Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Series om te kijken met je partner #1 – Westworld & Legion

Series om te kijken met je partner - Westworld - Legion

Zitten jullie soms ook thuis op de bank, en wil je graag samen met je partner een tv-serie kijken, maar weet je niet welke? Ja, dat heb ik dus ook wel eens. Ik kijk graag tv-series samen met mijn vriend, maar het feit is gewoon dat ik duizend-en-één meer series leuk vind, dan hij. Zodra het niet interessant of grappig genoeg is, haakt hij al snel af. Dus het is nogal een kunst om een serie te vinden die wij beide leuk vinden.

Gezien we inmiddels al ruim 8,5 jaar samen zijn, hebben we er echter wel inmiddels al heel wat series opzitten die we samen hebben gekeken. In deze nieuwe reeks – series om te kijken met je partner – lees je welke series dit zijn; en geheel in stijl krijgen jullie niet alleen mijn mening te horen, maar ook die van mijn vriend Stefan. Hopelijk doen jullie zo wat ideeën op. Vandaag: Westworld en Legion.

Sterren

Westworld

Westworld Seizoen 1

Westworld posterAantal seizoenen: 2 (seizoen 2 start eind april 2018)
Looptijd: 2016 – heden
CastEvan Rachel WoodJames MarsdenThandie NewtonJeffrey WrightEd HarrisAnthony HopkinsLouis HerthumTalulah RileyBen BarnesRodrigo SantoroJimmi Simpson
Tagline: These violent delights have violent ends.
Speelduur per aflevering: 62 minuten
GenreDrama | Mysterie | Sci-fi | Western
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Grof taalgebruik)
Koop op bol.com

De bewoners van Westworld zijn androïden die als gastheren voor de toeristen werken. Zij zorgen dat de saloons bevolkt zijn met cowboys en dames van plezier. Maar als de levensechte robots beginnen af te wijken van hun geprogrammeerde identiteit, blijkt dat kunstmatig bewustzijn niet zonder risico’s is. – Ziggo/HBO

Stefan

Westworld is een aparte serie en niet echt te vergelijken met een andere serie. In het begin zal je waarschijnlijk niet al te veel begrijpen van wat er precies gebeurt en waarom. De aparte setting en de vele vragen zorgden er bij mij voor dat ik steeds verder wilde kijken. Ook zorgt het onderling voor gespreksstof omdat je de gebeurtenissen verschillend op kunt vatten omdat alles (vooral de eerste paar afleveringen) vrij vaag blijft. Helaas kon de serie niet het gehele seizoen mijn nieuwsgierigheid vasthouden en vond ik de serie halverwege wat inkakken. Het einde was ook niet helemaal wat ik ervan verwacht had maar zorgt wel voor een leuke twist waardoor ik seizoen 2 ook zeker weer wil volgen.

Jessica

Deze serie: wauw! Ik weet nog dat ik eigenlijk van plan was deze serie niet te gaan volgen, omdat hij mij niet trok. Maar omdat James Marsden erin speelt, wilde ik hem uiteindelijk toch proberen. Wat stijl betreft is het een typische HBO serie. En hoewel er echt wel gruwelijke dingen inzitten, vind ik dit één van de beste series die ik vorig jaar heb gezien. Het zit gewoon zo belachelijk goed in elkaar. Tegen het einde van het seizoen zit echt een mind-blowing plottwist en het einde zorgt ervoor dat je niet kan wachten tot seizoen 2 start. In Nieuwe Series #14 benoemde ik deze serie ook al en vertelde ik dat we het eerste seizoen in één week hebben gekeken omdat we gewoon niet konden stoppen. Volgende week kunnen we eindelijk weer verder kijken met seizoen 2.

Sterren

Legion

Legion still

LegionAantal seizoenen: 2 (seizoen 2 is gestart op 3 april 2018)
Looptijd: 2017 – heden
CastDan StevensRachel KellerAubrey PlazaAmber MidthunderJeremie HarrisJean SmartKatie AseltonBill Irwin
Speelduur per aflevering: 60 minuten
GenreActie | Drama | Sci-fi
Kijkwijzer: 16+ (Angst)
Koop op bol.com

Legion gaat over David Haller (AKA Legion), een man die sinds zijn jeugd worstelt met mentale problemen. Wanneer hij de diagnose schizofrenie krijgt toegeschreven, brengt hij jaren door in psychiatrische inrichtingen. Na een vreemde ontmoeting komt hij er echter achter dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij heeft wel eens echt zouden kunnen. – MijnSerie.nl

Stefan

Hierboven begon ik ermee dat ik Westworld een aparte serie vond. Nou, dat geldt ook zeker voor Legion. Legion draait om mensen (mutanten) met bepaalde krachten. Dit hebben we wel vaker in films en series gezien dus wat dat betreft is het genre niet echt apart. Wat Legion echt apart maakt is de manier van filmen en vertellen van het verhaal. De eerste paar afleveringen wist ik dan ook niet goed wat ik nou net gekeken had. Toch wekte dit op de een of andere manier wel mijn interesse en wilde ik steeds verder kijken, je moet er van houden denk ik. Om heel eerlijk te zijn weet ik niet meer precies hoe seizoen 1 ook alweer was geëindigd dus dat is dan weer niet zo positief, haha. Ondanks dit ben ik wel benieuwd naar het 2e seizoen.

Jessica

Er waren eigenlijk twee redenen waarom ik Legion wilde zien: 1. het is van Marvel, 2. ik vond Dan Stevens geweldig in Downton Abbey en The Guest.

– Ik kom er by the way net achter dat ik per toeval zowel hier, als in Nieuwe Series #12 met bijna exact dezelfde zin begin over deze serie, haha. –

Legion is echter wel even wennen. Het is totaal anders dan wat we tot dan toe van Marvel gewend waren. Het is echt ontzettend trippy, en het is heel bijzonder gefilmd. De serie is vrij vaag, dus je moet wel echt goed je aandacht erbij houden. Toch bleven Stefan en ik wel telkens kijken. Ik kan niet zeggen dat ik het een geweldige serie vind, maar wel absoluut een bijzondere en we zullen seizoen 2 ook zeker gaan volgen. Als je een keer écht iets anders wilt kijken, probeer dan het psychedelische Legion.

Sterren

Welke series kijk jij met jouw partner in crime?

Deze post is al 1475 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Series om te kijken met je partner #1 – Westworld & Legion