Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Amarins

Boekrecensie | De Oostenrijkse verleiding – Karen Swan

De oostenrijkste verleiding - Karen Swan

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | De Oostenrijkse verleiding – Karen SwanDe Oostenrijkse verleiding door Karen Swan
Vertaler: Irene Goes
Verschenen: 1 februari 2024 bij Xander Uitgevers
Format: Paperback, aantal pagina's: 448
Genre: Roman
Rating: 3 Stars | Goodreads

Regisseur Clover Phillips wil een documentaire maken over Kit Foley, een getalenteerde maar controversiële snowboarder. Hij was ooit betrokken bij een dodelijk ongeval, maar heeft daar nooit over willen praten.

Vastbesloten om de waarheid te achterhalen vertrekt Clover naar de besneeuwde Alpen, waar ze een romantisch winterwonderland deelt met een man die haar niet kan uitstaan. Hij vindt dat ze bevooroordeeld is, en hij is bovendien druk met trainen voor het WK. Terwijl Clover de beste shots probeert te maken en steeds dieper in Kits verleden graaft, merkt ze dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Toch is ze ervan overtuigd dat hij iets verbergt. Is hij wel echt zo koud als hij lijkt?

Ik ben verleid

Karen Swan heeft mij al vaak laten genieten van prachtige verhalen en plekken op deze wereld. Toen De Oostenrijkse verleiding werd aangekondigd was ik dan ook meteen enthousiast. Als laatste las ik van Swans hand het eerste deel van haar Wilde eiland-serie. Daar was ik echter niet enthousiast over! Zou ze me met deze nieuwe roman opnieuw kunnen overtuigen?

De Oostenrijkse verleiding

Regisseur Clover wil een film maken over het leven van Kit Foley, een snowboarder die ooit betrokken was bij een dodelijk ongeval. Hij heeft er nooit over willen praten maar Clover is vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen. Clover reist met haar team naar de Oostenrijkse Alpen af. Hoe dieper Clover in het verleden begint te graven, hoe meer gevoelens ze voor Kit krijt. Maar Kit heeft wat te verbergen en Clover wil kostte wat kost de waarheid boven tafel krijgen.

De oostenrijkse verleiding - Karen Swan

Schrijfstijl en verhaal

Toen ik begon te lezen in De Oostenrijkse verleiding had ik het enigszins moeilijk. De schrijfstijl is niet makkelijk, het leest niet vlot en er komen veel namen en details voorbij. Hierdoor moet je af en toe terugbladeren en is het goed focussen op het verhaal. Er zit weinig vaart in, waardoor je het gevoel hebt dat het allemaal maar wat door kabbelt. Vooral over snowboarden wordt heel veel verteld. Doordat er op die manier wordt ingegaan op de wintersport, verlies je de aandacht voor het verhaal en waar het uiteindelijk over gaat. Pas na tweederde van het verhaal komt er iets meer vaart in het verhaal, krijgen de personages de overhand en wordt langzaamaan naar het slot toegewerkt. Het slot is mooi uitgewerkt, al gaat wel wat snel na een hele lange aanloop, maar het maakt zeker wat goed voor de volhoudende lezer.

Personages

Ondanks dat het verhaal in De Oostenrijkse verleiding kabbelt en weinig spanning kent, zijn de personages wel goed neergezet door Swan. Vooral van Clover en Kit krijg je veel te zien. De gevoelens en twijfels zijn goed weergegeven. De eigenschappen van de hoofdpersonages komen goed naar voeren. Kit is vooral een man die niet opgeeft en altijd de beste wil zijn. Een man met diverse geheimen maar wel met een reden. Naast de zoektocht naar de waarheid rondom Kit zorgt Clover in het verhaal ook vooral voor de nodige romantiek. Wat zeker iets leuks aan het verhaal geeft waar voor mij niet heel veel spanning in zat. Nadat je weet hoe het zit met de geheimen van Kit zal je hem absoluut in je hart sluiten!

De Oostenrijkse verleiding - Karen Swan

Omgeving

Wat door Swan wel weer sterk is gedaan in De Oostenrijkse verleiding is het weergeven van cosy winterse sferen en de mooie sportmomenten. Je merkt dat ze goed research heeft gedaan naar de omstandigheden en de wintersport. Door haar beeldende schrijfstijl waan je je helemaal in de Alpen, voel je de sneeuw bijna onder je voeten kraken en is het zeker genieten van de prachtige winterse omstandigheden. Je zou bijna zelf afreizen om op de latten te gaan staan.

Tot slot

Helaas was De Oostenrijkse verleiding niet wat ik er van had verwacht. Net als haar vorige roman blijf ik met een wat teleurgesteld gevoel achter. De connectie met de hoofdpersonen, hoe mooi ze ook uitgewerkt waren, was er voor mij helaas niet. Wel heb ik zeker genoten van het prachtige romantische winterse landschap en vooral het laatste deel van het boek. Hoewel het een boek is waar ik weinig spanning voelde is het slot mooi en sluit je als lezer het boek toch fijn af.

Heb jij wel eens een boek van Karen Swan gelezen?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 211 keer gelezen


Geef een reactie