Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | The Secret Life of Pets 2 (Huisdiergeheimen 2)

The Secret Life of Pets 2 still 2

The Secret Life of Pets 2Titel: The Secret Life of Pets 2 / Huisdiergeheimen 2
Releasedatum DVD/Bluray: 13 november 2019 (NL)
Regisseur: Chris Renaud en Jonathan del Val
Cast: Patton Oswalt, Eric Stonestreet, Jenny Slate, Tiffany Haddish, Lake Bell, Dana Carvey, Bobby Moynihan, Hannibal Buress, Kevin Hart, Harrison Ford, Ellie Kemper, Nick Kroll
Tagline: They still have their secrets.
Genre: Animatie, Avontuur, Komedie, Familie
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Angst)

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Huisdiergeheimen 2 vervolgt het verhaal van Max (Patton Oswalt), Gidget (Jenny Slate), Snowball (Kevin Hart) en de rest van de bende wanneer zij nieuwe avonturen tegemoet gaan die hen dwingen de moed te vinden om hun eigen helden te worden. Ontdek de emotionele levens van onze huisdieren – hun sterke onderlinge band, de families die van hen houden – en kom er achter wat jouw huisdieren nu echt doen wanneer jij niet thuis bent.

The Secret Life of Pets 2

In The Secret Life of Pets 2 gaat het verhaal van onze favoriete huisdieren verder, waarbij drie verhaallijnen en centrale rol spelen. Max en Duke hebben te maken met het zoontje van Katie en haar vriend en gaan een nieuwe omgeving ontdekken. Snowball is nu een superheld en Gidget ondergaat een transformatie tot, jawel, kat! Het grote thema van deze film is uiteindelijk denk ik toch wel: je angsten overwinnen. Maar het is bovenal weer een groot avontuur.

The Secret Life of Pets 2 still

Beter dan deel 1

Wat ik direct kan opmerken is dat ik The Secret Life of Pets 2 zoveel leuker vind dan deel één. Misschien dat dit ook komt doordat ik de verwachtingen die ik voorafgaand aan de eerste film had, heb kunnen bijstellen. Toch denk ik ook, dat ondanks eventuele verwachtingen, de verhaallijnen in The Secret Life of Pets 2 mij meer aanspraken en de grappen beter in elkaar zitten. Daarnaast las ik in mijn recensie van het eerste deel terug dat ik meer wilde zien van Chloe en Gidget; nou, dat krijg je! Jippie!

Gidget en Chloe favoriet

The Secret Life of Pets 2 bevat zoveel leuke momenten. Als kattenliefhebber vind ik de scènes met katten vaak leuk en herkenbaar, maar ze waren, in tegenstelling tot The Secret Life of Pets 1, écht heel erg leuk. Ik kon met name ook genieten van hoe Gidget van Chloe les krijgt over kat zijn, en hoe Gidget dit uiteindelijk aanpakt. Maar ik genoot ook van de tijger, puppy school en zoveel meer. De slechterik en de wolven vond ik iets minder, en te standaard voor deze animatiefilm. Hier mag ook wel eens een originele draai aan gegeven worden.

The Secret Life of Pets 2 still 3

Extra’s

Op de blu-ray vind je ook nog vele extra’s, waaronder twee leuke minifilms, waarvan ik de Minion film het leukst vond. Maar tussen de extra’s vind je ook tips om je favoriete karakters te tekenen, een making of en deleted scenes. Het één absoluut interessanter dan het ander. En er zit voor mijn gevoel een duidelijk verschil in welke extra’s interessant zijn voor volwassenen en welke echt voor de kinderen. Zo zit er ook een klein spelletje tussen de extra’s waarbij je zelf kunt bepalen welke acties Captain Snowball uitvoert. Maar vond ik de Character Pods het meest interessant omdat je daarin te horen kreeg hoe acteurs hun rol ervaren.

Conclusie

The Secret Life of Pets 2 is absoluut geslaagder dan diens voorganger. De film is van begin tot eind entertainent voor zowel kind als volwassene. Het meest heb ik genoten van de verhaallijn van Chloe en Gidget, welke voor mij als kattenliefhebber en -eigenaar erg vermakelijk en herkenbaar was. De grappen in de film waren geslaagd en de boodschap in de film goed overgebracht.

Heb jij huisdieren en vind jij situaties in de film herkenbaar?

Ik heb een gratis blu-ray ontvangen van Universal Pictures. Dit is niet van invloed op mijn mening of op de inhoud van deze recensie. Lees mijn disclaimer.

Deze post is al 1430 keer gelezen


Geef een reactie