Categorieën: Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

De Verjaardags Tag

Zoals ik al aankondigde zet ik vandaag, ter ere van mijn verjaardag, een zelfbedachte tag online. Ik noem het De Verjaardags Tag, en heel toepasselijk gooi ik hem dus online op mijn verjaardag! Door middel van verschillende sites heb ik uitgezocht welke bijzonderheden te linken zijn aan mijn verjaardag. Iets dat ik eigenlijk best wel leuk vond om uit te zoeken. Mocht je de tag nou ook erg leuk vinden, neem hem dan gerust over! Het maakt niet uit of hij op je verjaardag online gaat of op een andere dag, want het zijn gewoon leuke feitjes over je geboortedatum. Wel zou ik het erg leuk vinden als je bij het overnemen linkt naar deze blogpost van mij. Without further ado, hierbij mijn antwoorden op de tag!

  • Met welke beroemdheden deel je jouw verjaardag?

Mijn verjaardag deel ik onder andere met de awesome Elizabeth Banks (The Hunger Games)! Maar ook met Chloë Grace Moretz (If I Stay), Barry Sloane (Revenge), Vince Gilligan (Breaking Bad) en Max Brown (Beauty and the Beast). Zeker niet de minste namen! Maar niemand is daadwerkelijk geboren in hetzelfde jaartal. Ik wens ook hen een hele fijne verjaardag toe vandaag!

Elizabeth Banks

  • Valt er op jouw verjaardag een feestdag? Zo ja, welke?

Er vallen meerdere Rooms-katholieke vieringen/herdenkingen op mijn verjaardag, maar geen van allen klinken ze mij bekend in de oren. Heilige Sura en Zalige Hugo zegt mij echt helemaal niks… Kennen jullie deze feestdagen wel? Wel is het vier dagen na mijn verjaardag trouwens Valentijnsdag!

  • Iets minder leuk, maar zijn er ook beroemdheden gestorven op jouw verjaardag?

Hoewel ik haar niet echt ken vind ik het wel bijzonder: vorig jaar stierf Shirley Temple op 10 februari. Zij was een beroemde Amerikaanse actrice en diplomaat. En er is zelfs een drankje naar haar vernoemd. Ook overleed Arthur Miller, een Amerikaanse toneelschrijver die een aantal jaren getrouwd is geweest met Marilyn Monroe.

  • Welk sterrenbeeld heb je dankzij jouw verjaardag?

Ik ben een Waterman! Persoonlijk vind ik dat een heel leuk sterrenbeeld. Wie van jullie zijn ook Waterman? Is er eigenlijk iemand die dit vandaag leest en ook jarig is?

Waterman

  • En wat is jouw chinees sterrenbeeld?

Ik ben een paard, net als mijn moeder ook is overigens. Chinese sterrenbeelden hebben niet met de datum waarop je geboren bent te maken maar met het jaar waarin je geboren bent. Vroeger vond ik dit als paardenfan natuurlijk helemaal te gek, haha. Ook was ik vroeger heel erg geïnteresseerd in boeken over bijvoorbeeld astrologie omdat ik benieuwd was of er echt een connectie zou bestaan tussen wie jij bent en hoe je je gedraagt, en je Chinese of gewone sterrenbeeld. Tegenwoordig geloof ik daar niet echt meer in.

Maar volgens het Chinese sterrenbeeld zou ik elegant, erg loyaal, vriendelijk, populair, sociaal, eerlijk en zeer direct zijn. Nou moet ik zeggen mijzelf niet bepaald elegant te vinden – ik ben soms echt een kluns – en populair heb ik mijzelf ook nooit gevonden. Dat ik loyaal ben durf ik wel te beamen, en ik denk dat ik ook wel vriendelijk, sociaal, eerlijk en soms ook zeer direct kan zijn. Paarden kunnen goed overweg met tijgers. Leuk, want mijn vader is een tijger en daar kan ik het heel goed mee vinden (wat klinkt het toch fout als je het uitdrukt in paarden en tijgers haha). Het Chinese sterrenbeeld is nog verder te differentiëren, maar dat ga ik hier niet doen.

  • Op wat voor dag ben je geboren?

Ik ben geboren op een zaterdag. Al had het niet veel gescheeld of ik was op een vrijdag geboren. Nee, ik wilde graag heerlijk relaxed in het weekend geboren worden. Zou ik daarom ook zoveel van de zaterdag houden?

  • Welk liedje stond op nummer 1 toen je geboren werd?

Tsjah, ik twijfelde het hier te plaatsen, maar je bent bij deze gewaarschuwd. Het is namelijk Me so horny! van 2 Live Crew, haha!

  • Wat voor weer was het toen je geboren werd?

Februari is nog altijd een wintermaand en dit jaar is de sneeuw net verdwenen op mijn verjaardag. In het jaar dat ik geboren ben was het op 10 februari een niet zo zonnige en koude dag met maximaal 9,5 graden. Het was blijkbaar zwaar bewolkt en matige wind met stormachtige windstoten. Leuk is trouwens om te weten dat de koudste 10 februari in 1929 was. Het was toen -12,4 graden! Brrr! De warmste 10 februari was trouwens een paar jaar daarvoor in 1914. Toen was het 13,7 graden.

  • Is er in de geschiedenis op jouw verjaardag ook een belangrijk onthulling of iets dergelijks gedaan?

In 1667 publiceerde Nicolaus Steno voor het eerst zijn vermoeden dat fossielen de overblijfselen zijn van uitgestorven soorten. Tegenwoordig weet je niet beter. Alason Crane verkreeg op 10 februari 1863 het patent op de brandblusser; nog iets dat niet uit de huidige tijd te denken valt. In 2009 ging op deze dag de Postbank trouwens over naar ING Bank.

De volgende bronnen heb ik gebruikt voor het vinden van antwoorden op de vragen:

Bron 1Bron 2Bron 3Bron 4

Zoals ik al zei tag ik hierbij iedereen die deze tag leest.

Deze post is al 2171 keer gelezen


Geef een reactie

14 responses to “De Verjaardags Tag