Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Amarins

Boekrecensie Liefs van mij – Jessica Saunders

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie Liefs van mij – Jessica SaundersLiefs van mij door Jessica Saunders
Vertaler: Anna Livestro
Verschenen: 20 februari 2024 bij HarperCollins Holland
Format: E-book, aantal pagina's: 304
Genre: Feelgood, Roman
Rating: 3 Stars | Spicy: two-flames
Goodreads

Liefs van mij is een hartverwarmende feelgoodroman van Jessica Saunders. Een echte aanrader voor de lezers van Emily Henry en Taylor Jenkins Reid.

Rachel Miller heeft haar leven prima op orde. Doordeweeks schittert ze in de rechtszaal, in het weekend moedigt ze langs het voetbalveld haar kinderen aan. Toegegeven, ze leeft wel een beetje op de automatische piloot, maar dat betekent ook dat niks de idylle kan verstoren. Toch?

Dan duiken er ineens oude foto's en liefdesbrieven op van haar en haar highschoolsweetheart, Jack. Je weet wel, die ex die ze niet meer hoeft te zien, maar die inmiddels een wereldberoemde filmster is geworden. Als de bladen en blogs vol staan met herinneringen aan haar oude ik, moet Rachel op zoek naar een nieuwe versie van zichzelf. Iedereen weet: oude liefde roest niet. Maar Rachels skills op liefdesgebied zijn wél een beetje roestig…

Debuut

Voordat Jessica – de eigenaar van Reviews & Roses – met het e-book van Liefs van mij kwam had ik nog nooit gehoord van dit boek of van deze auteur! Na wat zoekwerk bleek dat het om een debuut van Jessica Saunders ging. Na het lezen van de korte inhoud was ik meteen geïnteresseerd en ben ik snel gaan lezen. Ik was reuze nieuwsgierig of mijn positieve gevoel bij deze roman uit zou komen!

Liefs van Mij - Jessica Saunders

Waar gaat Liefs van mij over?

Rachel Miller heeft haar leven prima op orde. Ze heeft een prima baan als advocaat, is getrouwd met Dan en heeft twee lieve kinderen. In het weekend is ze vaak te vinden op het voetbalveld om de kinderen aan te moedigen en op school is ze vaak de moeder die de handen uit de mouwen steekt. Maar alles draait op de automatische piloot. Dan duiken er opeens oude foto’s en liefdesbrieven op die ze ooit schreef aan haar highschoolsweatheart, Jack. Inmiddels een wereldberoemde filmster. Als bladen en tijdschriften vol staan over Rachel en haar oude ik, moet ze op zoek naar een nieuwe versie van zichzelf.

Het verhaal

De opbouw van het verhaal is mooi gedaan, hoewel dit wel langzaam verloopt. Het is luchtig geschreven en het leest vlot. Liefs van mij wordt verteld vanuit verschillende tijdlijnen. Regelmatig wordt het verhaal van vroeger verteld om vervolgens weer in het hier en nu terug te keren. Het verleden overheerst naar mijn idee. Ik had het idee dat ik regelmatig informatie kreeg die eigenlijk niet helemaal relevant was om Rachel te leren kennen. Overigens was het wel fijn om te lezen hoe ze, vroeger, Jack, maar ook haar huidige echtgenoot, Dan, heeft leren kennen. Ik heb meer genoten van de verhaallijn in het heden en hierin wist de auteur ook mooie en verrassende wendingen aan te brengen. Het verhaal heeft grappige situaties en die maken dat je het verhaal met een glimlach leest.

Liefs van Mij - Jessica Saunders

Personages

De hoofdpersoon in dit verhaal is Rachel. Een vrouw die een mooie baan heeft maar zich ook realiseert dat ze in een sleur zit. Door een gebeurtenis die ze niet snel zal vergeten staat haar hele leven op de kop. Maar door deze gebeurtenis maakt ze ook een mooie groei door. Ze durft voor zichzelf te kiezen, voor zichzelf op te komen en keuzes te maken die ze voorheen nooit zou maken. Ik heb van haar genoten, ik voelde haar twijfels, maar ik had ook steeds het idee dat het wel goed zou komen met haar. Haar echtgenoot Dan was een echte softy. Een vent waar ik niet zo goed tegen kon en ook een vent waar ik weinig sympathie voor voelde. Daarentegen wist Jack me te verrassen. Ondanks dat hij wereldberoemd was was hij een sympathieke man, een man met geduld en een hartverwarmend karakter. Heerlijk!

Conclusie

Liefs van mij is een fijn debuut van de hand van Jessica Saunders. Hier en daar zijn wat plus en minpunten te noemen maar overall heb ik genoten van dit fijne en realistische feelgoodverhaal. Uiteindelijk is het de romantiek die zegeviert en dat is toch wat iedere feelgoodlezer zo graag ziet? Een aanrader voor iedereen die houdt van een boek dat heerlijk wegleest, waarbij je even weg kan vluchten uit de werkelijkheid en dat je dichtslaat met een blij en voldaan gevoel.

Ga jij dit fijne debuut ook op je TBR zetten?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 170 keer gelezen


Geef een reactie