Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

TTT | Top 10 Zomerse boeken

Ik heb de zomer in mijn bol en het thema van de Top Ten Thursday van deze week sluit daar heerlijk bij aan. Elke week organiseert Zon en Maan de Top Ten Thursday, en deze week is het thema Top 10 Zomerse boeken. Ik heb ervoor gekozen om dit keer alleen maar boeken te noemen die ik al heb gelezen zodat ik ook echt iets kan aanraden, in plaats van dat ik op de achterflap heb gelezen dat het over de zomer of iets dergelijks gaat, maar ik eigenlijk niet eens weet of het boek wel leuk is. Ook neem ik een aantal boeken in de lijst op die ik zelf tijdens een zomervakantie heb gelezen. Kortom: dit is een lijst van 10 boeken die je perfect in de zomer kunt lezen.

Vamp on Heels & Vamp in Love – Marijke van den Elsen

Vamp in Love - Marijke van den Elsen

Bij de zomer horen crushes en ik weet zeker dat je na het lezen van dit boek een dikke crush op Jaap hebt. Ik ben namelijk helemaal verliefd geworden op dit personage! De boeken lezen heerlijk weg en zijn ideaal voor tijdens de zomer. Klik op de titels voor de recensies.

Sterrenhemel – Colleen Hoover

Sterrenhemel - Colleen Hoover

Een New Adult kan zeker niet in dit lijstje missen. Dit boek van Colleen Hoover las ik nog niet zo heel lang geleden en ik ben echt verliefd geworden op dit boek en het heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar haar andere boeken. Je zal het mij vaker horen zeggen, maar dat het “lekker weg leest” is voor mij iets dat echt bij de zomer past. Het is een wat zwaarder onderwerp, maar het voelt tijdens het lezen niet als een last, maar zorgt er juist voor dat je nog sneller gaat lezen. Het is echt een verhaal dat je in één ruk uitleest. Klik op de titel om mijn recensie te lezen.

Hitte – Lis Lucassen

Hitte stapel - Boekpresentatie Hitte

De locatie waar Hitte zich afspeelt leek echt heel erg veel op de locatie waar mijn vriend en ik vakantie vierden in Lesbos in 2012. Het boek voelde hierdoor extra zomers aan, maar de hoofdreden van dat zomerse gevoel komt natuurlijk omdat het zich afspeelt in en rondom een hotel in een lekker warm land. Klik op de titel om mijn recensie te lezen.

The Selection, The Elite, The One & The Heir – Kiera Cass

The Heir - Kiera Cass

De Selection Series van Kiera Cass is eigenlijk voor elk moment van het jaar geschikt, maar zeker ook voor de zomer. Het zijn boeken die heerlijk weglezen en daarnaast helpt het stukje romantiek in de boeken ook zeker bij het zomerse gevoel. Als je alle vier boeken in no-time hebt uitgelezen kun je ook altijd nog de novelles The Prince & The Guard lezen. Klik op de titel om mijn recensies te lezen.

Laat me jou zijn – Petra Kruijt

Laat me jou zijn - Petra Kruijt

Dit boek heb ik uitgekozen omdat een deel van het boek zich afspeelt in het zonnige San Fransisco en ik door dat boek ook erg graag vakantie zou willen vieren in San Fransisco. Laat me jou zijn is ook een boek dat heerlijk wegleest in de zon. Recensie volgt.

60 Dagen & Zwart-wit – Gillian King

60 Dagen - Zwart-wit Gillian King

En natuurlijk kan ook Gillian King niet in dit lijstje missen. De boeken van Gillian King zijn geschikt voor elke gelegenheid, maar lezen extra lekker weg in de zon. Gillian King heeft een fijne schrijfstijl en haar boeken zijn heerlijk om te lezen. Echte aanraders dus. Klik op de titels om mijn recensie te lezen.

The Fault in Our Stars – John Green

The Fault in our Star - John Green

Ook The Fault in Our Stars kan niet in dit lijstje missen. Het onderwerp, kanker, is natuurlijk niet niks, maar het verhaal is wel heel luchtig en mooi geschreven en hierdoor ook zeer geschikt om tijdens de zomer te lezen. Klik op de titel om mijn recensie van zowel het boek als de film te lezen.

Boeken die ik zelf tijdens een zomervakantie heb gelezen

Hoewel ik vorig jaar pas weer wat meer ben gaan lezen überhaupt, is de zomervakantie sowieso voor mij echt het moment om even weer wat leesmateriaal in mijn koffer te stoppen. Ik noem hieronder drie boeken die ik een keer tijdens mijn vakantie heb gelezen.

Grace & Truth - The Short Second Life of Bree Tanner - The Lucky One

The Short Second Life of Bree Tanner – Stephenie Meyer

De laatste twee delen van de film moesten toen nog uitkomen, maar de Twilight boeken had ik al lang en breed uitgelezen toen ik in 2011 met mijn vriend twee weken in een hotel in Cyprus zat. Wel was er nog het boek The Short Second Life of Bree Tanner – Eclipse vanuit de ogen van New Born Bree Tanner – dat nog ongelezen in mijn kast stond en ik vond het een uitermate geschikt moment om het boek mee te nemen op vakantie. Ik had het boek in no-time uit! Klik op de titel om het boek te bekijken op bol.com.

Grace and Truth – Jennifer Johnston

Tsjah en tijdens die vakantie naar Cyprus had ik maar één boek meegenomen, terwijl we er twee weken zaten en ik meer dan genoeg tijd had om lekker te lezen bij het zwembad. Dus gingen we op zoek naar een boekhandel op Cyprus – er vanuit gaande dat ze vast wel Engelse boeken zouden hebben – en die vond ik. Ik nam Grace and Truth mee, een boek dat ik normaal gesproken niet zo snel zou oppakken, maar dat ik wel in een mum van tijd uitlas en heel sterk vond. Het is wel een iets zwaarder verhaal, maar ik heb er wel van genoten. Het is volgens mij een boek dat niet naar het Nederlands is vertaald. Klik op de titel om het boek te bekijken op Bol.com.

The Lucky One – Nicholas Sparks

Dit boek las ik in 2012 bij het zwembad van een hotel in Lesbos. En oh, dit boek is echt mooi! Ik las eigenlijk nooit Nicholas Sparks boeken, maar was wel groot fan van de films. Dankzij dit boek wil ik graag meer Nicholas Sparks boeken lezen, want ze zijn echt heel goed. Wel had ik na het lezen van het boek een probleem met de verfilming omdat ze toch wel wat dingetjes hadden aangepast, terwijl het boek zo perfect was. Maar er zat denk ik ook wat te weinig tijd tussen het lezen van het boek en het bekijken van de film. Meestal moet daar wat tijd tussen zitten zodat ik de film beter kan waarderen doordat niet alle feiten supervers in mijn geheugen liggen. Klik op de titel om het boek te bekijken op bol.com.

Oké, ik ben echt niet goed in slechts tien boeken uitkiezen en heb heel stiekem een beetje gecheat door gewoon direct hele series of meerdere boeken van één auteur als één suggestie te benoemen, maar ik hoop dat ik jullie hiermee wat leesinspiratie heb opgedaan.

Wat is jouw ultieme zomerboek?

Deze post is al 2247 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “TTT | Top 10 Zomerse boeken

  1. Goh, ik heb niet echt een favoriet seizoensboek. In de zomer drink ik uiteraard wel andere drankjes en eet ik meer salades, maar ik ga niet meteen andere boeken lezen.

  2. Een boek dat ik echt een zomerboek vond was Aristotle and Dante Discover the secrets of the Universe van Benjamin Alire Sáenz, ook Haar Dag en Zijn Jaar vond ik echte zomerboeken.