Categorieën: Persoonlijk / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Tag: MBTI Types

MBTI Types ISFJ banner

Ik weet dat donderdag de TTT dag is en ik die nu oversla, maar binnenkort pak ik het gewoon weer op hoor! Inmiddels alweer een tijdje geleden kwam ik op de Lady Library de tag MBTI types tegen. Ik ben altijd wel geïnteresseerd in dit soort testjes waarmee je je zelfkennis kunt verreiken. Ik ken mijzelf inmiddels best goed, maar wanneer ik iets tegenkom – zoals nu de MBTI types – dan vind ik nog altijd interessant genoeg om te ontdekken tot welke categorie ik zou behoren. Ik heb de MBTI types ook voorbij zien komen bij Joost van Nerdy Geeky Fanboy.

Het punt van de tag is dat je onderzoekt welk MBTI-type je bent, en welke personages hetzelfde type zijn. MBTI staat voor Myers Briggs Type Indicator en is ontwikkeld door Katharine Cook Briggs en haar dochter Isabel Briggs Myers, die weer inspiratie hebben gehaald uit de theorieën van Carl Gustav Jung. In totaal zijn er 16 persoonlijkheidstypes die bestaan uit 4 temperamenten:

 • Introversion of Extraversion
 • Sensing of iNtuition
 • Thinking of Feeling
 • Judging of Perceiving

De combinatie van deze letters zorgen voor een MBTI Type. Zo ben ik ISFJ en dat betekent dat ik Introvert, Sensing, Feeling en Judging combineer uit het bovenstaande lijstje. De sterkte van de individuele eigenschappen waren: Introverted: 41%, Observant: 6%, Feeling: 17%, Judging: 23%, Turbulent: 72%. Ikzelf vind de test echt accuraat en het is bijna eng hoe goed het klopt wat over het type beschreven wordt.

Doe hier de test en krijg een concrete, accurate beschrijving van wie jij bent en waarom je dingen doet zoals je ze doet. De test is in het Engels, maar mocht je de beschrijving van jouw resultaat liever in het Nederlands lezen, klik dan hier. De test is er ook in het Nederlands, maar ik heb hem in het Engels gedaan.

Wat ISFJ?

Ik heb zowel de beschrijving in het Engels als in het Nederlands gelezen en dat is een hele grote lading informatie die ik hier niet naartoe ga kopiëren, maar ik vind het wel leuk om er wat stukjes uit te plukken.

De quote die gekoppeld is aan de ISFJ is één van Brian Tracy: “Love only grows by sharing. You can only have more for yourself by giving it away to others.”

De ISFJ valt in de groep “De Verzorger” en is verantwoordelijk, praktisch, ondersteunend, nauwkeurig, loyaal en groothartig. Vooral de turbulente ISFJ’s zijn vaak zorgvuldig tot op het punt van perfectionisme, en hoewel ze zaken nog wel eens willen uitstellen kun je er altijd op vertrouwen dat zij hun werk af hebben voor de deadline. Door deze reden zijn mensen vaak geneigd om ze volledig te vertrouwen. Ze nemen verantwoordelijkheden persoonlijk en doen er consistent alles aan om verwachtingen te overtreffen en anderen te verrassen, zowel op het werk als thuis. De uitdaging voor ISFJ’s is ervoor zorgen dat wat ze doen, opvalt. Ze hebben de neiging hun prestaties te onderschatten. ISFJ’s hebben positieve feedback nodig van anderen. Als die er niet zijn, of als ze kritiek krijgen, kunnen ze afgeschrokken worden of zelfs depressief. ISFJ’s leren het beste door iets te doen, in plaats van het lezen van een boek of het toepassen van theorie. Eigenlijk alles wat beschreven wordt over De Verzorger herken ik in mijzelf, op het punt na dat ik interieur designer zou moeten worden haha, het lijkt me leuk maar ik bak er niks van.

Sterke en zwakke punten van een ISFJ

Sterke punten:

 • Verantwoordelijk
 • Ondersteunend
 • Georganiseerd
 • Groothartig en medelevend
 • Enthousiast
 • Loyaal en betrouwbaar
 • Observerend
 • Goede praktische vaardigheden
 • Goed geheugen
 • Geduldig

Zwakke punten:

 • Nederig en verlegen
 • Neemt dingen vaak persoonlijk
 • Moeite met verandering
 • Te groothartig
 • Terughoudend
 • Terughouden van emoties
 • Kan slecht tegen kritiek

Beroemde ISFJ’s

Queen Elizabeth II, Queen Mary I, Halle Berry, Anthony Hopkins, Tiger Woods, Jessica Simpson, Kirsten Dunst en Kim Kardashian

Beroemde ISFJ personages

Dit is natuurlijk waar de tag om draait; welke personages hebben hetzelfde MBTI type als mij? Ik heb gekozen om alleen personages te noemen die ik zelf ook ken. Neem het overigens met een korreltje zout; niet iedereen deelt een personage in dezelfde categorie in. Ikzelf heb voornamelijk gebruik gemaakt van dit lijstje en een paar lijstjes die ik tegenkwam als afbeeldingen op het internet.

Marie Schrader - Breaking Bad
Marie Schrader – Breaking Bad
Ted Mosby - How I Met Your Mother
Ted Mosby – How I Met Your Mother
Steve Rogers - Captain America
Steve Rogers – Captain America
Stefan Salvator - The Vampire Diaries
Stefan Salvator – The Vampire Diaries
Ned Stark - Game of Thrones
Ned Stark – Game of Thrones
Mrs. Hughes - Downton Abbey
Mrs. Hughes – Downton Abbey
John Watson - Sherlock
John Watson – Sherlock
Jessica Fletcher - Murder, She Wrote
Jessica Fletcher – Murder, She Wrote
Emma Pillsbury - Glee
Emma Pillsbury – Glee
Allison Argent - Teen Wolf
Allison Argent – Teen Wolf
Castiel - Supernatural
Castiel – Supernatural
Katniss Everdeen - The Hunger Games
Katniss Everdeen – The Hunger Games
Tobias Eaton - Divergent
Tobias Eaton – Divergent

Welk MBTI type ben jij?

Deze post is al 1947 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Tag: MBTI Types