Categorieën: Tv-series / Tags: , ,

Geschreven door Chantal

Gastrecensie | De meest legendarische “friends” ooit

Dit is een gastrecensie, geschreven door Chantal. Chantal benaderde Reviews & Roses met de vraag of het ook mogelijk was een artikel te publiceren op Reviews & Roses in het kader van haar opleiding. Gezien de recensie leuk geschreven is en goed past bij Reviews & Roses, help ik haar graag. Ik wens jullie veel leesplezier met deze recensie over de tv-serie Friends!

Sterren

De Amerikaanse televisieserie Friends volgt een groep van zes vrienden (Monica Geller, Ross Geller, Rachel Green, Chandler Bing, Phoebe Buffay en Joey Tribbiani) die in Manhattan, New York woont. Na het bekijken van de 10 seizoenen, voelt het alsof je in een zwart gat belandt. Kan iets deze legendarische serie nog overtreffen?

Het verhaal

In Friends krijgen we een kijkje in het leven van een hechte vriendengroep die in New York woont en veel tijd samen doorbrengt. Het verhaal begint wanneer Rachel haar verloofde voor het altaar heeft achtergelaten en intrekt bij Monica, haar beste vriendin uit haar jeugd. Tegenover het appartement van de twee vriendinnen wonen Chandler en Joey. Ook trekken ze veel op met Ross, de broer van Monica, en Phoebe, de ex-huisgenote van Monica.

Friends

Humor

Wat deze serie zo ontzettend leuk maakt, is de humor die in elke aflevering terugkomt. Iedereen die Friends heeft gekeken, zal waarschijnlijk hardop hebben moeten lachen voor de televisie. Elk personage heeft zijn eigen kenmerkende en grappige eigenschappen. Zo probeert Joey bijvoorbeeld elk meisje te versieren met zijn openingszin: How you doin? Maar ook de andere personages zijn ontzettend leuk. Vooral als de zes vrienden samen zijn, kom je af en toe niet meer bij van het lachen.

Herkenbaarheid

Humor is echter niet het enige aspect wat Friends zo goed maakt. De vrienden maken namelijk situaties mee die voor iedereen herkenbaar zullen zijn: scheidingen, ruzies, het krijgen van kinderen, bruiloften, het switchen van baan en ga zo maar door. In elke aflevering staat iets anders centraal maar ondanks dat is er een logische verhaallijn aanwezig. Je ziet hoe de personages zich ontwikkelen door de jaren heen, je leert ze kennen en gaat ook echt van ze houden.

Friends

Leukste vriendengroep ooit

Tien seizoenen over dezelfde vriendengroep klinkt als een hele hoop. Je zal je echter verbazen hoe snel je je door Friends heen slaat. Je zult niet verveeld raken en wilt telkens alleen nog maar meer van Monica, Ross, Rachel, Chandler, Phoebe en Joey zien. Sterker nog, wanneer je alle seizoenen van Friends hebt gekeken, besef je je dat je deze vriendengroep misschien wel gaat missen. Het is dan ook niet zomaar een vriendengroep. Het is de leukste vriendengroep ooit.

Over Chantal: Chantal is 21 jaar en studeert momenteel communicatie. Ze is gek op schrijven, lezen en het kijken van films en series. Door het schrijven van recensies hoopt ze anderen te kunnen inspireren.

Koop hier

Deze post is al 2351 keer gelezen


Geef een reactie