen is vanaf ongeveer 10 jaar oud. Dit boek sprak mij onwijs aan door de omschrijving van het boek. En dan met name deze zin: “Maar dan krijgt Cat een bizar appje: haar vader leeft nog! En zíj moet hem gaan zoeken.”

Dood of levend - Sophie McKenzie

Dood of levend

Het boek Dood of Levend gaat over Cat. Haar vader is ruim één jaar daarvoor verdronken bij een bootongeluk. Haar zusje Bess praat sindsdien niet meer en haar moeder is alleen maar aan het werk. Dan krijgt Cat opeens een appje dat haar vader nog leeft. Cat besluit contact op te nemen met degene die dit stuurt. Zijn verhaal klinkt inderdaad geloofwaardig. Bovendien weet deze persoon dingen over haar die niet zomaar iedereen weet. Cat besluit op onderzoek uit te gaan en doet dit niet alleen.

Personages

Ik vind Cat, Bess, de moeder van Cat en Bess, en Tyler (de knappe jongen die samen met Cat op onderzoek uitgaat) erg goed uitgewerkt. Doordat ik rond dezelfde tijd een van mijn ouders verloor kon ik mij goed inleven in Cat. Ze was het vaker niet dan wel eens met haar moeder en deed haar best om met de moeilijke situatie om te gaan.

Dood of levend - Sophie McKenzie

Plot

Ook het plot van Dood of Levend zat heel goed in elkaar! Er waren absoluut momenten dat ik verrast werd of dat ik dingen niet had zien aankomen. En dat vind ik zeker voor een jeugdboek heel knap! Soms heb ik zelfs bij boeken voor volwassenen al dat ik iets aan voel komen. Dat had ik bij dit boek totaal niet. Daarin ben ik dus erg blij verrast.

Eindoordeel

Ik vind Dood of levend een erg goed jeugdboek! Zelfs mij bleef het continu verrassen. Als ik mij inbeeld hoe een tienjarige dit zou lezen, dan is het boek niet te eng. Het bevat goede plottwists en ik bleef erg nieuwsgierig naar hoe het verder zou gaan.

Lees jij wel eens jeugdboeken?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 125 keer gelezen


Geef een reactie