Categorieën: Food/Drinks / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

Shop America | Waar ik mijn Amerikaanse producten koop

Shop America

Een ontdekking

Inmiddels alweer een tijdje geleden ontdekte ik Shop America. Een online winkel waar je Amerikaans eten, snoep en nog veel meer kunt krijgen. En gezien mijn onverklaarbare liefde voor Amerika – met name voor Los Angeles – ondanks dat ik nog nooit een voet aan land heb gezet binnen Amerika, is het ideaal dat er zo’n online webshop is.

Wat is Shop America?

Shop America is, zoals ze aangeven op hun website, een handelsnaam van Shops in the Cloud, een jong bedrijf uit Nijkerk wat zich richt op leuke webshop concepten gericht op genieten. Ze hebben geen fysieke winkel, maar mocht je toevallig in Nijkerk wonen dan kun je je online bestelling daar gewoon afhalen. Naast eten en drinken hebben ze ook andere producten die bijdragen aan het Amerikaanse gevoel. De producten worden niet geproduceerd in Nederland, maar echt ingekocht vanuit Amerika.

Baking Soda en Marshmallow fluff

De producten

Ikzelf heb verschillende producten bij hun besteld. Spullen waarmee ik kan bakken, lekker snoep, mintjes in een leuk doosje van James Dean, en, zoals hier vorige maand al te lezen was, bestelde ik er de nieuwe Coca-Cola Life.

Harry Potter Kikker en Hologram kaartje

(Het hologram kaartje krijg je bij deze heerlijke Harry Potter kikker)

Ik had overigens ook Mac & Cheese gekocht, maar ben vergeten daar een foto van te maken en inmiddels hebben we het al uitgeprobeerd – en ik kan je vertellen dat het enorm vullend is.

Ik had dus allemaal losse producten besteld, maar als je wilt kun je ook probeer pakketten bestellen, bijvoorbeeld op het gebied van koken of snacks.

Shop America heeft een breed assortiment. Zo hebben ze bijvoorbeeld verschillende soorten Amerikaans frisdrank, bakbenodigdheden/ingrediënten, barbecue sauzen, cereals, bedrukte spiegels, boekenleggers en nog veel meer.

Soms moet je er ook snel bij zijn, want producten kunnen uitverkocht raken. Gelukkig zijn ze de producten vaak in korte tijd alweer beschikbaar.

Harry Potter Bertie Beans

Prijs

Hoewel ik sommige producten echt duur vind, vind ik andere producten eigenlijk juist weer helemaal niet duur. Als je bijvoorbeeld een blikje Coca-Cola uit een automaat haalt ben je al gauw 2 euro kwijt, en als je de nieuwe Coca-Cola Life besteld bij Shop America kost het je maximaal €1,09 (d.d. 10-11-2014). Koop je meteen 24 stuks dan kosten ze maar €1,- per stuk. Het nadeel zijn de verzendkosten. Je moet minimaal €30 euro besteden om de producten gratis verzonden te krijgen en anders kost het je €5,95. Als je erover nadenkt valt dat op zich nog wel mee, maar als je bijvoorbeeld 1 blikje Coca-Cola Life zou willen kopen om te testen dan ben je dus ruim €7,- kwijt aan dat blikje.

James Dean mintdoosje

De levertijd

Ik vind de levertijd vrij snel wat dit soort pakketten betreft. Zou je het rechtstreeks uit Amerika bestellen dan duurt het veel langer voordat je de producten binnen hebt. Ik heb inmiddels 2 keer een bestelling gedaan en beide keren had ik het in maximaal 3 werkdagen binnen. De eerste keer bestelde ik het zelfs op zaterdagavond laat en had ik het de dinsdag erna al binnen.

Coca-Cola Life

Eindoordeel

Het is erg leuk om eten, drinken en andere Amerikaanse dingen te kunnen kopen met de levertijden van een webshop uit Nederland. Ze hebben een ruim aanbod aan producten met daarbij voor ieder wat wils. De prijs valt over het algemeen reuze mee en je hebt de producten in maximaal 3 werkdagen binnen. Daarnaast krijg je er ook een conversietabel bij en dat kan enorm handig zijn gezien de producten natuurlijk uit Amerika komen en vaak dus een Amerikaanse omschrijving erbij hebben. Shop America is absoluut een aanrader voor fans van Amerikaanse producten.

Conversietabel

Waar koop jij je Amerikaanse producten?

Deze post is al 5335 keer gelezen


Geef een reactie

11 responses to “Shop America | Waar ik mijn Amerikaanse producten koop

  1. D

    Leuke recensie! Ik wou dat ik erover mee kon praten, maar na de mails die ik ontving van hun klantenservice, laat ik de site voorlopig links liggen. Twee (ok, naar achteraf bleek idd geautomatiseerde) ellenlange mails over een afgebroken betaling en wat je dan wel of niet moest doen. Bericht hierover aan klantenservice leverde een licht onprettige en te lange reactie op. Ik laat de site voorlopig links liggen, wel jammer, maar ach: ze verkopen verder als een tierelier zo te zien.

  2. Wat leuk! Ik koop nu altijd zuiveringszout in een mini verpakking bij Etos in plaats van Baking Soda. Ik heb overigens net een blogpost ingepland over Amerikaans snoepgoed wat gewoon in Drachten te koop is 😉