Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Ant-Man and The Wasp (2018)

Ant-Man and The Wasp still 5

Ant-Man and The WaspTitel: Ant-Man and The Wasp
Releasedatum: 18 juli 2018 (NL)
Regisseur: Peyton Reed
Cast: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Michael Douglas, Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Abby Ryder Fortson, Randall Park, Michelle Pfeiffer, Laurence Fishburne
Tagline: Real heroes. Not actual size.
Genre: Actie | Avontuur | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Scott Lang (Paul Rudd) probeert balans te vinden in een bestaan als superheld (Ant-Man) en een vader voor zijn dochtertje. Hij wordt door Dr. Hank Pym (Michael Douglas) op een nieuwe missie gestuurd waarin hij moet samenwerken met Hope (Evangeline Lilly) aka The Wasp.

Ant-Man and The Wasp

Na het fantastische Ant-Man wilde ik natuurlijk ook diens vervolg, Ant-Man and the Wasp, bekijken. Eigenlijk kijk ik gewoon alles van Marvel… Hoe dan ook, zou ik deze film dus zien, haha. Grappig feitje is dat deze film eigenlijk plaatsvindt vóór Avengers: Infinity War, en een soort vervolg is op Captain America: Civil War. Peyton Reed geeft hiervoor als verklaring: “One of the big reasons we wanted the movie released in this order: Black Panther, Infinity War, Ant-Man and the Wasp, to show how different the tones can be, and that I’ve always said I always want to expand the definition not just of what a ‘comic book’ or ‘superhero movie’ could be, but now what a Marvel Studios movie could be, or what [the] MCU could be.”

Hilarisch

Net als de Ant-Man is ook Ant-Man and The Wasp weer fantastisch. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vrij weinig weet te zeggen over deze film, en dus even goed aan het nadenken ben wat ik er nog meer over kan zeggen. De film was namelijk gewoon hartstikke leuk en ik zou mijn recensie van het eerste deel gewoon kunnen copy pasten. Ant-Man and The Wasp is hilarisch. Ik en mijn vrienden – we gingen er met onze vriendengroep naartoe – hebben enorm zitten lachen. Op een gegeven moment stikte de vriendin naast mij er zowat in tijdens een scène in een schoolgebouw. Ja, er zijn genoeg scènes die op je lachspieren zullen werken.

Ant-Man and The Wasp still 6

Michael Pena en Paul Rudd

Michael Peña is as usual weer een geweldige toevoeging. Hij zet de ene na de andere hilarische scène neer, en hij weet hoe hij grappig kan zijn. Als Ant-Man and The Wasp zonder hem was geweest, was het net zo goed een leuke film geweest, maar Michael Peña maakt het toch wel net wat specialer. Maar laat ik natuurlijk Paul Rudd niet vergeten. Hij blijft een geweldige acteur. Ik was al fan van hem in films als Role Models, en ook hier is hij nog on top of the game.

Goede balans

Ook wordt er weer leuk gewerkt met het vergroten en verkleinen van dingen, die voor absurde en hilarische momenten zorgen. Mijn vriend vond dat er wel meer wat dat soort momenten in hadden gemogen, maar ikzelf ben van mening dat de balans juist goed was zo. Er wordt namelijk ook een serieus verhaal verteld, en die moet niet compleet overschaduwd worden waardoor het nog geloofwaardig blijft. Al blijft het sowieso een luchtige, absoluut niet zware, film. Je zou zo je vraagtekens bij dingen kunnen zetten View Spoiler », maar die dingen zie je op de één of andere manier makkelijk door de vingers.

Ant-Man and The Wasp still 3

Mooi in beeld gebracht

Wat mij tijdens het kijken ook nog opviel is hoe mooi alles eigenlijk in beeld is gebracht. Wanneer mensen in verschillende formaten in één scène zitten, en je dus wéét dat er gebruik gemaakt is van een groen scherm, maar het er toch geloofwaardig en mooi uit ziet. Op het eind van de film vind je twee post-credit scènes. De eerste is absoluut de moeite waard en zal een “Oh!”-momentje creëren. De tweede vond ik niet zeer bijzonder – ik had namelijk een post-credit scène verwacht met een hint of meer informatie -, maar is wel grappig.

Conclusie

Ant-Man and The Wasp is weer een leuke en hilarische film. Paul Rudd en Michael Peña weten je lachspieren ongetwijfeld in actie te brengen. Verder is Ant-Man and The Wasp een heerlijke luchtige film na Avengers: Infinity War, met twee end-credit scènes, waarvan de eerste vooral belangrijk is. Mijn vrienden en ik hebben weer enorm genoten en veel gelachen. Zeker een aanrader!

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1954 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Filmrecensie | Ant-Man and The Wasp (2018)