Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | The Window – Amelia Brunskill

The Window - Amelia Brunskill
Boekrecensie | The Window – Amelia BrunskillThe Window door Amelia Brunskill
Verschenen: 3 april 2018 bij Delacorte Press
Format: Hardcover, aantal pagina's: 338
Genre: Young Adult, Thriller
Rating: 4 Stars | Goodreads

Secrets have a way of getting out. . . .

Anna is everything her identical twin is not. Outgoing and athletic, she is the opposite of quiet introvert Jess. The same on the outside, yet so completely different inside--it's hard to believe the girls are sisters, let alone twins. But they are. And they tell each other everything.

Or so Jess thought.

After Anna falls to her death while sneaking out her bedroom window, Jess's life begins to unravel. Everyone says it was an accident, but to Jess, that doesn't add up. Where was Anna going? Who was she meeting? And how long had Anna been lying to her?

Jess is compelled to learn everything she can about the sister she thought she knew. At first it's a way to stay busy and find closure . . . but Jess soon discovers that her twin kept a lot of secrets. And as she digs deeper, she learns that the answers she's looking for may be truths that no one wants her to uncover.

Because Anna wasn't the only one with secrets.

Opschoonactie

Recent heb ik besloten om van alle ongelezen boeken uit boekenboxen het eerste hoofdstuk te lezen, en daarop te beoordelen of ze: 1. op de verkoopstapel komen, 2. op de blijfstapel blijven, 3. ik nog een tweede of derde hoofdstuk moet lezen zodat ik een beter oordeel kan vormen. Het eerste willekeurige boek dat ik uit mijn kast pakte was The Window.  Ik las hoofdstuk 1, direct volgde hoofdstuk 2, en 3, en… naja, je snapt het wel. Even snel alle boeken bij langs zit er dus niet in, haha. Als een boek mij eenmaal trekt wil ik verder lezen. En inmiddels heb ik het boek uit! The Window zat overigens in de Celebrate Books box van april 2018.

The Window - Amelia Brunskill

The Window

The Window gaat over Jess Cutter. Haar tweelingzus, Anna, is overleden. Ze werd gevonden onder haar slaapkamerraam, en er wordt vermoed dat ze via haar raam weg wilde sneaken, maar dat ze hierbij gevallen is en de val hierbij niet heeft overleefd. Voor Jess klopt deze conclusie niet. Gezien de politie niks doet, gaat ze zelf op onderzoek uit. Ze kent haar zus door en door. Toch?

Slowburn

De reden dat ik na het eerste hoofdstuk door bleef lezen is omdat dit boek heel prettig geschreven is. Het Engels dat gebruikt wordt in The Window is simpel en daardoor ook makkelijk te begrijpen voor diegenen die net beginnen met het lezen in het Engels. Daarnaast schrijft Brunskill lekker vlot. Je vliegt zonder moeite over de zinnen heen. Nu ik erover nadenk besef ik dat er eigenlijk niet veel actie in het verhaal zit. Toch bleef ik doorlezen doordat het verhaal stukje bij beetje opgebouwd wordt richting de uiteindelijke onthulling. Samen met Jess ontdekt je steeds meer over het leven van Anna, en tegelijkertijd zie je hoe Jess op eigen benen komt te staan. Het is niet moeilijk om je in te leven in wat Jess meemaakt en hoe ze hiermee omgaat.

The Window - Amelia Brunskill

Mooie toevoeging

Het gewone verhaal wordt in The Window af en toe onderbroken met een korte schuingedrukte tekst. Eerst dacht ik dat dit Jess was die ons als lezer rechtstreeks aansprak. Het is echter Anna die haar verhaal verteld aan Jess. Wat je echter niet weet is in welke vorm dit is. Vertelt ze dit aan ons als lezer zonder dat Jess dit ooit te weten komt? Is het een afscheidsbrief die Jess nog gaat vinden? Of nog iets anders? Wat het antwoord is ga ik je niet vertellen vertellen. Wat ik je wel kan vertellen is dat het laatste schuingedrukte stukje hartverscheurend is.

Conclusie

The Window bleef in mijn kast staan omdat het qua cover voor mij niet een boek is dat ik snel oppak. Dat was jammer, want ik heb het verhaal met veel plezier gelezen. Ik zou het boek als slowburn willen omschrijven. Er is weinig actie, maar toch blijf je nieuwsgierig door alle kleine puzzelstukjes die klaar worden gelegd. Het verhaal leest vlot, is niet moeilijk geschreven en bleef mij continu trekken. Achteraf ben ik blij dat ik dit boek heb opgepakt en eindelijk heb gelezen. Het is een sterk YA-thriller debuut van Amelia Brunskill.

Heb jij deze box destijds ook ontvangen?

Deze post is al 2618 keer gelezen


Geef een reactie