Categorieën: Boeken / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | The Heir – Kiera Cass

The Heir - Kiera Cass
Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. het voorgaande deel / de voorgaande delen.
Boekrecensie | The Heir – Kiera CassThe Heir door Kiera Cass
Serie: The Selection Series #4
Verschenen: 5 mei 2015 bij HarperCollins Publishers
aantal pagina's: 342
Genre: Dystopia, Romantiek, Young Adult
Lees ook: The Selection, The Elite, The One, The Selection Stories: The Prince & The Guard, Happily Ever After, De Kroon, The Betrothed
Rating: 5 Stars | Goodreads

Twenty years ago, America Singer entered the Selection and won Prince Maxon’s heart. Now the time has come for Princess Eadlyn to hold a Selection of her own. Eadlyn doesn’t expect her Selection to be anything like her parents’ fairy-tale love story. But as the competition begins, she may discover that finding her own happily ever after isn’t as impossible as she always thought.

Yay, nog twee delen!

Toen ik las dat The One niet het einde zou zijn van The Selection Series was ik enorm enthousiast; ik kon uitkijken naar nog twee delen in één van mijn favoriete boekenseries! Ik heb maanden uitgekeken naar het eerste nieuwe deel: The Heir. Zowel enthousiast omdat er een vervolg zou komen, maar ook bang… want wat als het tegenvalt? Dat is namelijk een grote valkuil. Ik had zo enorm genoten van The Selection, The Elite en The One – en ook van The Prince & The Guard -, dat ik echt torenhoge verwachtingen had van The Heir. Kon ze die wel waarmaken? Ik ga het je direct vertellen!

Overtreft mijn verwachtingen

Slechts dertien pagina’s had ik nodig om in het verhaal te komen. Het is eigenlijk precies hetzelfde als dat ik had bij The Selection; ik had even tijd nodig om het personage te leren kennen, om vervolgens weer verliefd te worden op de schrijfstijl van Kiera Cass. Want de fijne schrijfstijl uit de eerste drie delen zien we gewoon weer terug in The Heir. En we zitten weer gewoon in het oude vertrouwde wereldje, ook al ziet deze er nu een beetje anders uit.

The Heir - Kiera Cass

Twintig jaar later

Het verhaal speelt zich twintig jaar na The One af en Maxon en America zijn nog steeds een groot power koppel. Gezien ik in dezelfde leeftijdsgroep zat als America toen het derde deel eindigde voelde ik mijzelf toen het boek begon ook opeens een stuk ouder. Het was net alsof dat een vriendin van mij nu plotseling een achttienjarige als kind zou hebben.

Soms herkende ik America en Maxon niet in hun oudere rol, maar vaker herkende ik ze wel zoals we ze hebben leren kennen en het is logisch dat nu ze ouder zijn, ze zich hier ook naar gedragen. Even dacht ik dat dit vervolg misschien wat te vroeg kwam en dat ikzelf ook ouder zou moeten zijn om te geloven dat Maxon en America ouder zijn, maar al snel vergat ik die gedachte weer.

Eadlyn, haar broers en oude bekenden

America en Maxon spelen niet de hoofdrol in dit boek. De hoofdrol is weggelegd voor hun dochter Eadlyn; die zeven minuten ouder is dan haar broer Ahren, waardoor zij, als eerstgeborene, de eerste opvolger van Maxon is. Ik vind dit een geweldig toegevoegd element! Eadlyn heeft een tweelingbroer waar ze een speciale band mee heeft en daarnaast nog twee hele leuke broertjes: Kaden en Osten; die zo hun eigen rol hebben tijdens de Selectie. Maar de familie is groter dan Maxon, America en hun vier kinderen.

In het paleis wonen ook bekende gezichten uit de eerdere boeken. Bijvoorbeeld Marlee, haar man en twee kinderen, Kile en Josie. En ook May, Aspen en Lucy zien we weer even terug. De humor die we gewend zijn uit de vorige boeken is ook zeker weer te vinden in The Heir. Mede door de familie en Eadlyn zelf, maar natuurlijk ook dankzij de vijfendertig Suitors.

The Heir - Kiera Cass 5

Wie wordt The One?

Al wel erg vroeg in het boek had ik het gevoel dat ik al wist met wie Eadlyn zou eindigen in de selectie. En hoewel ik nog steeds een voorgevoel heb, durf ik nu ik het boek uit heb niet met honderd procent zekerheid meer te zeggen dat hij het wordt. En oh my… er zijn toch prachtige kanshebbers. Allen hebben ze wederom een unieke persoonlijkheid net als de vijfendertig dames uit de eerdere delen. Er zijn een aantal in het speciaal die mijn hart echt gestolen hebben en ik heb geen idee hoe Eadlyn daaruit een keuze moet gaan maken.

Conclusie

The Heir is op dezelfde luchtige manier geschreven als de vorige delen en dus ben ik er in slechts drie dagen doorheen gevlogen. Dit had één kunnen zijn, maar helaas zat mijn werk in de weg haha. Ik kon niet stoppen met lezen en het deed pijn het boek tussendoor weg te leggen. Serieus, ik hou van de boeken die Kiera Cass schrijft! Wat mij betreft heeft ze mijn verwachtingen waar gemaakt. Ik baal dat ik na die onverwachte gebeurtenis op het eind nu weer een jaar moet wachten op het volgende deel. The Selection Series blijft ook na The Heir één van mijn meest favoriete boekenseries. The Heir krijgt van mij een verdiende vijf sterren.

Koop bij Bol.com

Deze post is al 3431 keer gelezen


Geef een reactie

7 responses to “Boekrecensie | The Heir – Kiera Cass

  1. Alleen die cover al he? <3 De mooiste van allemaal tot nu toe!
    Ik ben niet echt enorm fan van de boeken, maar ik wil dit deel toch wel graag lezen.