Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Series om te kijken met je partner #3 – Firefly & Friends

Series om te kijken met je partner - Firefly - Friends

Enkele weken geleden kwam voor het eerst een artikel online in de rubriek series om te kijken met je partner, en inmiddels is ook al een tweede editie verschenen. Samen met mijn vriend bespreek ik telkens twee tv-series die we samen hebben gekeken. Vandaag zetten we deze rubriek weer voort met het bespreken van nog twee tv-series die we samen hebben gekeken. Wij weten dat het soms lastig is om een serie te vinden die je beiden leuk vindt, dus hopelijk brengen we jou en je partner in crime op ideeën met de artikelen in deze rubriek. Vandaag: Firefly en Friends.

Sterren

Firefly

Firefly

Firefly posterAantal seizoenen: 1 (en een film)
Looptijd: 2002 – 2003
Cast: Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Adam Baldwin, Jewel Staite, Sean Maher, Summer Glau, Ron Glass
Tagline: Meet the most spaced-out crew in the galaxy.
Speelduur per aflevering: 44 minuten
Genre: Avontuur | Drama | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld)
Koop op bol.com

Vijfhonderd jaar in de toekomst kent de beschaving een totaal nieuwe grens en de bemanning van het ruimteschip Serenity, van de Firefly-klasse, wil een steentje bijdragen. Ze nemen elk klusje aan, of die nu legaal is of niet, om brandstof in de tank en eten op tafel te hebben. Maar de dingen worden ietwat ingewikkelder wanneer ze een passagier meenemen die wordt gezocht door het nieuwe totalitaire Alliance-regime. Zo moeten ze zelf op de vlucht slaan, alles op alles zetten om aan de Alliance-schepen en de vleesetende Reavers, die aan de rand van het heelal wonen, te ontsnappen.

Stefan

Deze serie is echt een aanrader! Toegegeven, je moet wel een beetje van het sci-fi genre houden en in gedachten houden dat de serie al behoorlijk op leeftijd is (qua specialeffects). De humor en het goede verhaal maken echter veel goed. We gingen echt van de personages houden en goed gespeelde personages zorgen voor vele humoristische momenten. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat deze serie geen vervolg seizoen heeft gekregen. Vooral als ik kijk hoeveel slechte series er wel zijn met meerdere seizoenen. Er is overigens later ook nog een film gekomen om de serie als het ware af te sluiten, maar deze film vond ik helaas niet heel bijzonder.

Jessica

Ik was vroeger gróót fan van Joss Whedons Buffy the Vampire Slayer, en ik wilde nog altijd eens één van zijn andere series bekijken. Mijn oog was gevallen op Firefly, en toevallig was mijn vriend hier ook nieuwsgierig naar. Kwam dat even goed uit! De serie is al wel ietwat gedateerd, ik moest dan ook keihard lachen om de special effects in de eerste aflevering. Je moet echter in gedachten houden dat de special effects voor die tijd best wel goed waren. Gelukkig konden wij onszelf hier ook redelijk makkelijk overheen zetten. De cast bevat geweldige acteur die een fantastische chemie met elkaar hebben. Firefly is een sciencefiction serie met actie en die ook aanvoelt als een western. Whedons herkenbare humor element werkt ook hier weer subliem. Zonde dat deze serie al na één seizoen is gecanceld. Gelukkig werd de serie nog afgesloten met de film. Ik schreef ook een recensie over Firefly en Serenity (de film).

Sterren

Friends

Friends still

FriendsAantal seizoenen: 10
Looptijd: 1994 – 2004
Cast: Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer
Tagline: Spend some time with your Friends
Speelduur per aflevering: 22 minuten
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: Alle leeftijden
Koop op bol.com

Friends draait om een groep van zes vrienden; Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay. De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York. Het verhaal speelt zich af in verschillende appartementen. Vooral in die van Monica wordt veel beleefd, maar zo ook in die van Ross en die van Chandler & Joey. Daarnaast spenderen ze ook veel tijd in het koffiehuis om de hoek van hun appartementen ‘Central Perk’. – MijnSerie.nl

Stefan

Dat Friends een klassieker is weet iedereen. Maar ondanks de goede naamsbekendheid had ik niet echt de behoefte om zo’n oude serie alsnog te gaan kijken. Ik had dan ook tot afgelopen januari nog nooit een aflevering gezien van de serie. Sinds de gehele serie in januari op Netflix is verschenen zijn Jessica en ik helemaal verslaafd haha. Het is typisch zo’n luchtige serie met korte aflevering vol humor dat overal tussen door kan. Vrijwel elke aflevering is vermakelijk. We zijn nog niet aangekomen bij de laatste aflevering dus ik kan de hele serie nog niet beoordelen, maar tot nu toe is Friends ondanks de leeftijd echt een aanrader voor iedereen.

Jessica

Hoewel ik pas vier was toen Friends begon, heb ik er in mijn jeugd en tienertijd genoeg afleveringen van gezien. Of ik daadwerkelijk alle afleveringen heb gezien durf ik niet te zeggen, maar het waren er wel veel. Toen de serie werd toegevoegd op Netflix leek het mij wel leuk om de serie opnieuw te kijken. De laatste keer dat ik een aflevering had gezien van Friends was al dusdanig lang geleden dat ik toch niet meer wist wat er allemaal gebeurde in al die seizoenen. Het is een lekker luchtige tv-serie die zelfs nu nog herkenbare situaties schetst; dit keer zitten we echter daadwerkelijk in dezelfde leeftijdscategorie als de personages. Extra leuk vond ik het ook toen we aankwamen bij de aflevering waar het spel op gebaseerd is. Dat spel heb ik namelijk nog steeds, haha. Gezien we elke dag één of twee afleveringen kijken, vliegen we in no-time door alle tien seizoenen heen, en zijn we inmiddels in het laatste seizoen beland.

Sterren

Heb jij deze series ook al gezien?

Deze post is al 1330 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Series om te kijken met je partner #3 – Firefly & Friends

  1. Jaaaaa love Firefly. Cowboys in space, wat kan er mis gaan? Ja, dat het na een seizoen wordt gecanceld. Ik vond de film overigens echt huilen.