Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Zwarte lijst – Alyson Noel

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Zwarte lijst – Alyson NoelZwarte lijst door Alyson Noël
Serie: Beautiful Idols #2
Verschenen: 16 mei 2017 bij HarperCollins Holland
Format: Paperback, aantal pagina's: 317
Genre: Contemporary, Mysterie, Young Adult
Lees ook: Rivalen
Rating: 4 Stars | Goodreads

LAYLA, TOMMY en ASTER doen mee aan een wedstrijd voor clubpromotors en raken daarbij verstrikt in een web van leugens en duistere spelletjes.

Wanneer op een nacht een jonge filmster onder verdachte omstandigheden verdwijnt, krijgt Aster, een van de drie, de schuld in de schoenen geschoven. Paniekerig probeert ze erachter te komen wat er is gebeurd. Zelf kan ze zich niets herinneren van de bewuste nacht. Heeft iemand iets in haar drankje gedaan? Als de bewijzen tegen Aster zich opstapelen, besluiten de voormalige rivalen samen te proberen haar onschuld te bewijzen. Algauw lijken ze zich hiermee op zeer gevaarlijk terrein te begeven.

Zwarte lijst

Vandaag heb ik voor jullie een recensie van Zwarte lijst, het tweede deel in de Beautiful Idols-serie door Alyson Noël. Het eerste deel, Rivalen, was leuk, maar niet geweldig. En dit heeft er ook toe geleid dat ik Zwarte lijst niet zo snel oppakte. Maar inmiddels heb ik het boek gelezen en kan ik jullie vertellen wat ik van Zwarte lijst vind.

Veel perspectieven

Rivalen en Zwarte lijst bevatten een waslijst aan personages; ik moest eerst wel weer even in het verhaal komen. Wie was wie ook alweer en had wat ook alweer met wie gedaan? Gelukkig wordt alles in de loop van het boek wel weer duidelijk. Al moet je wel bij de les blijven. Het verhaal wordt namelijk niet alleen vanuit het perspectief van Layla, Tommy en Aster verteld, maar ook diverse andere personages krijgen spreektijd. Tot slot is er ook nog een hele reeks bijpersonages die van belang zijn voor het verhaal. Misschien had dit wel iets minder gemogen.

Zwarte lijst - Alyson Noel

Gossip Girl meets Pretty Little Liars

Ook Zwarte lijst zit weer barstensvol met geheimen, intriges, actie en spanning. Ik zou het zelf omschrijven als een mix tussen Gossip Girl (intriges en escapades, drama), Pretty Little Liars (vermissing, spanning en een persoon die anoniem berichten stuurt) en het Hollywood leven. Rivalen focuste voornamelijk op de wedstrijd tussen Layla, Tommy en Aster. Zwart lijst legt de nadruk op de beschuldigen op Aster ontkrachten. Zij werd immers gearresteerd voor de moord op Madison aan het einde van Rivalen.

Duisterder

Zwarte lijst vind ik wel leuker dan ik Rivalen vond. De personages zijn leuker om te volgen, hebben duidelijk hun eigen verhaal en maken een ontwikkeling door, maar het verhaal was ook spannender. Zwarte lijst is een stuk duisterder dan Rivalen. De vermissing neemt steeds serieuzere vormen aan, misschien is het zelfs wel moord? Af en toe vond ik de focus – op de vermissing van Madison, toch wel het plot volgens mij? – even verdwijnen, en namen de intriges wat de overhand. En ik had gehoopt op wat meer ontknopingen. Maar ik vond Zwarte lijst wel enorm lekker weglezen en had hem dan ook zo uit.

Leuk nog om te vermelden: het viel mij op dat de titels van de hoofdstukken allemaal titels van liedjes zijn.

Zwarte lijst - Alyson Noel

De cover

Wat ik overigens wel enorm jammer vind is dat ze een niet bij het eerste deel passende cover hebben gekozen. Hij werd ook tijdelijk geadverteerd met de wél bijpassende cover, dus ik heb geen idee waarom alsnog hiervoor is gekozen. Persoonlijk vind ik de rode cover waar ze eerst mee adverteerden véél mooier.

Conclusie

Hoewel ik Rivalen wel leuk vond, pakte ik Zwarte lijst niet zo snel op. Op de één of andere manier hield iets mij tegen. Mogelijk omdat ik Rivalen leuk vond, maar niet geweldig. Zwarte lijst vond ik echter leuker dan verwacht. Het verhaal leest lekker vlot en heb je zo uit. In Zwarte lijst neemt het verhaal een meer duistere wending en krijg je naast Gossip Girl taferelen ook wat Pretty Little Liars taferelen. Af en toe mist even de focus, en had ik graag nog wat meer ontknopingen gezien. Maar het was een heerlijk vlot boek, en ik ben benieuwd naar het vervolg.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1579 keer gelezen


Geef een reactie