Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Let’s Talk | De Gilmore Girls Revival is bijna hier!

Gilmore Girls A Year in the Life

Nog een weekje en dan gaat de Gilmore Girls: A Year in the Live in première en kunnen we van vier nieuwe afleveringen genieten die allen anderhalf uur duren! Als een malle heb ik alles laten vallen om alle zeven seizoenen opnieuw te bekijken via Netflix. En het is gelukt! Ik wilde heel graag alle afleveringen opnieuw zien omdat het al héél lang geleden is dat ik alle afleveringen gezien had. Ik denk dat het destijds nog op tv was dat ik alles heb gezien. Veel was inmiddels ook weggezakt, waardoor ik misschien bepaalde referenties in de revival niet zou opmerken. Dus ik wilde alles in elk geval weer even gezien hebben. En nu wil ik er graag even over kletsen.

Seizoen 1 tot en met 7

Wat opvalt is dat ik er direct weer helemaal in zat. Ik begon met seizoen 1 aflevering 1 en het is alsof ze nooit weg zijn geweest. Hoewel je bijvoorbeeld wel kunt zien dat de serie al wat ouder is dankzij bijvoorbeeld de mobieltjes en dergelijke, is de serie voor mijn gevoel verder tijdloos. Je leeft met de personages mee en de grappen werken ook nog steeds.

Ik heb na de eerste zeven afleveringen een pauze in moeten lassen omdat ik te weinig tijd had, maar halverwege oktober heb ik wederom alles laten vallen – ik keek amper nog andere series, behalve diegene die ik samen met mijn vriend kijk – en was in mijn vrije tijd zo ongeveer fulltime Gilmore Girls aan het kijken.

Gilmore Girls A Year in the Life character posters

Wat ook fijn is dat je Gilmore Girls kunt blijven bingen zonder dat het saai wordt. Er zijn ongeveer drie dipjes, maar verder blijft het interessant en sterk. De minst leuke verhaallijn is wat mij betreft diegene over Luke’s kind. Die verhaallijn vond ik totaal onnodig en ook best saai. De leukste verhaallijn? Ik weet het niet. Ik vind eigenlijk het hele leven van Rory (Alexis Bledel) leuk om naar te kijken. Het was natuurlijk wel een erg fijn moment toen Luke (Scott Patterson) en Lorelai (Lauren Graham) zich realiseerden dat ze van elkaar houden.

Het allereerste dat mij opviel in de foto’s / trailer

Het klinkt misschien stom, maar het eerste waar mijn oog naar getrokken werd is het gezicht van Lauren Graham. Botox! Of heel veel rouge… Ik heb haar nog gezien in Parenthood en kan mij niet herinneren dat haar gezicht toen ook al zo strak stond. Ik vind het eerlijk gezegd ook niet mooi eruit zien. Kelly Bishop is daarentegen geen spat veranderd; het lijkt wel of ze helemaal niet ouder is geworden!

Naar aanleiding van de trailer lijkt het erop dat iedereen een soort van identiteitscrisis heeft, waardoor het best wel somber aanvoelt. Maar we horen weer de herkenbare muziekstijl, en Gilmore Girls kennende gaan we vast en zeker ook heel veel lachen.

Waar ik naar uitkijk

Ik kijk vooral gewoon uit naar hoe het met iedereen gaat. Hoe ziet Stars Hollow er op dit moment uit en hoe is het alle inwoners vergaan? Hoe zien ze er allemaal uit? Zo zag ik bijvoorbeeld een foto voorbij komen van Miss Patty (Liz Torres) en ik herkende haar bijna niet. Ze is enorm afgevallen! Hoe gaat het met de Independence Inn? Rory heeft volgens de trailer op dat moment geen baan, maar wat heeft ze in de tussentijd allemaal meegemaakt? Het is zo fijn om alle personages weer terug te zien. Ik ben bij zoveel series benieuwd naar hoe het met ze gaat in de toekomst, dus zo’n revival is fantastisch.

Waar ik verder benieuwd naar ben zijn de nieuwe personages. Zal ik ze leuk vinden? Er komen namelijk een aantal nieuwe personages aan bod en ik weet nog niet wat voor invloed ze zullen hebben op de dynamiek. Positief? Negatief? We zullen het zien!

Dean vs. Jess vs. Logan

Wie van de drie, of iemand anders? is de vraag die veel rondgaat. Hoewel ik mijzelf herinnerde als groot fan van Dean en Logan, moet ik zeggen dat ik tijdens het rewatchen van mening ben veranderd. Opeens vond ik Jess veel leuker. Ook al is het nog zo lullig dat hij gewoon weg is gegaan en zelfs niet de moeite deed om het uit te maken. Wat dat betreft hebben ze alledrie ook wel iets gedaan dat niet door de beugel kon.

Naar aanleiding van de aanwezigheid van de drie jongens in de komende vier afleveringen heb ik een vermoeden met wie Rory geëindigd is. Natuurlijk is er nog een vierde optie; dat ze met geen van drieën is geëindigd. Maar ALS ze wél met één van de drie is geëindigd, dan is er voor mijn gevoel slechts één mogelijkheid. Ik zet de feiten even voor je op een rijtje.

Gilmore Girls A Year in the Life

Jared Padalecki en Alexis Bledel hebben aangegeven slechts één scène samen te hebben tijdens de revival. Dat is voor ons erg jammer, maar ik had ook niet verwacht dat Rory ooit nog weer zou eindigen met Dean. Dat hoofdstuk was voor mijn gevoel al wel afgesloten.

Jess (Milo Ventimiglia) zal volgens IMDB in drie afleveringen aanwezig zijn. Maar Rory en Jess zijn ondanks dat ze ook geliefden zijn geweest, in mijn ogen hele goede vrienden. Daarnaast is Rory niet de enige reden waarom Jess in beeld zou kunnen zijn; Hij is immers het neefje van Luke. Hoewel ze fantastisch samen zijn, denk ik dat Jess en Rory in de revival vooral nog steeds hele goede vrienden zijn.

En dan heb je dus nog Logan (Matt Czuchry). Hij zal in alle vier afleveringen van de revival aanwezig zijn. In mijn ogen kan daar maar één reden voor zijn; Rory en Logan zijn samen. Het lijkt er namelijk op dat hij een prominente aanwezigheid zal hebben.

Is het al 25 november?

Kortom: ik kan niet wachten! Uiteraard zal ik de vier afleveringen recenseren hier op Reviews & Roses, al zullen jullie wel eventjes op mijn reactie op de revival moeten wachten. Ik besefte namelijk dat de 25e ook de dag is dat ik vertrek naar de Best of YA Sleepover. Ook erg leuk natuurlijk, en het gaat mega gezellig worden, maar Gilmore Girls: A Year in the Life zal daardoor wel eventjes moeten wachten – al zal ik de eerste minuten vast even bekijken voor vertrek, zoveel geduld heb ik nou ook weer niet…

Gilmore Girls A Year in the Life

Zitten jullie al klaar voor Gilmore Girls: A Year in the Life?

Deze post is al 2923 keer gelezen


Geef een reactie

12 responses to “Let’s Talk | De Gilmore Girls Revival is bijna hier!

  1. Kim

    Ja, botox was ook het eerste wat ik dacht toen ik die trailer zag. Ze ziet er in ieder geval anders uit, al zou ze er eigenlijk ouder uit moeten zien. Maar verder kan ik niet wachten om de afleveringen te gaan kijken. Ik heb ook nog even alle seizoenen bekeken, omdat het ook voor mij alweer wat lang geleden was. Volgens mij heb ik toen zelfs nog niet eens alles gezien. Maar ik ben weer helemaal bij.

  2. Ik moet de eerste 7 seizoenen nog bingen. Ik heb het ooit wel een soort van gevolgd op t.v, maar bij lange na niet alle afleveringen gezien. Als ik klaar ben met White collar ga ik daar snel aan beginnen!

  3. Ik heb zoveel nostalgische herinneringen aan deze serie. Mijn moeder keek het vroeger altijd op TV en toen keek ik mee, waardoor ik redelijk veel afleveringen heb gezien. Ik had geen tijd/zin om het te her-kijken, dus ik weet niet álles meer, maar ik denk dat ik de revival zeker wel zal bekijken!

    Overigens was het eerste wat me opviel ook Lauren Graham’s gezicht. Erg jammer, want ik vind het niet echt bij het personage van Lorelai passen.

    Ik heb net de trailer bekeken en ik vond het ook wel grappig om Liza Weil terug te zien als Paris. Ze ziet er namelijk precies zo uit als in How To Get Away With Murder, wat ik wel kijk, dus mijn brein heeft er moeite mee om haar niet als Bonnie te zien, haha. Hetzelfde heb ik ook met Jared Padalecki als Dean/Sam.

  4. Ik kan ook echt wachten! Ik kijk hier al zo lang naar uit. Het gezicht van Lauren Graham was ook een van de eerste dingen die me opviel, hehe~ Ik hoop dat Rory weer met Jess gaat, maar ik denk het ook niet eerlijk gezegd.