Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Filmrecensie | The Secret Life of Pets (Huisdiergeheimen)

The Secret Life of Pets still

The Secret Life of Pets posterTitel: The Secret Life of Pets
Releasedatum: 3 augustus 2016 (NL), 24 juni (GB)
Regisseur: Yarrow Cheney, Chris Renaud
Met stemmen van: Louis C.K. (Max), Eric Stonestreet (Duke), Kevin Hart (Snowball), Jenny Slate (Gidget), Ellie Kemper (Katie), Albert Brooks (Tiberius), Lake Bell (Chloe), Dana Carvey (Pops), Hannibal Buress (Buddy), Bobby Moynihan (Mel)
Tagline: Ever wonder what your pets do when you’re not home?
Genre: Animatie | Komedie | Familie
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Angst)

HartjeHartjeHartje

The Secret Life of Pets is de nieuwe vrolijke animatiefilm van Illumination Entertainment en Universal Pictures, de makers van Despicable Me/Verschrikkelijke Ikke, Despicable Me 2/Verschrikkelijke Ikke 2 en Minions.

Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In The Secret Life of Pets (Huisdierengeheimen) volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.

The Secret Life of Pets

Eind juni ging ik gezellig samen met mijn vriend naar Londen. Na een dag veel gelopen te hebben waren we moe, maar we vonden het zonde om op onze hotelkamer te gaan zitten. Dus in plaats gingen we naar Leicester Square waar meerdere bioscopen gevestigd zijn. Eigenlijk wilden we graag eens een IMAX film kijken, maar de prijzen van bioscoopkaartjes bleken belachelijk duur. Ik zag echter bij Vue grote posters van The Secret Life of Pets. Die komt 3 augustus 2016 pas uit in Nederland, en in Londen draaide hij al! Gezien ik al héél lang uitkeek naar The Secret Life of Pets, besloten we daarheen te gaan. Nog steeds niet goedkoop overigens, prijzen in Nederland lijken opeens een koopje…

The Secret Life of Pets still

Mower Minions

De bioscoop was fantastisch! Enorm ruim opgezet, zelfs als je iemand voor je had kon je nog wat zien, en het beeldscherm zelfs stond zowaar op een soort podium met doeken ervoor. Voorafgaand aan de film, ook hier in Nederland, krijg je de minifilm Mower Minions te zien. Ik heb mij dood gelachen, wat zijn de Minions toch leuk! Je bent in elk geval in een goed humeur zodra je aan de film begint.

Geheimen van huisdieren

En ja, dan eindelijk The Secret Life of Pets (Nederlandse versie: Huisdiergeheimen). De film is leuk, maar toch geef ik het geen Loved it! (5 hartjes) score. Misschien zijn het de hoge verwachtingen geweest. Ik had in elk geval een ander soort film verwacht. Ik dacht dat het echt zou gaan om wat de geheimen zijn van onze huisdieren. Wat voor feestjes houden ze terwijl wij weg zijn? Wat spoken ze uit? Dit komt er wel in terug, maar uiteindelijk is het meer een avonturenverhaal. Ik had het gevoel dat ze te graag een verhaal erin wilden stoppen. Ook is het verhaal weinig origineel. Misschien wilden ze er teveel betekenis aan geven en dat kinderen lering halen uit de film. Terwijl ik hoopte gewoon te kunnen lachen om alle fratsen. Of scènes waaruit het plaatje hieronder komt.

The Secret Life of Pets still

Bijpersonages het leukst

The Secret Life of Pets draait meer rond thema’s als leren samenwerken, vriendschap, vooroordelen, en ja, zelfs liefde. Het baasje van Max neemt een nieuwe hond in huis, Duke, en daar is Max alles behalve blij mee. Vervolgens verdwalen ze, en vindt een avontuur plaats terwijl ze hun weg naar huis terug proberen te vinden. Persoonlijk vond ik het verhaal rondom de twee hoofd”personen” niet ontzettend interessant. Het waren juist de dikke kat Chloë en het snoezige hondje Gidget waar ik véél meer van had willen zien. Die zijn hilarisch! Begrijp me niet verkeerd, de film is leuk, maar niet geweldig. Van de makers van Despicable Me had ik meer verwacht. Er is echter genoeg om van te genieten en om te lachen.

Conclusie

De minifilm Mower Minions voorafgaand aan de film is fantastisch. Serieus, zorg dat je op tijd bent zodat je dat niet mist! The Secret Life of Pets zelf is ook een leuke film, maar het was niet de film die ik had verwacht. Dit komt mede door hoge verwachtingen, maar ook door andere verwachtingen. Het is niet puur een lachfilm over fratsen van onze huisdieren, maar meer een avonturenfilm over twee honden die moeten leren samenleven terwijl ze elkaar verachten, maar vervolgens verdwalen en op elkaar aangewezen zijn. Met hier en daar uiteraard wel humor, maar ook een serieuzere noot. Mijn favoriete personages waren helaas slechts bijpersonages. Een leuke film, maar wel één die je best thuis kunt kijken.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2980 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “Filmrecensie | The Secret Life of Pets (Huisdiergeheimen)

  1. Ik heb de film nog niet gezien, maar ik had dezelfde verwachtingen als jij. Toen ik de 2e trailer zag en het echte verhaal ontdekte, werd ik al minder enthousiast. :/

    • Hmm, ja die tweede trailer heb ik dus nooit gekeken omdat ik bang was dan de hele film al gezien te hebben zeg maar. Dus dat er een verhaal inzit kwam ik op dat moment pas achter.

  2. Chantal Schalkx

    Bedankt voor je review! Ook bij ons staat deze film op het “to see-lijstje”. We hebben eerder dit jaar voorstukjes gezien waardoor we al begrepen dat het meer is dan de eerste previews deden verwachten. Toch blijven we nieuwsgierig en nu helemaal naar het voorprogramma!