Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Melody

Boekrecensie | Wat ik wil voor kerst – Catherine Walsh

Wat ik wil voor kerst - Catherine Walsh

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Wat ik wil voor kerst – Catherine WalshWat ik wil voor kerst door Catherine Walsh
Vertaler: Ineke de Groot
Verschenen: 25 oktober 2023 bij A.W. Bruna Uitgevers
Format: Paperback, aantal pagina's: 352
Genre: Kerst, Roman
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Het is bijna kerst. Molly en Andrew willen naar hun families in Ierland, maar een gigantische sneeuwstorm saboteert hun vlucht. Eén keer per jaar, al tien jaar op rij, zit Molly op de laatste vlucht vanuit Chicago naast Andrew vliegtuigwijn te drinken, elkaar bijpratend over hun leven. Ondanks hun verschillen is dit een kersttraditie die ze niet zouden willen missen.
Molly heeft niks met kerst, Andrew is een feestdagenfanaticus, en Molly weet hoe belangrijk hij het vindt om daarvoor in Ierland te zijn. Dus die storm is een probleem. In plaats van de verstandige oplossing – samen de feestdagen vieren in Amerika – besluit ze om voor de totaal onverstandige oplossing te gaan. Ze belooft hem thuis te krijgen, op tijd voor zijn moeders befaamde kerstdiner. De klok tikt, maar Molly heeft een plan. En zolang de nogal specifieke combinatie van taxi’s, vliegtuigen, boten en treinen blijft werken, kan het niet misgaan. Wat ze niet weet, terwijl de sneeuw blijft vallen, is dat het universum misschien toch nog iets anders in petto heeft…

Kerstboekentijd

Hallo allemaal, hier weer een review van Melody. Dit keer over het boek Wat ik wil voor kerst. Ieder jaar lees ik graag een paar kerstboeken om in de kerststemming te komen, en dit boek sprak mij erg aan. De perfecte romcom zoals de cover het ook omschrijft.

Wat ik wil voor kerst - Catherine Walsh

Korte samenvatting 

Wat ik wil voor kerst gaat over Molly en Andrew. Nadat ze elkaar het eerste jaar als kennissen tegenkomen in het vliegtuig naar hun thuisland Ierland, maken ze er een gewoonte van om dit ieder jaar te doen. Maar dit jaar loopt alles anders dan gepland. Een enorme sneeuwstorm zorgt ervoor dat bijna alle vliegtuigen aan de grond blijven staan. Bijna alle… Hoever gaat Molly om Andrew voor kerst thuis te krijgen?

Eerste gedachten

Wauw, wat heeft Wat ik wil voor kerst me positief verbaasd! Het was met recht een romcom. Ik heb zitten lachen tijdens het lezen. Molly heeft haar woordje wel klaar en is erg uitgesproken. En Andrew is gewoon een lekkere bookhunk met strakke spieren. Maar hij is ook een erg leuke en charmante man die precies weet hoe hij met Molly haar uitgesproken karakter om moet gaan.

Wat ik wil voor kerst - Catherine Walsh

Schrijfstijl

Ook is Wat ik wil voor kerst erg goed geschreven. Het is beeldend en heeft een lekker tempo waardoor je de ene na de andere pagina omslaat! Hierdoor vlieg je door het boek heen. Ook de kerstsfeer en kerstmarkten spatten van de pagina af. Zo lopen Molly en Andrew op een gegeven moment met een camera lang allemaal lichtjes waar Andrew foto’s gaat maken. En krijgt hij zelfs Molly op de foto, terwijl ze foto’s haat!

Conclusie 

Zoals je kan lezen ben ik lovend over Wat ik wil voor kerst! Het verhaal had me al snel te pakken en liet me niet meer los. Iedere keer wilde ik maar weten hoe het verhaal verder ging. Wat een heerlijk kerstverhaal met een heerlijke bookhunk, humor en liefde! Zeker een aanrader voor iedere kerstliefhebber om lekker bij weg te zwijmelen met warme chocolademelk.

Houd jij ervan om kerstboeken te lezen?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 201 keer gelezen


Geef een reactie