Categorieën: Wie is de Mol? / Tags: , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Wie is de Mol? | Aflevering 2 – Scheepsrecht

Wie is de Mol - De afleveringen

Het is vrijdag, dus dat betekent dat er weer een blogpost over Wie is de Mol? van mij komt. Op mijn eerste verslagje van de aflevering en mijn theorieën vorige week kreeg ik hele leuke reacties van jullie, dankjewel!

Let op: in deze blogpost ga ik tot in detail in op aflevering 2 van Wie is de Mol? 2015; er staan spoilers in en er wordt besproken wie in deze aflevering het spel moest verlaten.

De Reviews & Roses poule

Ook vroeg ik jullie of jullie het leuk zouden vinden als ik in de Wie is de Mol? app een poule zou oprichten waar jullie ook in mee kunnen doen, en ook daar kreeg ik positieve reacties op. We zitten inmiddels al met acht personen in de poule, maar hoe meer hoe beter, dus als je ook graag mee wilt doen geef dan zeker nog even je gebruikersnaam in de app door en dan voeg ik je toe.

Meer weten?: Wie is de Mol?, de app en het molboekje.

De verdenkingen

Wie is de Mol app aflevering 2

Vorige week zag je al mijn verdenkingen. Rik stond bovenaan mijn verdachtenlijstje met Ajouad en Chris er vlak achteraan. Ook vroeg ik jullie wie jullie denken dat de mol is en er werd enthousiast gestemd op de poll. Superleuk! Ik zal voortaan onder elke blogpost een nieuwe poll met de overgebleven kandidaten en de mol plaatsen zodat jullie kunnen stemmen. De resultaten van deze poll zal ik ook elke week meenemen in de blogpost.

In totaal stemden 29 kijkers op de poll. Jullie meningen zijn nog aardig verdeeld, zo hebben Chris, Carolina en Ajouad alledrie in totaal vier stemmen, en Viktor, Rik en Marlijn allen drie stemmen. De enige die daarbovenuit komt is Evelien, waarschijnlijk door de uitspraak “Ik ben nachtblind,” maar daar heeft ze ons goed mee voor de gek gehouden. Martine en Margriet worden niet tot amper verdacht met respectievelijk nul en één stem.

De aflevering

Een grote witte eikel

Scheepsrecht. Een aflevering met de National Gallery, Tuk Tuks en witte eikels. Het was een leuke aflevering waar naar mijn idee maar weinig is gemold door de mol zelf. Er is veel geld binnengehaald, maar dat zegt niks. Misschien komt er wel een aflevering waar de mol in één klap veel geld kan laten verliezen.

Ik moet wel zeggen dat ik de vrouwen dit jaar niet echt geweldig vind. Niet omdat ze het slecht doen, maar omdat ik niet het gevoel heb dat ze echt wat toevoegen aan het programma, zoals ik dacht dat bijvoorbeeld Pieter veel humor en grapjes had kunnen brengen.

Rik tussen 2 dames

Als Rik de mol is had hij het lekker makkelijk. Wijd fouten gewoon aan het feit dat je een schreeuwende dame aan de ene en aan de andere kant hebt en je komt er al mee weg. Toch haalden ze geld voor de pot binnen. Daarnaast trok hij de kar in zijn eentje, die dames hielpen niet echt. Een goede tactiek is om de spullen op de kar te verleggen en onlogisch neer te leggen qua gewicht. Maar ik had wel verwacht dat de mol stiekem even een bezem kwijt had gemaakt. Leek vrij makkelijk te doen.

Een paar keer vond ik Caroline toch ook wel verdacht, mede doordat Chris ons wees op een goeie moltactiek in de National Gallery; het is ideaal om te wachten tot het einde en dan alles in de war te gooien. Toch werd wel €100,- euro verdiend. Beetje jammer, maar de mol heeft iedereen goed geld uit de pot laten halen. Het had zo mooi kunnen zijn voor de kandidaten, maar ze verloren het geld compleet uit het oog en stonden nog net niet in de min.

Chris Zegers - Vrouwen en navigeeren

Chris had een paar leuke opmerkingen en ik moest lachen toen hij begon over vrouwen en navigeren en vervolgens verstrikt raakte in zijn eigen verhaal. Tsjah… hoe moest hij zich hier uitpraten? Laat hem er nog maar even inzitten, hij kan nog wel voor leuke momenten zorgen!

Mijn nieuwe verdenkingen

Wie is de mol verdenkingen aflevering 3

Hoewel ik vorige week zei dat Evelien eigenlijk te opvallend was met haar uitspraak “Ik ben nachtblind” kon ook ik het niet laten te denken: wat als? Wat als ik haar nu niet verdenk, maar eigenlijk wel zou moeten? Ik zette 20 punten op haar in. Uiteindelijk had ik naar mijn instinct moeten luisteren en het niet moeten doen, weg punten. Nu heb ik dus in totaal 280 punten te verdelen.

Het zou dom zijn om nu direct al op één persoon te gaan zitten als mol, maar er is wel maar één mol… Stiekem vond ik Chris ook niet heel verdacht deze aflevering en was hij eigenlijk wel een goede en leuke kandidaat. Heel voorzichtig begin ik hem minder te verdenken, en dat geldt ook voor Ajouad. O Wie is de Mol?, wat weet je toch elk jaar met mijn hoofd te spelen. Twee jaar achter elkaar had ik de mol goed, zou ik dan dit jaar toch weer fout zitten?

Rik blijft hoog op mijn lijst staan als mol, Chris en Ajouad zakken lichtelijk. Maar Carolina wordt verdachter. In mijn achterhoofd houd ik ondertussen wel dat de echte molacties niet in beeld worden gebracht tot de laatste aflevering en dat de kandidaat die eigenlijk overal een beetje tussendoor gaat wel eens de echte mol zou kunnen zijn. Maar wie is dat? Viktor blijft voor mij voorlopig in elk geval zeker weten een kandidaat. Hieronder nog even een fotootje waarop je kunt zien wie eruit liggen, wie een groen scherm hebben gezien en hoeveel geld er in de pot zit.

Alle kandidaten Wie is de Mol seizoen 15 - Aflevering 2

Poll

[poll id=”3″]

Tot volgende week!

Deze post is al 2182 keer gelezen


Geef een reactie

11 responses to “Wie is de Mol? | Aflevering 2 – Scheepsrecht

 1. Tim

  Ik heb al sinds de eerste paar minuten tunnelvisie op Ajouad! Hij gedraagd zich precies zo als ik dat ozu doen als mol! Maar ik hou toch twee plekjes vrij voor Carolien en Margriet!

 2. Ik verdenk Marlijn het meest, daarna Ajouad en Viktor. Ik denk/hoop dat Martine er de volgende aflevering uitvliegt. Rik verdenk ik dan weer juist niet eigenlijk (nog niet misschien haha). Hij is voor mij nu gewoon een goede kandidaat. Je mag mij overigens ook wel toevoegen in de poule, leuk! Mijn gebruikersnaam daar is Lieke094

 3. Oeehw ik wil ook in de poule, ik ben veerlez (verassing!)
  Ik moet zeggen dat ik deze aflevering Chris en Marlijn heel erg opvallend vond.
  Maar Chris die schoof met zijn theorie in het museum mooi de verdenking op Carolina door te zeggen dat zij als laatste wilde, maar ging daardoor zelf ook nog een keer kijken, wat ook weer 100 euro was. Dus ik vond dat wel verdacht. En dit keer stond er Rick op de pet van Chris, wat ik ook een beetje gek vind.
  Marlijn was gewoon all over the place, dus zou in feite een te aanwezige mol zijn dan, en het was obvious, dus ik gok dat ze het zo monteren omdat ze willen dat zij de mol is..
  Victor maakt in mijn hoofd ook nog ergens wel een kans,maar goed, ik weet het niet zo zeker dit keer! dus ik ben benieuwd naar alles wat er nog komen gaat! 🙂
  & ik was de eerste keer vergeten de stemmen in de app, dus ik had nog maar 140 punten te verdelen 🙁

  • Ja precies, Marlijn was te aanwezig. Ik heb niet eens gezien dat er Rick stond op de pet van Chris! Maar Chris blijft wel een verdachte van mij.

   Ik heb je een uitnodiging gestuurd voor de app, leuk dat je meedoet :D.

 4. Ik volg het maar half/half (mijn ouders kijken ‘t altijd), maar ik denk dat Marlijn de mol is! Wat mij ook opviel was dat Caroline, toen ze afscheid nam van Evelien, drie vingers op de schouder van Evelien had liggen. Drie keer is scheepsrecht, dus dat vond ik ook wel verdacht. Maar volgens mij zoek ik nu dingen die er niet zijn, haha.