Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Series om te kijken met je partner #2 – De Luizenmoeder & Brooklyn Nine-Nine

Series om te kijken met je partner - De Luizenmoeder - Brooklyn Nine-Nine

Enkele weken geleden kwam voor het eerst een artikel online in de rubriek series om te kijken met je partner. Samen met mijn vriend besprak ik twee tv-series die we samen hebben gekeken. Vandaag zetten we deze rubriek voort met het bespreken van nog twee tv-series die we samen hebben gekeken. Wij weten dat het soms lastig is om een serie te vinden die je beiden leuk vindt, dus hopelijk brengen we jou en je partner in crime op ideeën met de artikelen in deze rubriek. Vandaag: De Luizenmoeder en Brooklyn Nine-Nine.

Sterren

De Luizenmoeder

De Luizenmoeder still

 

De LuizenmoederAantal seizoenen: 1 (maar een 2e seizoen is aangekondigd)
Looptijd: 2018 – heden
Cast: Jennifer Hofman, Diederik Ebbinge, Ilse Warringa, Henry van Loon, Leny Breederveld, Rian Gerritsen, Bianca Krijgsman, Maaike Martens, Meral Polat, Sharai Troostwijk, Rop Verheijen, Louisa Arsil, Andre Dongelmans
Speelduur per aflevering: 30 minuten
Genre: Komedie
Kijkwijzer: 12+ (Grof taalgebruik, Discriminatie)
Koop op bol.com

De Luizenmoeder, een pijnlijk herkenbare komedieserie die zich af speelt in de meest herkenbare arena van Nederland: de basisschool. De serie volgt ouders en leraren die over de hoofden van de kinderen hun vetes uitvechten. Luizenmoeder is een serie vol hangouders, zorgvaders, yammiejuffies, 10-minutengesprekken, wegbrengregels, parkeerbeheer, lief-& leedpotjes, klaar-overdiensten…..en nog veel meer zin en onzin rond het schoolplein. – MijnSerie.nl

Stefan

Eerlijk gezegd kende ik deze serie alleen van al de media aandacht en hadden we de eerste paar aflevering op tv dan ook gemist. Onder het mom van als er zoveel aandacht aan besteed wordt moet het wel goed zijn, zijn we ook maar begonnen met kijken. De serie is vermakelijk, maar ik denk dat de uitzendtijd ook wel belangrijk was. Voor ons was deze serie op zondagavond echt een luchtige serie met humor om het weekend gezellig voor de buis mee af te sluiten.

Jessica

De Luizenmoeder. Je kan het niet gekeken hebben, maar ik denk dat ik wel kan garanderen dat je er wel van hebt gehoord. Zo begon het namelijk ook bij mij. Tijdens de pauze op mijn werk had iedereen het erover. En niet één keer. Nee, de week erna ging het er wéér over. Ze waren er zo enthousiast over dat ik toch wel nieuwsgierig begon te worden. Wat is dit blijkbaar fantastische fenomeen?! Ik vertelde het aan mijn vriend. En wat bleek? Hij ervoer op zijn werk precies hetzelfde. Voor de grap stelde ik voor om de eerste aflevering terug te kijken om te zien of het wat was. En voor ik het wist hadden we de eerste drie afleveringen ingehaald.

Nou kan ik niet zeggen dat de serie zo geweldig is als dat ik mij voorstelde na al die enthousiaste verhalen. Maar de serie is absoluut grappig omdat ze lekker recht voor z’n raap durven te zijn met zaken die momenteel spelen in de maatschappij. En als ik ouders en leraren uit mijn omgeving moet geloven is de serie qua veel dingen ook nog eens representatief – al wel ietwat overdreven voor het effect. De serie duurt slechts een half uurtje en werd uitgezonden op een fijn tijdstip. Het is een leuke serie om te zien, en ik verwacht dat we een tweede seizoen ook zullen gaan kijken samen.

Sterren

Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine-Nine Seizoen 4 still

Brooklyn Nine-Nine Seizoen 4

Aantal seizoenen: 5 (loopt momenteel)
Looptijd: 2013 – heden
Cast: Andy Samberg, Stephanie Beatriz, Terry Crews, Melissa Fumero, Joe Lo Truglio, Chelsea Peretti, Andre Braugher, Dirk Blocker, Joel McKinnon Miller
Tagline: The law. Without the order.
Speelduur per aflevering: 22 minuten
Genre: Komedie | Misdaad
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Grof taalgebruik)
Koop op bol.com

De serie draait om het fictionele negenennegenste district van de New York City Police Department in Brooklyn, waarbij zijn rechercheurs en de nieuw aangestelde commandant worden gevolgd. – MijnSerie.nl

Stefan

Dit is denk ik typisch een serie waar je van moet houden. Wij hielden beide wel van deze humor en vonden de eerste paar seizoenen echt hilarisch. Helaas verloor deze serie na ik geloof seizoen 3 mijn aandacht. De serie en de humor veranderde in mijn ogen in negatieve zin dat ik mijn tijd liever aan iets anders besteedde. Ik zou zeggen, kijk de eerste paar afleveringen en kijk of het je leuk lijkt. Zo ja, dan heb je in ieder geval een paar seizoen een leuke serie te pakken.

Jessica

Brooklyn Nine-Nine ben ik geloof ik gaan kijken door Jos, de eigenaar van MijnSerie.nl. Ik had echter de eerste aflevering gekeken en vond Adam Samberg gewoon zó overdreven en irritant. De serie pakte mij niet. Dus stopte ik na één aflevering. Toch heb ik de serie later weer opgepakt toen hij op Netflix verscheen, en gek genoeg vond ik het opeens wel leuk en erg grappig. Ik zal er wel niet voor in de mood zijn geweest.

Mijn vriend keek mee en bleek de serie ook leuk te vinden, dus bleven we de serie samen volgen. De serie is over de top en bevat, zoals het een komedie betaamt, heel veel humor. De afleveringen zijn lekker kort dus je kijkt makkelijk meerdere afleveringen achter elkaar. De personages hebben een goede chemie met elkaar en de grappen zijn goed geschreven. Helaas haakte mijn vriend af na de eerste drie afleveringen van seizoen 4, en kon je in mijn recensie van seizoen 4 al lezen dat ik seizoen 4 eigenlijk ook niet zo heel bijzonder meer vond mede door enkele veranderingen en af en toe lijken de grappen op te zijn. Aan seizoen 5 zullen wij voorlopig niet starten.

Sterren

Kijk jij wel eens series op basis van een hype?

Deze post is al 1301 keer gelezen


Geef een reactie