Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | Suicide Squad

Suicide Squad still

Suicide Squad posterTitel: Suicide Squad
Releasedatum: 4 augustus 2016 (NL)
Regisseur: David Ayer
Hoofdrollen: Will Smith, Margot Robbie, Jai Courtney, Cara Delevingne, Joel Kinnaman, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jay Hernandez
Bijrollen: Ike Barinholtz, Viola Davis, Jared Leto, Scott Eastwood, Ben Affleck, Karen Fukuhara, Adam Beach
Tagline: We need them bad.
Genre: Actie | Avontuur | Komedie | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterSterSterSterSter

Een groep bijzondere en extreme criminelen voert klusjes uit voor de overheid in ruil voor hun vrijheid. Beter bekend als de Task Force X gaan ze hun missies te lijf.

Het voelt goed om slecht te zijn… Stel een team samen van ‘s werelds meest gevaarlijke, gevangen genomen Super Schurken en geef ze de meest geavanceerde wapens die er beschikbaar zijn. Stuur ze vervolgens op een missie om een onbekende, onoverwinnelijke entiteit te verslaan.

U.S. intelligence officer Amanda Waller heeft besloten dat alleen een in het geheim opgesloten groep wanhopige, afschuwwekkende misdadigers, die niets te verliezen hebben, volstaat. Echter, wanneer zij ontdekken niet geselecteerd te zijn om te slagen, maar enkel om hun schuld in te lossen (falen is onvermijdelijk), is het de vraag of de Suicide Squad tijdens een poging zal sterven, of dat het vanaf nu ieder voor zich wordt.

Suicide Squad

Suicide Squad. Als je daar nog niks over gehoord hebt dan heb je waarschijnlijk in een grot geleefd want je kon er niet omheen. Al meer dan een jaar wordt de film behoorlijk gehypet en ik was dan ook reuze benieuwd naar deze aparte film. Want dat hij niet “gewoon” zou zijn was direct duidelijk. Angstvallig heb ik zoveel mogelijk informatie en trailers gemeden zodat ik er onbevooroordeeld in kon gaan. En dat deed ik afgelopen vrijdag samen met vrienden. Niet geheel onverwacht bleek ik de enige dame van de vriendengroep die uitkeek naar deze film, en dus zat ik gezellig tussen de heren. We keken hem in 3D, maar dat was omdat we geen andere keus hadden op dat moment. Het voegt verder niks toe aan de film (ik ben sowieso geen fan van 3D).

Suicide Squad still

DC Comics

Suicide Squad is een film in de DC Comic filmreeks. Voor diegenen die DC Comics niet kent: het is de rivaal van Marvel Comics. Recent kwam in de DC Comic reeks nog Batman v Superman uit. Mocht je die nog niet hebben gezien, dan raad ik je aan die eerst te zien en dan verder te lezen, want hier komt een spoiler! In Batman v Superman gaat Superman dood. Al is hij volgens mij niet echt dood, immers hij staat op de poster voor Justice League. Enfin, hierop borduurt Suicide Squad verder. Superman is weg en de opvolger van Superman zou wel eens kwaadaardig kunnen zijn. En dus wordt de Suicide Squad opgericht.

Nieuwe personages

Suicide Squad is geen standaard superheldenfilm. Het is zelfs allesbehalve dat. De Suicide Squad zijn allemaal bad guys. De personages zijn grotendeels allemaal nieuw. Als je echter Arrow hebt gekeken zal je ongetwijfeld al wel wat geschiedenis mee hebben gekregen van bijvoorbeeld Deadshot (in de film gespeeld door Will Smith). In tegenstelling tot de Marvel series en films, is er in de DC films en series geen overlap. The Flash, die voor een seconde te zien is in de film, is dus ook een andere acteur dan in de serie The Flash.

De introductie van de personages vond ik erg fijn, je weet direct wie je voor je hebt en het blijft ook hangen. De film gaat dieper in op een ieders geschiedenis en dus leer je hun beweegredenen ook kennen. Dit vond ik erg fijn, want hierdoor kreeg ik binding met de hoofdpersonages. Een aantal krijgen amper een introductie dus je weet direct dat zij niet belangrijk zijn voor het verhaal of dat ze er snel aan zullen gaan. Je weet hoe dat gaat.

Suicide Squad still

Gestoorde excentriekelingen

De Suicide Squad bestaat uit een aantal gestoorde excentriekelingen, en ze brengen zelfs humor met zich mee, want ik heb regelmatig gelachen. Favoriet waren voor mij waren de gestoorde Harley Quinn en de enige bad ass die nog een beetje een menselijke kant heeft: Deadshot. Desalniettemin hoef je niet het soort luchtigheid te verwachten dat je kent uit Marvel films; Suicide Squad heeft echt een absurd randje waar je van moet houden.

Awesomeness

Suicide Squad is awesome. Ik weet dat dit een film is die lang niet iedereen zal liggen, maar ik vond hem awesome. Wat ik er zo awesome aan vond? Dat alles zo toepasselijk is, in combinatie met de actie en kleurrijke fluoriserende vormgeving. De acteurs zijn allen fantastisch gecast en spelen hun rollen voortreffelijk. Daarnaast viel ook de muziek mij op. Alle nummers vind ik goed passen bij het soort film. Het is niet de typische filmmuziek en niet de typische hits, maar juist meer de alternatieve muziek. Misschien dat de film uiteindelijk ietsie pietsie te lang was, want ik merkte dat net iets over de helft mijn aandacht een beetje verslapte, maar over het algemeen wist de film mij goed te blijven boeien door de interessante personages en hun chemie met elkaar.

Suicide Squad still

Verwaarloosbaar

Natuurlijk is niet alles even sterk, het verhaal laat hier en daar wat steken vallen, en ik vond het raar dat ze niet direct afgingen op de grote bedreiging (en dit grote kwaad zelf was ook niet heel indrukwekkend). Persoonlijk had ik The Joker een betere big bad gevonden als uitgangspunt. Ook Cara Delevingne wist mij niet omver te blazen met haar dubbelrol. Maar door het grote entertainment gehalte, de fantastische acteurs en de goede introductie en verdieping van de personages is dat voor mij redelijk verwaarloosbaar. Ik kijk ernaar uit meer te zien van deze personages en dit universum.

Conclusie

Suicide Squad is een fantastische film waar ik enorm van heb genoten. Verhaaltechnisch is het niet altijd even sterk en zeker Cara Delevingne wist mij niet te overtuigen, maar er waren zoveel dingen wél sterk dat het redelijk verwaarloosbaar is. Suicide Squad weet te entertainen en je aandacht vast te houden. Op een paar momenten na, doordat de grote slechterik eigenlijk niet zoveel indruk maakte als bijvoorbeeld The Joker, welke naar mijn mening beter de big bad van deze film had kunnen zijn. De cast is echter subliem. Elke acteur weet zijn of haar personage fantastisch neer te zetten, met Margot Robbie (Harley Quinn) en Will Smith (Deadshot) als uitblinkers. De chemie onderling is ook duidelijk aanwezig. Ook de introductie van de personages is geweldig gedaan waardoor je al gauw binding met ze hebt. Suicide Squad is waarschijnlijk niet voor iedereen, maar ik heb er meer dan van genoten.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2711 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Filmrecensie | Suicide Squad

  1. Gedeeltelijk benn ik het met je eens! Ik vond de film tot halverwege gaaf, vooral Harley en Deadshot. Zelfs the Joker, ookal ben ik doodsbang voor clowns en al dat er op lijkt. Maar ik vond Enchantress eigenlijk echt een tegenvaller en ik had liever een andere bad guy gezien. Zoals je al zegt, als er een andere bad guy was geweest, dan had ik het waarschijnlijk 100x gaver gevonden. Ik vind hekserij en dat soort dingen toch niet helemaal binnen deze filmserie passen ofzo. Ik had liever een gelijksoortige bad guy gezien!

  2. Blij dat je er zo van genoten hebt! Mij viel hij eerlijk gezegd een beetje tegen. Niet slecht, maar ik had er zoveel meer van verwacht. Alleen Harley Quinn was fantastisch!!! Jared Leto en vooral Cara Delevingne vond ik echt teleurstellend…