Categorieën: Food/Drinks / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Ik beoordeel de nieuwe Coca-Cola | Coca-Cola Life

Coca Cola Life Nieuw!

Wie mij kent weet dat ik gek ben op cola. Wie mij nog beter kent, weet dat Coca-Cola mijn favoriete cola merk is – je hoeft overigens slechts op de Over mij pagina op deze blog te kijken om te weten dat ik een groot Coca-Cola fan ben en ook veel merchandise heb. Toen Coca-Cola op 7 oktober 2014 bekend maakte dat een nieuwe variant vanaf januari 2015 verkrijgbaar zou zijn moest ik dat als natuurlijk even gaan testen! Hier heb ik overigens hulp bij gehad van mijn vriend, moeder en broertje. In het eerste deel van dit artikel zal ik vertellen hoe ik aan Coca-Cola Life ben gekomen en vertel ik wat Coca-Cola Life is, daarna zal ik Coca-Cola Life beoordelen op uiterlijk, geur, kleur en (na)smaak, gevolgd door een eindoordeel.

Hoe kom ik aan Coca-Cola Life?

Nog geen dag na de aankondiging van Coca-Cola zag ik een advertentie van Shop America waarin zij enthousiast aankondigden dat zij de nieuwe Coca-Cola in hun assortiment hebben. Je kunt wel raden hoe blij ik was dat ik niet tot januari hoefde te wachten om het te testen! Shop America is een webshop vol met lekkere en leuke Amerikaanse producten gevestigd in Nijkerk. Ze wilden een alternatief bieden, met een webshop die leuk was en met de nadruk op gewoon goede klantenservice. Mocht je Coca-Cola Life willen bestellen let dan wel op. 1 stuk staat voor 6 blikjes. 1 stuk kost (momenteel) €6,99 en koop je 4 stuks (dus 24 blikjes) dan betaal je €5,99 per stuk. Op het moment dat ik dit schrijf is Coca-Cola Life helaas wel tijdelijk uitverkocht.

Wat is Coca-Cola Life?

Coca Cola Life 4Zoals zijzelf aangaven in hun persbericht: “Coca-Cola life is het nieuwste merk binnen het Coca-Colaportfolio dat vanaf januari zal worden gelanceerd in Nederland. Coca-Cola life is gezoet met ingrediёnten van natuurlijke oorsprong en bevat een derde minder suiker en calorieën [33% minder calorieën vergeleken met het gemiddelde van de cola’s met suiker in de Benelux, door een vermindering van suikers met 33% dankzij het gebruik van zoetstoffen uit stevia]. Met de introductie van deze innovatie biedt Coca-Cola de consument meer keuze uit producten met minder calorieën. Deze nieuwe colavariant is in 2013 in Chili en Argentinië geïntroduceerd en is sinds september dit jaar is het voor het eerst verkrijgbaar in Europa.

“Coca-Cola life is gezoet met een mix van suiker en zoetstoffen uit stevia, ingrediёnten van natuurlijke oorsprong. Een blikje van 330ml Coca-Cola life bevat 89 calorieën. Coca-Cola life is de eerste nieuwe introductie binnen het Coca-Colaportfolio sinds de komst van Coca-Cola Zero op de Nederlandse markt in 2007.

“Het bedrijf wil met Coca-Cola life haar belofte nakomen om meer keuze in colavarianten met minder calorieën te bieden aan de consument in Nederland en elders in de wereld. Het is het nieuwste voorbeeld van een aantal initiatieven van Coca-Cola om consumenten aan te zetten tot een meer gebalanceerde leefstijl. Zo heeft Coca-Cola Nederland het afgelopen jaar het aantal calorieën in Sprite teruggebracht door minder suiker in combinatie met zoetstoffen uit stevia te gebruiken. Verder is er voor Coca-Cola en Coca-Cola Zero recent een kleiner blik, van 250ml, geïntroduceerd.”

Het blikje

Niet meteen het meest aantrekkelijke blikje cola; de groene kleur is een beetje moerasgroen. Ik snap dat ze zijn gegaan voor groen gezien dat geassocieerd wordt met “Natuur” en “Groen doen”, maar ikzelf had liever een andere kleur groen gezien. Grappig vond ik de opmerking van mijn vriend: “Het lijkt wel wat op Heineken”. Als ik niet een enorme Coca-Cola liefhebber was geweest, twijfel ik of het blikje aantrekkelijk genoeg was geweest om uit nieuwsgierigheid te kopen.

Geur en Kleur

Hier heb ik eigenlijk geen specifieke opmerkingen over. Op een hele subtiele afwijking na ruikt het gewoon naar de Regular Coca-Cola. Ook de kleur lijkt niet anders dan de gewone Coca-Cola. Hier ben ik dus allemaal heel tevreden over. Het is fijn en vertrouwd.

Coca Cola Life

(Na)Smaak

Laat mij eerst mijn smaak in Coca-Cola ophelderen. Vroeger dronk ik altijd Cola Light, totdat ik op een gegeven moment Light niet meer zo lekker vond. Sindsdien drink ik altijd de Regular Cola. Smaken veranderen. Toen kwam Coca-Cola Zero. Een variant die ik wel lekker vind, maar niet lekker genoeg om Coca-Cola Regular voor mij te vervangen. Waarom wil ik graag de Regular Coca-Cola vervangen? Omdat ik wat pondjes kwijt moet, dus elk beetje suiker en calorieën minder is mooi meegenomen.

De smaak van Coca-Cola Life is eigenlijk niet heel erg verschillend van de Regular Coca-Cola en dat vind ik fijn gezien de Regular Coca-Cola overduidelijk mijn favoriet is. Natuurlijk verschilt het wel een beetje. Ikzelf omschreef het als Regular Coca-Cola waar de prik uit begint te raken. Ikzelf vind het verschrikkelijk als de prik uit de cola begint te raken omdat de smaak dan minder lekker wordt en ik juist van dat bruisende prik houd, maar bij Coca-Cola Life is die zachtere smaak lekker.

Toen mijn moeder Coca-Cola Life uitprobeerde omschreef zij het als lekker van smaak, zacht. Mijn moeder is niet een fervent cola drinker. In de zomer vindt ze een koud glas cola wel eens lekker op zijn tijd en verder haalt ze cola in huis voor visite (sinds ik het huis uit ben kopen ze dus beduidend minder cola haha). Zij is dus geen grote cola fan, maar vond dit wel erg lekker. Dus voor diegenen die de Regular Coca-Cola normaal gesproken laten liggen is dit misschien wel een fijne variant.

De nasmaak vond ik wat minder, maar acceptabel. Ik heb eerlijk waar geen idee hoe ik deze nasmaak moet omschrijven. Echter, ik baseer deze recensie niet slechts op 1 blikje Coca-Cola Life. Ik ontving afgelopen donderdag mijn pakketje met blikjes en heb die donderdag meteen mijn eerste reactie over alle elementen opgeschreven. Hierna heb ik elke dag een blikje Coca-Cola Life gehad. En ik moet zeggen dat je vrij snel went aan deze cola en de nasmaak, zelfs als Regular Coca-Cola je favoriet is. Mijn moeder vond de nasmaak overigens wel goed. Mijn broertje zat meer op gelijke hoogte met mij.

Over het algemeen is de (na)smaak van Coca-Cola Life dus goed en verkies ik het zeker boven Coca-Cola Light en Coca-Cola Zero. Coca-Cola Regular zal het niet overtreffen, maar ik denk dat ik voorlopig graag Coca-Cola Life drink op die momenten dat ik zin heb ik cola.

Coca-Cola Life

Eindoordeel:

Voor de introductie is het uiterlijk van het blikje wel belangrijk, maar zodra je het geproeft hebt maakt het eigenlijk niet uit hoe een blikje eruit ziet toch? Waar het om draait is hoe het smaakt. Dat is waarschijnlijk de voornaamste overweging voor het wel of niet kopen van frisdrank.

Coca-Cola Life heeft een wat mildere smaak dan de Regular Coca-Cola waar je erg snel aan went. Er zullen nu natuurlijk mensen zijn die gaan zeggen dat er nog steeds suiker in zit enz. enz. en dat het dus verre van gezond is. Natuurlijk, water is gezonder, maar als je erg gek bent op af en toe een heerlijk colaatje dan is Coca-Cola Life een goede optie. Ook voor diegenen die doorgaans niet gek zijn op Coca-Cola Regular, of voor diegenen die wel “Light” zouden willen drinken, maar Coca-Cola Light niet lekker vinden.

Ik vroeg mijn moeder ook of ze Coca-Cola Life zou gaan kopen zodra het in de schappen ligt en haar antwoord was “Zeker wel”. Ze zou het in de zomer lekker koud drinken en eventueel kopen wanneer cola drinkende visite verwacht wordt.

Als ik in januari in de supermarkt sta en een fles Coca-Cola mee wil nemen zal ik niet meer automatisch voor Coca-Cola Regular gaan. Als ik denk dat het verstandig is om even een cola te nemen die minder suiker bevat dan pak ik gerust de nieuwe Coca-Cola Life!

Coca-Cola Life is wat mij betreft dus een geslaagde nieuwe variant die ik graag zou drinken!

Beschikbaarheid

Coca-Cola Life zal vanaf januari 2015 verkrijgbaar zijn in een blikje van 330ml, een PET-fles van 500ml en van 1,5L en een multipack van zes blikjes van 330ml. Het halve liter flesje Coca-Cola Life is een zogenaamde PlantBottle-fles, dat bevat tot 22,5% plantaardig materiaal en bestaat voor 25% uit gerecycled plastic. Alle verpakkingen zijn volledig recyclebaar en zowel het blikje van 330ml als de PET-fles van 1,5L bevatten gerecyclede materialen.

De introductie in januari 2015 wordt begeleid door een marketingcampagne met online-, buiten- en printreclame, sampling, winkelvloercommunicatie en een tv commercial.

Ga jij Coca-Cola Life proberen zodra het in Nederland verkrijgbaar is?

Deze post is al 2431 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Ik beoordeel de nieuwe Coca-Cola | Coca-Cola Life

  1. Marion

    Ik heb een tekstblikje geproeft en de smaak is niks mis mee maar 41 kilocalorieën in een blikje van 150 ml?? Dat is wel heel erg veel. Als je dus op je gewicht wil passen is cola zero beter en net zo lekker. Want daar zitten haast geen kc in.

  2. Klinkt goed! Vooral omdat de smaak te vergelijken is met de regular Coca Cola. En om eerlijk te zijn vind de prik op Cola vaak net te heftig dus ik denk dat deze variant helemaal mijn ding is. Ik ben benieuwd!!

    • Ik heb momenteel ook een winactie online staan waarbij je Coca-Cola Life kunt winnen, doe snel mee en wie weet heb je het al in huis voordat het in de supermarkt ligt!

  3. Lex van Dam

    Er zijn reeds 20 supermarkten in Zuid-Holland en Noord-Brabant die Coca-Cola Life bevoorraad krijgen via pijpersvanzomeren.com. Ideaal! Ook halve liters en grote flessen.

  4. Ik vind de groene kleur echt wel heel typisch. Ook omdat het nu een beetje verkocht wordt als een “groen drankje”, maar dat valt geloof ik wel wat tegen ^^