Categorieën: Tv-series / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Recap | Teen Wolf – S05E03 Dreamcatchers

Teen Wolf
Bevat spoilers over Teen Wolf tot en met seizoen 5, aflevering 3!

En daar was aflevering drie al! Blij als een kind zette ik mijzelf voor de buis om weer drie kwartier lang te genieten van de leukste serie van dit moment: Teen Wolf! Zouden we deze aflevering, getiteld Dreamcatchers, al meer te weten komen over de Dread Doctors? Welk gevaar schuilt nog meer in Tracy? Krijgen we ook deze aflevering lekker veel Parrish? En komen we al meer te weten over Theo? Niet alles komt aan bod, maar het was zeker weer een fijne aflevering! Deze week is Wolf Watch helaas niet uitgezonden, daarom zal ik daar dit keer niet op ingaan. Maar wel wil ik jullie Price Peterson tippen voor het geval jullie deze geweldige photo recapper nog niet kennen: Lees zijn photo recap van Parasomnia (afleverin twee) hier. Voor meer informatie over deze recaps: lees de intro van mijn recap van de eerste twee afleveringen.

Aflevering 3

Het begint met Donovan die opgewacht wordt door zijn advocaat die tevens Tracy’s vader is, terwijl sheriff Stilinski zich klaarmaakt voor een date! Ik was druk aan het hopen dat zijn date de moeder van Scott zou zijn, maar ik kwam van een koude kermis thuis. Alhoewel, mijn hart werd alweer iets warmer door het superschattige feit dat de vrouw waarmee hij op date gaat in real life zijn vrouw is. Hoewel het in real life een prachtig stel is, hoop ik toch nog altijd dat in de serie uiteindelijk Melissa de vrouw van zijn dromen blijkt te zijn.

Teen Wolf still S05E03 Dreamcatchers

Maar terug naar Donovan. Ik vind het niet leuk hoe hij onze lieve sheriff loopt te bedreigen, zeker nu hij onder handen is genomen door de Dread Doctors vrees ik voor Stilinski’s leven.

Maar dan Tracy. Eerst vermoord ze heel wat mannen en valt vervolgens ook nog het toekomstige vriendinnetje van Liam aan. Wiens wond op magische wijze heelt, dus hier gaan we echt nog wel veel meer van zien. En hoe zit het met die ketting van Tracy? Die krijgt veel aandacht, maar ik snap nog niet helemaal waarom.

Toen Deaton het erover had dat voor deze gemanipuleerde wezens de gewone wetten misschien niet gelden was ik al bang dat dingen als mountain ash en zelfs een scalpel niet zouden werken en dit is dus inmiddels ook duidelijk. Wel schuilt er dus een nieuw gevaar; want hoe stop je deze wezens? En worden ze echt levend begraven?

Teen Wolf still S05E03 Dreamcatchers

Natuurlijk vindt Lydia de aangevallen/vermoorde mannen met haar Banshee krachten waarvan ik graag meer wil zien. Ik ben heel benieuwd naar de ontwikkeling van haar krachten nu, en haar krachten zoals we die in de flash forward uit aflevering één zagen.

En trouwens, nog even over de intro… Op het einde zie je iemand bij de dokter op tafel liggen. Vinden jullie hem ook verdacht veel op Parrish lijken?

Wat vinden jullie eigenlijk van Malia die rijles krijgt? Voor mijn gevoel wilden ze meer diepgang creëren in haar personage en hebben ze bedacht dat dit kon door haar dingen uit haar verleden te laten verwerken. En gezien ze een auto-ongeluk heeft gecreëerd leek dan denk ik rijlessen het beste. Persoonlijk vind ik niks aan Malia, en voelt het een beetje aan als opvulling. En hoe kan het dat zij zoveel eerder kon bewegen dan Scott nadat ze verlamd waren? Volgens mij willen ze haar een grotere rol geven en ben ik het daar niet mee eens, haha.

Teen Wolf still S05E03 Dreamcatchers

Ik geniet er trouwens wel enorm van dat Liam Mason (ja, ik heb zijn naam even opgezocht, haha) heeft verteld over al het bovennatuurlijke in zijn inner circle. Iedereen is heel geconcentreerd en alles, en dan heb je hem eigenlijk net als wij kijkers, enthousiast en vragend om meer. Haha, geweldig!

Ondertussen speelt natuurlijk ook nog de zoektocht naar de Desert Wolf a.k.a Malia’s moeder. De verhaallijn sluipt door de afleveringen heen, maar gaat ongetwijfeld nog een grotere rol spelen gezien uit de flash forward in aflevering één naar voren kwam dat ze de Desert Wolf vinden en Malia angstig in een hoekje zagen kruipen.

Na slechts drie afleveringen is het dodental al behoorlijk hoog en zijn we nog bijna niks wijzer. Aan de preview van volgende week te zien gaan we weer meer Parrish krijgen en wordt hun ook eindelijk duidelijk dat de nemeton hem naar Beacon Hills heeft getrokken. En nu Malia de Dread Doctors heeft gezien kan het ontrafel proces beginnen!

Preview aflevering 4

Watch your back, ’cause you never know what creatures are lurking in the dark!

Tot volgende week!

Deze post is al 1540 keer gelezen


Geef een reactie