Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , ,

Geschreven door Madelon

Filmrecensie | The Little Mermaid (2023)

The Litte Mermaid

Titel: The Little Mermaid (2023)
Releasedatum: 24 mei 2023 (bioscoop) / 6 oktober 2023 (DVD & BluRay)
Regisseur: Rob Marshall
Cast: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy
Genre: Avontuur, Familie, Fantasy
Kijkwijzer: 9+ (Angst)

Waardering: 3.5 uit 5.

“Watch and you’ll see, some day I’ll be, part of your world!”

De zeemeermin Ariël is de jongste dochter van koning Triton die over het onderwaterrijk heerst. Gefascineerd door de mensenwereld weet Ariël op een dag een prins te redden van verdrinking. Ze wordt verliefd en is vastbesloten hem beter te leren kennen. Dit zorgt voor spanningen met haar vader. De zeeheks Ursula beraamt intussen een sluw plan. The Little Mermaid is een live action remake van de eerder verschenen, gelijknamige animatiefilm.

All time favourite

The Little Mermaid is zonder twijfel mijn favoriete Disney film. Ik zwijmelde altijd weg bij Prins Erik, was fan van Ariël omdat zij altijd lekker in de zee kon zwemmen en werd meegetrokken door het avontuur van een meisje dat onze wereld gaat ontdekken. Toen ik hoorde dat er een live action kwam, was ik gelijk enthousiast. NOG MEER LITTLE MERMAID! Maar naarmate de teasers kwamen, ebde dat enthousiasme langzaam weg. Dit was niet hoe de film moest zijn. Toch kon ik het niet laten de film te bekijken, want wat nou als het toch meeviel?

The Little Mermaid (2023)

The Little Mermaid vertelt het verhaal van een onschuldig meisje, Ariël, dat betoverd is door een wereld waar zij geen deel van uitmaakt. Deze zeemeermin is echter de dochter van dé zeekoning en voor haar zal het nooit mogelijk zijn om de mensenwereld te ontdekken. Of toch wel?

Ariël heeft in de tussentijd haar hart vergeven aan de knappe Prins Erik en dat wordt gezien door de slechte zeeheks. Die doet haar een aanbod: in ruil voor jou stem, geef ik je benen zodat jij deel kunt uitmaken van de wereld daarboven. Lukt het Ariël om Erik voor zich te winnen voordat de zon onder gaat op de derde dag?

Casting

Om de casting rondom The Little Mermaid is vooraf enorm veel te doen geweest. Het feit dat Ariël (Halle Bailey) werd gespeeld door een ‘gekleurd’ iemand, deed veel stof opwaaien. Het was natuurlijk een statement richting de community. Disney is all inclusive. Maar de fans vonden dat lastig. Ariël is nou eenmaal roodharig met een hele lichte huid. Ik kon er tijdens de film ook maar heel slecht aan wennen dat de hoofdpersonen weinig gelijkenis hadden met de klassieke karakters. Want ook Jonah Hauer-King is niet je typische Prins Erik. Overigens zijn de stemmen van de hoofdpersonen mooi! De zang en het acteerwerk zijn écht wel goed.

Klassieker met twist

Zoals we gewend zijn van alle recentere live action remakes van Disney, heeft het verhaal een upgrade gekregen. In vorige films pakte het soms goed uit, soms iets minder. In The Little Mermaid hebben ze enkele hele leuke verhaallijntjes toegevoegd. Zo is Erik geen wees meer, maar heeft hij een super toffe moeder waar omheen leuke scènes zijn toegevoegd! Ook de rol van Jutter is uitgebreid en onze favoriete zeemeeuw heeft zelfs een eigen nummer gekregen. Een super goede ontwikkeling in de film als je het mij vraagt!

En nu?

The Little Mermaid heeft mij een beetje ‘verscheurd’ achter gelaten. Enerzijds zijn er leuke toevoegingen in de verhaallijn waardoor de film net een beetje meer diepgang krijgt. Ook de nummers, de stemmen en het acteerwerk zit goed in elkaar. Het enigste enorme minpunt is gewoon de casting. Halle is niet de kleine zeemeermin qua looks en Jonah haalt het niet bij Prins Erik. Daardoor voelt het een beetje als een slap aftreksel van wat gewoon één van de mooiste Disney films aller tijden is.

Hoe denk jij over de casting van The Little Mermaid?Madelon

Over Madelon: Madelon is één van de recensenten uit het Reviews & Roses Review Team. Ze is 29 jaar en heeft voorheen een eigen boekenblog gehad. Toen ze echter haar droom liet uitkomen en een eigen paard kocht, had ze er eigenlijk niet meer genoeg tijd voor en is ze gestopt. Daarom vind Madelon het super leuk dat ze nu weer mag bloggen, maar dan een stuk minder intensief! Naast dat ze dus graag leest en vaak bij haar paard te vinden is, heeft Madelon een eigen bedrijf in paarden- & hondenfotografie.

Madelons favoriete film op dit moment is Charlie St. Cloud.

Deze post is al 366 keer gelezen


Geef een reactie