Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Tv-series met het fijne grote familie gevoel

Parenthood

Vanavond, 25 september 2014, gaat in Amerika het zesde en laatste seizoen van de tv-serie Parenthood in première. Parenthood is een heerlijke serie over een grote familie en het lief en leed dat zij meemaken. Ter ere van de première van het laatste seizoen wilde ik het eens gaan hebben over tv-series waar je dat heerlijke grote familie gevoel bij krijgt. Welke moet je echt eens proberen? Ik licht hieronder twee series uit die daadwerkelijk gaan over grote families en één serie waarbij ik het grote-familie-gevoel kreeg.

ParenthoodParenthood

Laat ik beginnen met de serie waardoor ik deze blogpost schrijf: Parenthood. Parenthood ging voor het eerst in première op 2 maart 2010 en is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1989. De serie is nog niet zo bekend in ons kikkerlandje en dat is zonde, want Parenthood kijkt heerlijk weg, is goed geschreven en de acteurs zijn allen erg goed. Bovenal zie je in Parenthood realistische verhaallijnen en voel je je als kijker al snel onderdeel van de familie.

Wie zijn de personages?

De serie gaat over de familie Braverman met aan het hoofd Zeek (Craig T. Nelson) en Camille (Bonnie Bedelia) Braverman. Zij hebben in totaal vier kinderen.

Adam (Peter Krause, Dirty Sexy Money) is getrouwd met Kristina (Monica Potter, Boston Legal) en hebben samen een zoon met het Syndroom van Asperger, Max (Max Burkholder, speelde ook vijf afleveringen een rol in Brothers & Sisters), en een tienerdochter, Haddie (Sarah Ramos, American Dreams). Daarna kwam Sarah (Lauren Graham, Gilmore Girls). Zij is gescheiden en voedt in haar eentje haar twee kinderen op: pubers Amber (Mae Whitman, Avatar: The Last Airbender) en Drew (Miles Heizer).

Als derde hebben we zoon Crosby (Dax Shepard, Hit & Run). Een vrije geest die er achter komt dat hij een vijfjarig zoontje heeft, Jabbar (Tyree Brown). Als jongste kind van Zeek en Camille hebben we Julia (Erika Christensen, Six Degrees). Julia is getrouwd met Joel (Sam Jaeger, Eli Stone) en heeft samen met hem een dochtertje, Sydney (Savannah Paige Rae).

Waarom moet je deze serie volgen?

De serie omarmt diverse onderwerpen uit de maatschappij en laat deze op een bijzonder manier zien. De serie krijgt te kampen met een personage dat kanker krijgt, homoseksualiteit, gaan studeren, drankmisbruik, de gebruikelijke relatieproblemen of juist geluk, adoptie, er worden nog twee kinderen geboren, ontrouw, (tijdelijke) scheidingen, het verliezen van je baan, een eigen bedrijf beginnen, en meer.

Ik heb deze zomer alle afleveringen bekeken en heb zowel gelachen als gehuild. In mei 2014 kondigden ze aan dat de serie nog een zesde, maar laatste – en korter – seizoen zou krijgen. Deze start vanavond, en hoewel ik blij ben dat het weer begint, vind ik het ook erg jammer dat dat betekent dat de serie bijna definitief eindigt. Mocht je nog niks hebben gezien van de serie kijk dan lekker alle afleveringen achter elkaar door, je zult niet verveeld raken!

Fun Fact: Max Burkholder heeft al vijf keer in zijn leven een rol gehad waarin zijn personage dezelfde naam had als hijzelf, net als in Parenthood.

Brothers & Sisters

Brothers & SistersBrothers & Sisters

Brothers & Sisters is een serie die inmiddels al is afgelopen en die ik pas vlak nadat de finale uitgezonden werd ontdekte. Ook dit is een serie die nog niet bekend genoeg is in Nederland. De serie ging in première op 24 september 2006. Dit maakt de serie al wat ouder, maar zeker niet minder leuk! In 2011 keek ik alle vijf seizoenen direct achter elkaar door. Brothers & Sisters is enorm verslavend en ook hier voelde ik mij al snel onderdeel van deze leuke en liefdevolle familie. Ook deze familie bestaat uit talentvolle acteurs; een aantal kunnen trots zeggen dat ze een Academy en/of Emmy en/of Golden Globe Award op de schoorsteenmantel hebben staan.

Wie zijn de personages?

De serie gaat over de familie Walker. De patriarch en oprichter van het familiebedrijf Ojai Foods, William, is net overleden en hier borduurt de serie op verder. Aan het hoofd van de familie staat nu moeder Nora (Sally Field, Forrest Gump) die om moet gaan met de onthulling dat haar net overleden man ontrouw is geweest. Ze heeft vijf kinderen.

Sarah (Rachel Griffiths, Six Feet Under) en Tommy (Balthazar Getty) zijn beiden getrouwd en betrokken bij het familiebedrijf. Kitty (Calista Flockhart, Ally McBeal) is een conservatieve activist. Hierna komt Kevin (Matthew Rhys, The Americans), de homoseksuele advocaat. Als jongste zoon is er nog Justin (Dave Annable, Red Band Society), die net terug is gekeerd van de oorlog in Irak en een alcohol- en drugsprobleem heeft. Hiernaast spelen Nora’s broer Saul (Ron Rifkin, Alias) en Williams minnares Holly Harper (Patricia Wettig) een grote rol.

Waarom moet je deze serie volgen?

Deze serie draag ik nog steeds een warm hart toe. Wanneer ik de tijd heb zou ik de serie graag nog eens herkijken. Voor mij is het alweer drie jaar geleden dat ik alle afleveringen zag. Net als bij Parenthood zie je hier een heerlijke familie en hun lief en leed. Ook het familiebedrijf speelt een grote rol. Justin was mijn favoriete personage van de broers en zussen, maar ook de eerst niet vaste personages Scotty Wandell (Luke Macfarlane) en Robert McCallister (Rob Lowe, Parks & Recreation) zijn favorieten van mij. De thema’s die ik noemde bij Parenthood zijn grotendeels ook terug te zien in Brothers & Sisters, maar ik raad je zeker aan gewoon beide series te kijken want ze zijn beide geweldig! Ze laten je lachen en huilen, en balen wanneer je toe bent aan de allerlaatste aflevering.

Fun Fact: Zowel Gilles Marini, nu bekend van Switched at Birth, en Emily VanCamp, nu bekend van Revenge, hebben een rol gespeeld in deze serie.

One Tree Hill

One Tree HillOne Tree Hill

One Tree Hill ging in première op 23 september 2003 en draait in feite om twee halfbroers: Lucas (Chad Michael Murray, Agent Carter) en Nathan (James Lafferty, Crisis) Scott. Deze serie mocht wat langer bestaan voordat het te horen kreeg dat het een laatste – korter – seizoen zou maken. Ook dit is echt één van mijn meest favoriete series die ik pas later ontdekt heb. Vroeger had ik op tv weleens afleveringen gezien. Maar pas in de periode nadat seizoen acht afgelopen was en seizoen negen nog moest beginnen, keek ik in twee maanden tijd alle acht seizoenen die er tot dan toe waren.

Basketbal speelt ook een eigen rol in de serie gezien dit is waar de beide broers goed in zijn. One Tree Hill begint op de middelbare school en door de seizoenen heen groei je echt met ze op. We zien ze worstelen door High School, vervolgens College en daarna het volwassen leven. We leren de broers als rivalen kennen, maar zien op een geweldige manier hoe deze relatie zijn ups en downs heeft.

Wie zijn de personages?

Naast eerder genoemde personages Lucas en Scott, zijn andere rollen weggelegd voor vader Dan Scott (Paul Johansson) en zijn broer Keith. Lucas’ moeder Karen (Moira Kelly) en Nathans moeder Deb (Barbara Alyn Woods). Maar het leukst zijn natuurlijk de dames die voor de liefdesproblemen en het liefdesgeluk zorgen: Peyton Sawyer (Hilarie Burton, White Collar), Brooke Davis (Sophia Bush, Chicago PD) en Haley James (Bethany Joy Lenz). Allen hebben ook een eigen interessante verhaallijn. Maar mijn favoriete personage is uiteindelijk toch echt Haley James.

Een erg bijzondere aflevering was de aflevering gebaseerd op het schietincident op een school in Amerika. Hoewel pas in seizoen zeven geïntroduceerd hebben ook personages Quinn James (Shantel VanSanten, Gang Related) en Clayton “Clay” Evans (Robert Buckley, 666 Park Avenue) een grote indruk op mij gemaakt en behoren zij tot mijn favoriete personages en verhaallijnen in de serie.

Waarom moet je deze serie volgen?

Wat daarnaast ook erg centraal staat in One Tree Hill is goede muziek. Er is zelfs een cameo van Gavin DeGraw, wiens lied als titelsong is gebruikt voor de serie. One Tree Hill classificeer ik als een serie met het grote familie gevoel omdat de personages een hechte band met elkaar hebben en ze tijdens het kijken als familie voelden voor mij. Ik werd echt meegesleept in hun verhaallijnen en ook hier heb ik gejankt en gelachen. Deze serie zal altijd een speciaal plekje in mijn hart bewaren. Ik kan niet anders dan jullie aanraden deze serie als de wiedeweerga te gaan kijken als jullie er nog niks van hebben gezien.

Fun Fact: One Tree Hill heeft een cross-over gehad met andere leuke  tv-serie Life Unexpected.

Series waarbij je eenzelfde gevoel zou kunnen ervaren: Teen Wolf, The O.C., Downton Abbey, Heartland en The Fosters.

Hebben jullie deze series al gezien?

Deze post is al 3599 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Tv-series met het fijne grote familie gevoel

  1. Tess

    Ja, het jongetje dat Logan speelt is echt leuk. Waarschijnlijk wisten ze in seizoen 7 nog niet dat ze deze verhaallijn gingen doen met Clay & Quinn, maar ze hebben alles heel goed uitgewerkt.
    OTH kijken is altijd goed! Soms neem ik echt bewust even een pauze, maar het is altijd top om te kijken!

  2. Tess

    OTH is echt mijn lievelingsserie. Ik denk dat mijn zus en ik de hele serie wel minstens 3 keer hebben gezien, misschien vaker. Heerlijk om naar Lucas & Peyton, Nathan & Haley, Clay & Quinn en Brooke & Julian. Het 9e seizoen was een erg goed einde, vooral met de Logan verhaallijn (zo’n schattig jongetje) en de ontvoering van Nathan. Ik heb de serie ook pas veel te laat ontdekt, ik denk dat ik pas eind seizoen 7 het echt ben gaan volgen vanuit Amerika.