Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Uit onverwachte hoek – Tamara Haagmans

Uit onverwachte hoek - Tamara Haagmans

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Uit onverwachte hoek – Tamara HaagmansUit onverwachte hoek door Tamara Haagmans
Verschenen: 27 juni 2022 bij LS Amsterdam
Format: Paperback, aantal pagina's: 253
Genre: Feelgood
Lees ook: Plankenkoorts
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

In Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken.

Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over… Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat…Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

Een nieuwe Tamara Haagmans

Eerder las ik al twee boeken van Tamara Haagmans: Plankenkoorts en Met een beetje geluk. Ze schrijft feelgood boeken in een vaak verrassende setting waardoor haar boeken net dat beetje unieker zijn. In haar nieuwste verhaal speelt het verhaal zich deels op een boot af en is het hoofdpersonage fotograaf! Hoewel ik haar boeken leuk vind, heeft ze me er nog niet mee omver geblazen. Ik was dan ook enorm nieuwsgierig naar haar nieuwste boek Uit onverwachte hoek. Lees je mee naar wat ik ervan vond?

Uit onverwachte hoek - Tamara Haagmans

Uit onverwachte hoek

In Tamara’s nieuwste boek Uit onverwachte hoek lees je over fotograaf Rebecca Holly. Na het verkopen van een levensverwoestende foto die haar reputatie om zeep hielp maakt ze nu alleen nog foto’s in opdracht en op een eerlijke manier. Wanneer ze voor haar collega invalt tijdens een opdracht ontmoet ze Milan en ze valt direct in katzwijm. Hij heeft echter een hekel aan de wereld van glitter en glamour… Tsjah, dan kun je maar beter niet vertellen dat je de grootste sterrenfotograaf bent, of wel?

Liefde voor fotografie

Gezien ikzelf gek ben op fotografie vind ik het erg leuk wanneer zoiets voorkomt in een boek dat ik lees. Wat ik erg grappig vond is dat ik complete William Rutten vibes kreeg terwijl ik Holly leerde kennen in Uit onverwachte hoek. Ik ben vorig jaar namelijk naar een theatervoorstelling van hem geweest, en heb toen veel over en van hem geleerd. Dat ik gelijkenissen tegenkwam bleek uiteindelijk niet gek, want ik kwam er in het dankwoord achter dat Tamara William Rutten heeft geraadpleegd voor het schrijven van dit boek. Zo leuk!

Uit onverwachte hoek - Tamara Haagmans

Goed met elkaar verbonden

In Uit onverwachte hoek maken de personages verschillende dingen mee, en ik vind het mooi hoe Tamara al deze plotpunten tegen het einde laat samenkomen. Denk je dat een specifiek plotpunt zijn functie al heeft gehad in het verhaal: wrong! Het komt gewoon nog een keer terug en laat je met net zoveel verbazing achter als bij de betreffende personages. Personages met een relatief zwaar verleden, en waar je om gaat geven. Ik weet niet precies wat ik ervan vind dat échte bekende Nederlanders in het boek worden gemixt met fictieve personages. Daar heb ik toch altijd een beetje moeite mee in boeken omdat fictie voor mij eigenlijk gewoon fictie is. Maar ik stoorde mij er niet heel erg aan in dit verhaal.

Conclusie

Uit onverwachte hoek is een feelgood verhaal met een zware diepere laag. De schrijfster laat je meeleven met Holly, Milan en de interessante bijpersonages Vic en Paul en het is leuk om een verhaal te lezen waarin de hoofdpersoon fotograaf is. Het verhaal heeft voor mij helaas nog net niet de wauw-factor waardoor het nog geen vijf sterren van mij weet te scoren. Ik heb er echter enorm van genoten. Het verhaal leest makkelijk weg, is niet al te dik en heerlijk om te lezen deze zomer.

Koop dit boek:

Hoeveel boeken van Tamara Haagmans heb jij al gelezen?

Deze post is al 1033 keer gelezen


Geef een reactie