Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Ruby

Boekrecensie | Sterren boven Marrakesh – Eva de Wit

Sterren boven Marrakesh - Eva de Wit

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Sterren boven Marrakesh – Eva de WitSterren boven Marrakesh door Eva de Wit
Verschenen: 20 maart 2024 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 304
Genre: Roman
Rating: 4 Stars | Spicy: zero-flames
Goodreads

De vriendinnen Sara, Evelien en Charlotte gaan met z’n drieën op vakantie naar Marrakesh. Sara draagt echter al jaren een geheim met zich mee: ze is half-Marokkaans. Uit angst voor vooroordelen heeft ze dat nooit aan haar vriendinnen verteld, maar eenmaal in Marokko begint ze te twijfelen. Ze ontdekt haar roots en leert meer over de cultuur en tradities van het land. En ze wordt niet alleen verliefd op Marokko...

Eva de Wit

Ik heb meerdere boeken van Eva de Wit gelezen en het waren allemaal fijne feelgood verhalen. Het was dan ook een makkelijke beslissing om Sterren boven Marrakesh te gaan lezen. En bovendien: die cover! Ziet deze er niet uitnodigend en sprookjesachtig uit? Helemaal Duizend-en-een-nachten met een mooi Marokkaans theeservies, zonsondergang en weelderige begroeiing.

Sterren boven Marrakesh

Sterren boven Marrakesh gaat over Sara, Evelien en Charlotte. Ze zijn hartsvriendinnen en weten alles van elkaar. Als Evelien na twee jaar nog steeds niet helemaal over haar ex is, besluiten Sara en Charlotte om een vriendinnenvakantie te boeken naar Marrakesh! Evelien hersteld langzaam van haar scheiding en komt er moeizaam achter dat haar ex eigenlijk niet zo’n leuke man is. Charlotte wil eigenlijk heel graag een relatie waardoor ze zich vaak op een man stort en een beetje wanhopig overkomt. Maar Sara heeft een geheim voor haar vriendinnen. En zoals het vaak is met geheimen; hoe langer je erover zwijgt, hoe moeilijker het wordt om erover te beginnen.

Sterren boven Marrakesh - Eva de Wit

Marokko

Eva de Wit schrijft zo beeldend in Sterren boven Marrakesh dat je direct naar Marrakesh op citytrip wilt gaan. Want waarom zou je dat niet willen? Ik ben er nog nooit geweest, maar kon zo’n goed beeld oproepen door De Wits beschrijvingen dat ik mijzelf er al helemaal zag lopen. Lekker eten, shoppen in de medina en plonzen in het zwembad van het hotel. Sign me up!

Familie

Een mooie rol in dit boek is het vinden van familie en je eigen waarden en opvattingen. Maar ook het zelf onderzoeken wat je zelf belangrijk vindt. Dat hoeft niet altijd hetzelfde te zijn als wat je vrienden vinden en om daar voor uit te komen is een heel sterk gegeven van de hoofdpersonen. En gek genoeg hebben alle drie de hoofdpersonen daar mee te maken gehad.

Sterren boven Marrakesh - Eva de Wit

Vooroordelen

Wat in Sterren boven Marrakesh sterk naar voren kwam is dat iedereen wel op een bepaalde manier vooroordelen heeft. Vooroordelen heeft iedereen; over afkomst of over een ander milieu. Maar ook clichés komen aan bod. Het mooie in dit boek is dat de vriendinnen hierover open zijn tegen elkaar en er niet voor terug deinzen om hun mening te geven.

Eindoordeel

Sterren boven Marrakesh is een heerlijke feelgood over vriendschap, het overkomen van eigen opvattingen en het vinden van de liefde. Een grote rol is weggelegd voor Marokko waar het verhaal zich deels afspeelt, maar ook Den Haag en Amsterdam worden genoemd. Heerlijk boek, een must-read voor deze lente en zomer!  Of dat nu in de tuin is of op het strand plannen makend voor de volgende city-trip!

Boek jij wel eens een vakantie naar aanleiding van een boek?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 189 keer gelezen


Geef een reactie