Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuwe Series #12

Zoals beloofd ga ik weer wat vaker schrijven over series door de categorie Nieuwe series nieuw leven in te blazen. Recent heb ik echter twee series apart uitgelicht (13 Reasons Why en Girlboss), daarom hebben jullie iets langer moeten wachten op een nieuw overzicht. Ik licht weer een aantal series uit die ik de afgelopen tijd heb uitgeprobeerd. De echte flops laat ik buiten beschouwing. Onderstaande series zijn óf echte aanraders óf gewoon prima. Welke serie in welke categorie hoort? Dat lees je nu!

Stripes

RiverdaleRiverdale

Premièredatum: 26 januari 2017
Zender: The CW (maar ook wekelijks te zien op Netflix NL)
Genre: Misdaad | Drama | Mysterie
Speelduur per aflevering: 45 minuten
Aantal afleveringen gezien op dit moment: 9

Wie speelt erin: K.J. Apa, Lili Reinhart, Camila Mendes, Cole Sprouse, Madelaine Petsch, Marisol Nichols, Luke Perry, Casey Cott, Mädchen Amick

Waar gaat het over: Oorspronkelijk was het een verhaal uit de Archie Comics welke gestart zijn in 1941. In Riverdale staat een groep jongeren centraal die worden opgeschrokken door de dood van klasgenoot Jason Blossom. Samen ontrafelen zij de geheimen van Riverdale en door wie Jason echt is vermoord.

Wat ik ervan vind: Riverdale is typisch zo’n heerlijke guilty pleasure serie en een soort van mix tussen Gossip Girl en Pretty Little Liars. Het is niet perse een hele goede serie, maar man wat kijkt hij lekker weg. Hopelijk draven ze niet te ver door en laten ze ons geen zeven seizoenen wachten tot we erachter komen door wie Jason is vermoord, maar ondertussen kunnen we lekker genieten van alle (familie)drama.

Stripes

Big Little LiesBig Little Lies

Premièredatum: 19 februari 2017
Zender: HBO
Genre: Misdaad | Drama | Mysterie
Speelduur per aflevering: 57 minuten
Aantal afleveringen gezien op dit moment: 2

Wie speelt erin: Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Adam Scott, James Tupper, Laura Dern, Zoë Kravitz, Iain ArmitageIby George

Waar gaat het over: Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood.
Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn…
Big Little Lies biedt een briljante kijk op ex-mannen en nieuwe vrouwen, moeders en dochters, op schoolpleinschandalen en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven. Gebaseerd op de roman Big Little Lies (vertaald naar Grote kleine leugens) van Liane Moriarty.

Wat ik ervan vind: Gezien ze trouw vrij aan het verhaal zijn gebleven is mijn mening over de tv-serie niet heel anders dan die van het boek. Natuurlijk weet ik ook lang niet alle details meer gezien het bijna een jaar geleden is dat ik het boek heb gelezen. Als je het boek niet hebt gelezen kan de stortvloed aan personages ietwat verwarrend zijn. Zo voelde ik het ook toen ik net in het boek was begonnen. Maar na een tijdje heb je dat wel onder de knie. Net als in het boek weet ook de serie niet mij meteen te trekken, maar hoe dichter je bij het einde komt des te spannender het wordt. Ik denk wel dat je van het sfeertje moet houden, en ik kan het niet anders omschrijven dan het HBO-sfeertje.

Stripes

LegionLegion

Premièredatum: 8 februari 2017
Zender: FX (maar ook wekelijks te zien op FOX NL)
Genre: Actie | Drama | Sci-fi
Speelduur per aflevering: 57 minuten
Aantal afleveringen gezien op dit moment: 8

Wie speelt erin: Dan Stevens, Rachel Keller, Aubrey Plaza, Amber Midthunder, Jeremie Harris, Jean Smart, Katie Aselton, Bill Irwin

Waar gaat het over: Legion gaat over David Haller (AKA Legion), een man die sinds zijn jeugd worstelt met mentale problemen. Wanneer hij de diagnose schizofrenie krijgt toegeschreven, brengt hij jaren door in psychiatrische inrichtingen. Na een vreemde ontmoeting komt hij er echter achter dat de stemmen die hij hoort en de visioenen die hij heeft wel eens echt zouden kunnen.

Wat ik ervan vind: Er waren twee redenen waarom ik aan Legion begon: 1. Marvel 2. Dan Stevens. Legion heeft maar acht afleveringen, dus dit eerste seizoen is alweer afgelopen. En als je mij vraagt het te omschrijven dan heb ik geen idee hoe ik dit moet doen. Aan de ene kant is het een hele vage serie, en aan de andere kant bleef het ons (mijn vriend en ik kijken het samen) trekken. Legion is in elk geval een serie waarbij je geen seconde weg kunt kijken, want dan heb je alweer iets gemist. Het een psychedelische serie waarbij je zelf goed moet opletten en nadenken om alles een beetje te blijven volgen. De afleveringen zijn absurd, maar sterk. Wil je een verfrissende, vernieuwende serie, die écht anders is dan anders, dan zit je met Legion goed. Let op: dit is een serie die absoluut niet iedereen zal liggen.

Stripes

Kevin Can WaitKevin Can Wait

Premièredatum: 19 september 2016
Zender: CBS
Genre: Komedie
Speelduur per aflevering: 23 minuten
Aantal afleveringen gezien op dit moment: 3

Wie speelt erin: Kevin James, Erinn Hayes, Taylor Spreitler, Mary-Charles Jones, James Digiacomo, Ryan Cartwright, Gary Valentine, Lenny Venito, Leonard Earl Howze

Waar gaat het over: De nieuwe komedie van Kevin James Kevin Can Wait gaat over een net gepensioneerde politieagent, die uitkijkt naar een zorgeloze tijd met zijn vrouw en drie kinderen, om er achter te komen dat hij moeilijkere uitdagingen zal aan moeten gaan dan dat hij ooit deed als agent op de straat.

Wat ik ervan vind: Ik was op het moment dat ik begon aan Kevin Can Wait tijdelijk door mijn 20-minuten series heen. Dus ik keek welke ik op mijn nog-te-kijken lijstje had gezet en zag deze voorbij komen. Ik had er niet veel van verwacht, maar Kevin Can Wait bleek mij goed te bevallen! Het is precies wat ik nodig had; niet te moeilijk, ontzettend grappig en lekker vlot. Daarnaast is de familie/relatie dynamiek ook erg herkenbaar.

Stripes

MacGyverMacGyver

Premièredatum: 23 september 2016
Zender: CBS
Genre: Actie | Avontuur | Drama
Speelduur per aflevering: 43 minuten
Aantal afleveringen gezien op dit moment: 4

Wie speelt erin: Lucas Till, Tristin Mays, George Eads, Justin Hires, Sandrine Holt

Waar gaat het over: Een nieuwe kijk op de klassieke serie, waarin een 20-en een beetje MacGyver gevolgd wordt. MacGyver wordt gerekruteerd door een geheime organisatie. Daar moet hij zijn talent voor het oplossen van problemen op ongebruikelijke wijze gebruiken en rampen voorkomen.

Wat ik ervan vind: MacGyver is natuurlijk gebaseerd op het vroegere MacGyver en dus heeft die serie ook echt wel een beetje dat sfeertje van die series van toen. Maar met een moderne draai, want de techniek van tegenwoordig speelt ook een grote rol. Of alles wat in de serie genoemd wordt correct is weet ik niet, maar dat boeit mij bij dit soort series eigenlijk ook niet. Het kijkt lekker vlot weg, de hoofdpersoon is (meestal) superslim en handig, veel actie en leuke personages.

Stripes

Welke van bovenstaande series spreekt jou aan?

Deze post is al 2316 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Nieuwe Series #12

  1. Als het goed is komen we er overmorgen achter wie Jason vermoord heeft, dus ik ben erg benieuwd! Ik moet altijd zo lachen om het rode haar van Archie. Het ziet er gewoon tè fake uit. Maar ik vind het ook een heerlijke serie. Heb de eerste 9 afleveringen verslonden. Nu helaas steeds een weekje wachten…

  2. Ik vind Riverdale zo’n ontzettend heerlijke serie! Elke vrijdag zit ik Netflix te verversen tot die online staat haha.
    Vandaag begonnen met Famous in Love, ben je van plan die te gaan kijken?