Persberichten #7 | Juli 2016

Persberichten - Juli

Wegens een korte vakantie naar Londen komt dit overzicht ietsje later, maar nog steeds op tijd voor het overgrote deel van het leuke nieuws in dit persberichten overzicht. Het is weer lekker divers met nieuws over film, series, boeken en zelfs puzzels. Laten we snel overgaan naar al die leuke nieuwtjes!

Series - Verschijnt op DVD en Blu-ray

Person of Interest seizoen 4
Koop op bol.com

Person of Interest – Seizoen 4
Release Blu-ray en DVD: 6 juli 2016

Warner Bros. Home Entertainment – Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 6 juli het vierde complete seizoen van de populaire misdaadserie PERSON OF INTEREST op Blu-ray™ en DVD. De voor een Emmy Award genomineerde serie wordt dit seizoen spannender dan ooit tevoren! Na de ingrijpende gebeurtenissen moeten de leden van het team een nieuwe identiteit aannemen, maar algauw komen ze erachter dat het verleden hen blijft achtervolgen en nieuwe hindernissen oplevert. De spanning bouwt zich op tot een van de best gewaardeerde afleveringen van een TV-serie ooit volgens IMDb gebruikers. Maak je klaar voor 22 razend spannende afleveringen van Person of Interest!

Bonusmaterialen: Music of Interest (20 min.) | Featurettes met cast & crew (8 min.) | Gag reel (4 min.) | 2014 Comic Con Q&A (28:33)
Speelduur: 22 afleveringen van 42 minuten, bonusmateriaal: 60 minuten
Kijkwijzer: 12; geweld, angst, grof taalgebruik

Stripes

The 100 - Seizoen 2The 100 – Seizoen 2
Release DVD: 6 juli 2016

Warner Bros. Home Entertainment – Voor de overlevenden van de Ark is de Aarde een onbekende buitenaardse planeet en een mysterieus koninkrijk – het ene moment een paradijs, maar dodelijk het volgende moment. Ga met de sterren van dit post-apocalyptische dramaverhaal op avontuur en zie hoe zij hun toekomst veilig proberen te stellen. Warner Bros. Home Entertainment presenteert op 6 juli het tweede complete seizoen van de populaire sci-fi dramaserie THE 100 op DVD. De serie, die drie Teen Choice nominaties heeft ontvangen, is gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Kass Morgan.

De cast van het tweede seizoen van The 100 bestaat uit Eliza Taylor, Paige Turco (Person of Interest), Thomas McDonnell (Suburgatory), Bob Morley, Marie Avgeropoulos (Cult), Devon Bostick (Diary of a Wimpy Kid), Lindsey Morgan, Ricky Whittle (Austenland), Christopher Larkin, Isaiah Washington (Grey’s Anatomy) en Henry Ian Cusick (Lost). In Amerika is seizoen vier van de The 100 inmiddels bevestigd.

Bonusmaterialen: Deleted scenes (13:00) | Gag reel (03:50) | Featurettes (47:02)
Speelduur: 12 afleveringen van 40 minuten, bonusmateriaal: 64 minuten
Kijkwijzer: TBC

Lees ook: Recensie | The 100 – Pilot

Series - Nieuws Banner

LEGION - Pictured: Dan Stevens as David Haller. CR: Chris Large/FX
Foto: Dan Stevens als David Haller. CR: Chris Large/FX

Nieuwe Marvel tv-serie ‘Legion’ begin 2017 op FOX

Internationale lancering in meer dan 125 landen

FOX – De nieuwe Marvel tv-serie ‘Legion’ is begin 2017 in Nederland te zien op FOX. De serie wordt door FOX tegelijkertijd gelanceerd in ruim 125 landen, kort na de première in Amerika op FX Networks. ‘Legion’ speelt zich af in de wereld van ‘X-Men’ en is het nieuwste project van Noah Hawley en John Cameron, twee van de producenten van de serie ‘Fargo’ die werd bekroond met een Emmy en Golden Globe®.

Mark Bruitsman, Programming & Acquisitions Director van FOX Networks Group in Nederland: “De kijkers in Nederland de beste series als eerste bieden is waar FOX voor staat. Met ‘Legion’ kunnen we wederom kort na de Amerikaanse première een gloednieuwe serie van hoge kwaliteit brengen, in het spoor van eerdere producties zoals The Walking Dead, Outcast en Wayward Pines. De populariteit van het X-Men en Marvel genre is universeel. We zijn dan ook blij en trots dat we in Nederland deel uitmaken van deze wereldwijde lancering in meer dan 125 landen en 250 miljoen huishoudens buiten de VS”.

Legion
Legion is het verhaal van een onrustige, jonge man met mogelijk bovenmenselijke krachten. Het vertelt het verhaal van David Haller, die al sinds zijn tienerjaren heeft geworsteld met een psychische aandoening. Gediagnosticeerd als schizofreen, heeft David door de jaren heen al vele psychiatrische ziekenhuizen van binnen en buiten gezien. Maar na een vreemde ontmoeting met een andere patiënt, wordt hij geconfronteerd met de mogelijkheid dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij ziet echt kunnen zijn.

De productie van ‘Legion’ gaat deze zomer van start in Vancouver. Het eerste seizoen telt acht afleveringen.

Boeken Inmiddels verkrijgbaar Banner

Onbereikbaar - Rebecca Yarros
Koop als paperback

Onbereikbaar – Rebecca Yarros
Release: 28 juni 2016

Zomer & Keuning – Hoera! Eindelijk is het zover: Onbereikbaar ligt in de (web)winkels! Deze levensechte en liefdevolle New Adult is hartverwarmend en hartverscheurend tegelijkertijd. Onbereikbaar is na Onverminderd het tweede deel uit de Flight & Glory-serie van Rebecca Yarros. Onbereikbaar belooft weer net zo rauw, realistisch en romantisch te worden als haar voorganger!

Over Onbereikbaar
#22: Alle verantwoordelijkheden overboord gooien en naar het strand gaan

Als Paisley had geweten welke gevolgen het tweeëntwintigste punt op haar bucketlist zou hebben, zou ze het dan hebben gedaan? Op het strand gaat er namelijk iets heel erg mis. Daardoor ontmoet ze Jagger, en dat is dan weer heel erg niet mis. Behalve dat Paisley al een vriend heeft. En een hartaandoening. Daar kan ze geen extra hartkloppingen meer bij gebruiken, maar die geeft Jagger haar wel degelijk.

Onbereikbaar | Rebecca Yarros | ISBN 9789401907767 | paperback, ca. 304 pagina’s | € 15,99 | eISBN 9789401907774 € 7,99 | verschijningsdatum 28 juni 2016

Lees ook: Boekrecensie | Onverminderd – Rebecca Yarros

Stripes

Tweedehands Vleugels - Vanessa Gerrits
Koop als e-book | paperback

Engelen veroveren jonge lezersharten in ‘Tweedehands Vleugels’

Dutch Venture Publishing – Vandaag is het zo ver: ‘Tweedehands vleugels’ is nu overal verkrijgbaar! Uitgeverij Dutch Venture Publishing nam schrijftalent Vanessa Gerrits (26) uit Sint-Truiden onder haar vleugels. ‘Tweedehands Vleugels’, het eerste deel in een fantasytrilogie voor young adults, wordt op 30 juni gelanceerd in België en Nederland. “Avontuur en fantasie troef, maar bovenal staat een verboden liefde centraal. Zwijmelen toegestaan!” aldus Gerrits.

“Het verhaal gaat over een jonge Beschermengel, Anna-Lucia (Lucy, n.v.d.r.), wiens vleugels gestolen worden door ‘Kraai’ Max, die ze bij zichzelf wil implanteren. Hierdoor ontstaat echter een onverwachte band tussen de twee, met een verboden liefde tot gevolg”, vertelt Vanessa Gerrits. Fans van haar boeken lauweren de beeldende schrijfstijl en originele wereldbouw, gecombineerd met meeslepende romantiek op jongerenmaat.
“Hoewel het boek over mythische wezens gaat, worstelen de Engelen en Kraaien in ‘Tweedehands Vleugels’ ook met emoties en situaties die de echte gevoelswereld van young adults weerspiegelen. Van een eerste verboden liefde tot de strijd voor zelfstandigheid”, aldus Gerrits over het eerste deel in de trilogie. Deel drie van de trilogie wordt momenteel geschreven maar heeft nog geen geplande publicatiedatum.

Boeken - binnenkort verkrijgbaar

Suzy en de kwallen - Ali Benjamin
Koop als hardcover

Suzy en de kwallen – Ali Benjamin
Release: 5 juli 2016

De Gouden Zebra – Ik wil je heel graag voorstellen aan: Suzy en de kwallen… het debuut van Ali Benjamin. Het boek verschijnt begin juli.

Het verhaal:
Suzy en de kwallen is het verhaal van Suzy Swanson, een niet zo doorsnee meisje. Nadat haar voormalige beste vriendin verdrinkt, is Suzy ervan overtuigd dat dit komt door een zeldzame kwallenbeet. Dingen gebeuren immers heus niet zomaar. Teruggetrokken in haar eigen stille wereld (‘I don’t even know why it’s called small talk when it fills up so much space’) ontwikkelt ze een plan om haar theorie te bewijzen – zelfs als het betekent dat niemand haar gelooft en ze de wereld over moet reizen in haar eentje.

Feitjes op een rij:
• Een boek om verliefd op te worden!
• De hoogte- en dieptepunten op de weg naar adolescentie
• Thema rouwverwerking
• Uitgegeven in prachtige vormgeving: met kwalletjes op snee

Stripes

Chantal en Priscilla van gastel -
Copyright: Wim van de Hulst Reserveer als paperback

De zussen Van Gastel schrijven samen psychologische thriller

Harper Collins Holland – Bestsellerauteur Chantal van Gastel (bekend van o.a. de populaire Zwaar!-serie, Geknipt voor jou en Ik wist het) schrijft samen met haar zus Priscilla van Gastel een adembenemende psychologische thriller. Hiermee maakt Chantal, bij het lezerspubliek vooral bekend om het hoge feelgood gehalte in haar boeken, een verrassende uitstap.

Chantal: “In mijn eentje zou ik dit boek niet hebben kunnen bedenken. Tot voor kort had ik geen plannen om in een ander genre te schrijven, maar toen mijn zus met dit idee kwam, vond ik het tegoed om het te laten liggen. Mijn rol was in eerste instantie vooral ondersteunend, maar ik werd steeds enthousiaster over het project. En inmiddels is het echt iets van ons samen geworden. Ik vind het heel leuk om het schrijfproces nu eens samen met mijn zus door te maken.’

Priscilla: “In onze kindertijd maakten we samen al tijdschriften met zelf bedachte interviews en verhalen, dus in het verlengde daarvan is het een logische stap. Dit boek is zeker geen feelgood verhaal, zoals de lezers van Chantal gewend zijn. Maar ik denk dat veel van haar lezers ook dit boek zullen waarderen. In de kern is het nog steeds een liefdesverhaal, maar wel duisterder.”

De thriller met als titel ZONDER JOU zal in september verschijnen bij HarperCollins Holland. In ZONDER JOU draait het om Valerie die haar huwelijk met Oscar ziet stranden onder de druk van hun onhandelbare zoon Mick. Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen? En hoever kun je gaan om hem te beschermen?

Lees ook: Boekrecensie | Ik wist het – Chantal van Gastel

Overig

Jan van Haasteren PuzzelplaatUnieke Jan van Haasteren Puzzelplaat
NIJMEEGSE VIERDAAGSE

Jumbo – Deze zomer vindt de 100e editie van de Nijmeegse Vierdaagse plaats: een unieke Nederlandse traditie waar niet alleen tienduizenden deelnemers en bezoekers, maar heel Nederland jaarlijks van geniet. Speciaal voor dit bijzondere jubileum komt Studio Jan van Haasteren met een nieuwe puzzelplaat, genaamd NIJMEEGSE VIERDAAGSE. De 1.000 puzzelstukjes tellende komische plaat bevat een levendig beeld van de intocht van de wandelaars op de Via Gladiola. Zoals de fans al op weten: het is een kleurrijke en drukke bedoeling op deze puzzelplaat! En waar is de haaienvin, het signatuur van Jan, te vinden?

De Nijmeegse Vierdaagse puzzelplaat van Studio Jan van Haasteren bevat 1.000 puzzelstukjes en toont de intocht van de wandelaars, die op de Via Gladiola hun gladiolen in ontvangst nemen. De typische elementen van de Nijmeegse Vierdaagse vind je op de plaat terug: de fanfares, de militairen die meelopen, het aanmoedigende publiek, de aanwezige TV-ploegen en de iconische Via Gladiola van Nijmegen. 100 Jaar Nederlandse traditie is door Studio Jan van Haasteren met deze puzzelplaat op humoristische wijze vastgelegd.

De puzzelplaat is getekend door Rob Derks, een van de tekenaren van Studio Jan van Haasteren. Rob is Nijmegenaar en de Vierdaagse is voor hem een feest waar hij letterlijk mee is opgegroeid. Rob werkt ook in de Nijmeegse striptekenstudio Noodweer.

De Jan van Haasteren NIJMEEGSE VIERDAAGSE puzzel is vanaf 1 juli beschikbaar voor €16,99 en verkrijgbaar bij (speelgoed)winkels door heel Nederland.

www.jumbo.eu

Stripes

Sweek - Stories never endNieuw platform Sweek.com brengt lezen en schrijven naar de smartphone

Sweek – Mybestseller, een van de marktleiders op het gebied van self-publishing van boeken,
introduceert Sweek, het nieuwe platform voor kosteloos mobiel lezen en schrijven. Auteurs kunnen binnen enkele minuten verhalen publiceren, lezers kunnen eenvoudig verhalen vinden en online en offline lezen. Sweek bestaat uit een Android en iOS app (verschijnt juli 2016) en een webversie en zal bij aanvang circa 20.000 gepubliceerde verhalen en boeken bevatten.

Mobiele generatie

Sweek is er voor iedereen en mikt met name op de doelgroep die ‘24/7’ met de smartphone in de weer is. Een doelgroep waarvan het overgrote deel geen stap meer in de boekhandel zet, ‘Deze groep leest nog wel, alleen consumeert anders’, aldus Peter Paul van Bekkum, CEO van Mybestseller en Sweek. ‘Net als in veel andere branches, claimt de smartphone een voorname rol in de uitgeefindustrie en uitgevers zijn nog zoekend hoe dit fenomeen te omarmen. Met Sweek zetten we een bepalende stap naar de toekomst van het uitgeven. De nieuwe rocksterren van het schrijven komen straks voort uit mobile publishing.’

Van kort verhaal tot serialized writing

Auteurs kunnen bij Sweek terecht voor diverse soorten verhalen, in alle genres en in alle relevante talen. ‘Sweek is er voor onder andere korte verhalen, blog posts, boeken en serialized writing: de never-ending stories’, stelt Sabine van der Plas, co-founder en Marketing Manager
van Sweek. ’We verwachten veel korte verhalen, maar ook dat er veel boeken worden gepubliceerd op Sweek. Deze zullen chapter driven zijn, dus per hoofdstuk worden gepubliceerd. Daarnaast faciliteert Sweek serialized writing, de trend voor de toekomst en passend bij de smartphone generatie. Er verschijnen dan dagelijks of wekelijks nieuwe hoofdstukken – afleveringen – die een grote schare volgers kunnen krijgen en de potentie hebben om de talk of the town te worden.’

Sweek is voor alle gebruikers kosteloos, is vanaf de lancering beschikbaar in 10 talen en er kan in meer dan 60 talen worden gepubliceerd. Download de Android app via de Play Store.

Vragen Banner

Als laatste nog een vraag aan jullie. In de persberichten overzichten plaats ik altijd de persberichten die van toepassing zijn op die maand. Vinden jullie dit fijn? Of hebben jullie liever dat ik de persberichten in de maand dat ik ze ontvang direct opneem in het persberichten overzicht? Een voorbeeld: in juni ontving ik het persbericht over het nieuwe boek van Chantal en Priscilla van Gastel. Dit soort persberichten bewaar ik meestal en plaats ik in dit geval bijvoorbeeld in het persberichten overzicht van september. Maar wat ook mogelijk is, is dat ik het al direct meeneem in het eerstvolgende persberichten overzicht zodat jullie er eerder van op de hoogte zijn. Ik hoor het graag van jullie!
[poll id=”11″]

Welk persbericht vond jij het interessantst?

Deze post is al 1725 keer gelezen

Ook interessant:

Geplaatst op 3 juli 2016 door Jessica

Categorieën: Activiteiten, Boeken, Films / Tags: , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

2 responses to “Persberichten #7 | Juli 2016