Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Tv-serie recensie | Brooklyn Nine-Nine – Seizoen 4

Brooklyn Nine-Nine Seizoen 4 still

Brooklyn Nine-Nine Seizoen 4Titel: Brooklyn Nine-Nine – Seizoen 4
Releasedatum DVD: 6 september 2017
Hoofdrollen: Andy Samberg, Andre Braugher, Stephanie Beatriz, Terry Crews, Melissa Fumero, Joe Lo Truglio, Chelsea Peretti, Dirk Blocker, Joel McKinnon Miller
Bijrollen: Maya Rudolph, Eric Roberts, Antonio Raul Corbo, Jason Mantzoukas
Tagline: Squad Rolling Deep
Speelduur per aflevering: 22 minuten
Genre: Komedie | Misdaad
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterren

Rechercheur Jake Peralta (Andy Samberg) en het team van Nine-Nine nemen #SquadGoals heel erg serieus. Met een bruiloft, de jaarlijkse Halloweendiefstal en het grappigste optreden van de Pontiac Bandit tot nu toe doet zelfs Jake een “full Santiago”. Van de makers van The Office en Parks and Recreation (Dan Goor en Mike Schur) komen de 23 afleveringen van het vierde seizoen van het Golden Globes® winnende Brooklyn Nine-Nine.

Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine-Nine is één van die series die ik samen met mijn vriend ben gaan volgen toen de serie beschikbaar werd op Netflix. Ik was al eens eerder aan de serie begonnen, toen het net begonnen was op de Amerikaanse televisie, maar toen trok het mij niet. Na het nog een kans te geven eerder dit jaar, raakten we verslaafd en keken we elke dag minstens één aflevering. Maar toen was seizoen 3 voorbij, en seizoen 4 stond nog niet op Netflix. Dat werd wachten. Totdat ik van Universal een recensie-exemplaar kreeg.

Waar waren we eigenlijk gebleven? Seizoen 3 eindigde met Peralta en Captain Holt in getuigenbescherming. Wanneer seizoen 4 begint hebben ze inmiddels al een paar maanden ondergedoken gezeten.

Brooklyn Nine-Nine Seizoen 4 still

Mwah?

Mijn vriend haakte al snel af. De eerste drie afleveringen – Coral Palms 1, 2 en 3 – spelen allemaal grotendeels af op deze nieuwe locatie. De gehele eerste aflevering bevat zelfs geen enkele andere personages van The Nine-Nine. Hierdoor is de sfeer van de serie heel anders dan we gewend zijn. Jammer, want waar mijn vriend normaal gesproken akkoord zou gaan met “nog een aflevering”, zei hij nu dat de serie wel erg achteruit was gegaan.

Zodoende heb ik het seizoen uiteindelijk in mijn eentje uitgekeken. Gelukkig begint de serie met aflevering vier weer wat zichzelf te worden. Wel krijgen The Nine-Nine dit seizoen te maken met meerdere veranderingen. Af en toe is het een leuke verandering, andere keren is deze wat minder geslaagd. Het seizoen hakkelt een beetje. Soms is het weer terug op het oude niveau, maar soms vraag je je ook af of ze misschien geen inspiratie meer hebben. Seizoen vier eindigt weer met een soortgelijke cliffhanger als seizoen 3. Hoe gaan ze dit oplossen? Dat zie je in seizoen 5, welke in september van start is gegaan in Amerika.

Brooklyn Nine-Nine Seizoen 4 still

Leuke feitjes

Dit seizoen is er ook een leuke crossover met New Girl, welke in Amerika ook bij FOX uitgezonden wordt. De personages passen eigenlijk ook hartstikke goed bij elkaar. Vergeet niet ook aflevering vier van het zesde seizoen van New Girl te kijken.

De actrice die Gina speelt bleek zwanger te zijn van haar eerste kindje tijdens de opnames van dit vierde seizoen. Dit hebben ze er op een typisch Gina-achtige manier in verwerkt, al komt het wel een beetje uit de lucht vallen.

Conclusie

Brooklyn Nine-Nine werkt het beste als het verhaal zich afspeelt in en om het politiebureau van The Nine-Nine én bovenal wanneer de cast samen is omdat ze gewoon een geweldige chemie met elkaar hebben. Hier gaat het in het begin van seizoen 4 mis waardoor je niet helemaal lekker de serie in komt. Gelukkig weet Brooklyn Nine-Nine zich redelijk te herpakken. Je gaat je echter wel afvragen hoelang ze deze serie nog draaiende kunnen houden. Ze lijken namelijk af en toe even geen inspiratie meer te hebben, waardoor enkele minder sterke afleveringen gemaakt zijn. Aan de acteurs ligt het niet; de chemie is nog altijd aanwezig. Voor de fans van zowel Brooklyn Nine-Nine en New Girl is de crossover hartstikke leuk. Al met al een oké, maar zeker niet geweldig seizoen. Op de schijfjes die ik heb ontvangen stonden helaas geen extra’s.

Bedankt Universal voor het recensie-exemplaar, lees mijn disclaimer.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2724 keer gelezen


Geef een reactie