Categorieën: Accessoires / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Drukwerknodig.nl voor zakelijk én particulier

Drukwerknodig.nl

Inmiddels alweer enkele maanden geleden werd ik benaderd door Drukwerknodig.nl met de vraag of ik wilde samenwerken. Op dat moment paste het mij helaas niet. Recent namen ze weer contact op, en dit keer paste het mij gelukkig wel! Ik was namelijk erg benieuwd naar de producten die ze aanbieden. Drukwerknodig.nl heeft namelijk een ruim assortiment.

Over Drukwerknodig.nl

Drukwerknodig.nl logoDrukwerknodig.nl is een nog relatief jong bedrijf. In augustus 2018 zijn ze van start gegaan en ze geven aan momenteel goed door te groeien. Drukwerknodig.nl is een webshop waar je zowel zakelijk als particulier drukwerk kan bestellen, en regelmatig voegen ze nieuwe producten aan hun assortiment toe, bijvoorbeeld posters en roll-up banners. Zowel voor Reviews & Roses als voor privézaken en mijn leesclub laat ik wel eens iets bedrukken.

Wat ik bij de grotere bedrijven altijd jammer vind is dat je drukwerk op een bepaalde manier moet aanleveren waar ik geen verstand van heb en mij ook niet enorm veel in wil verdiepen. Ik heb liever dat je gewoon live een product kunt opmaken en bestellen. Drukwerknodig.nl biedt beide aan (alsook maatwerk). Er zijn producten die je in een specifiek format via PDF moet aanleveren, maar er zijn ook producten die je on the go kunt opmaken en bestellen. Absoluut een interessant bedrijf dus. En bijkomend voordeel? Je hoeft niet direct 1000 stuks af te nemen!

Het bestelproces

Het is bij de producten niet direct duidelijk welke je zelf kunt ontwerpen via de online editor en welke je met de juiste aanleverspecificaties dient te uploaden als PDF. Wil je net als ik alleen producten zien die je kunt maken via de online editor? Klik dan onder de menubalk op de tekst Handige online editor (<– of klik hier). Je gaat dan rechtststreeks naar de pagina waarbij je kan kiezen uit producten die je kan maken via de online editor.

Het gehele ontwerp- en bestelproces spreekt vervolgens eigenlijk voor zich. Overal staat bij beschreven wat je ermee wel of niet kunt en welke mogelijkheden je hebt. Ik ben geen problemen tegen gekomen. Wat ikzelf niet duidelijk heb teruggevonden is dat er per product een minimale afname is. Dit is iets anders dan de oplage. Zo dien je bijvoorbeeld bij het bestellen van een tafelkaart minimaal twee te bestellen. Gelukkig is dit qua prijs prima te doen en zijn het degelijke aantallen.

Bij de bezorging was ik wel even in de war. In plaats van 14 deurhangers had ik er 84 ontvangen… Ik dacht dus even dat ik in het bestelproces iets verkeerd begrepen had. Bij navraag bleek dat ik het gelukkig niet aan mij lag. Bij het productieproces was iets verkeerd gegaan waardoor er teveel gedrukt waren. In plaats van het overschot weg te gooien hebben ze dit mee gestuurd. Dat vind ik natuurlijk geen probleem, haha. En het is ook leuk voor jullie, want nu krijgen niet alleen de leden van de fysieke leesclub een deurhanger, maar ook de deelnemers aan de zomerleesclub die eind juni start.

Deurhanger rond

Verzending en ontvangst

Gezien dit een samenwerking betreft, heb ik slechts de bestelling klaar hoeven zetten. Ik kan dus geen gegronde mening geven over het laatste stuk van het bestelproces en over de werkelijke snelheid van verzending. Uiteraard kan ik jullie wel vertellen over de ontvangst.

Ik had één groot product besteld (foto in lijst) en enkele items van een grootte van maximaal een A4. Dit resulteerde in twee pakketten die aan elkaar bevestigd waren met verpakkingstape. Zoals bij de meeste bedrijven is de verpakking een kartonnen doos en zijn de producten in de doos beschermd met een plastic hoesje. De foto in lijst was extra goed beschermd door middel van een eromheen gewikkelde schuimlaag.

Wat vind ik van de producten

In totaal ben ik blij gemaakt met vijf verschillende producten die ik op basis van het beschikbare budget bij elkaar heb gezocht. Hieronder leg ik per product kort uit waarom ik ervoor heb gekozen en wat ik ervan vind. Foto’s van de producten vind je terug in dit gehele artikel.

stickers

Stickers op vel

Wanneer ik pakketjes verstuur voor mijn shop of voor winacties, voorzie ik het pakket en enkele verpakkingen daarbinnen van een sticker met de kenmerkende rozen uit mijn logo erop. Ik heb voorheen dit soort stickers via Vistaprint besteld, maar het was ideaal om deze stickers aan te vullen met deze samenwerking.

Ik heb gekozen voor het formaat 40 x 40 MM, ronde stickers, en jac script (papier sticker). De oplage bestaat altijd uit minimaal twee vellen per order. De prijs hiervoor is €11,-. Ik heb in totaal drie stuks besteld (al kreeg ik in totaal zes vellen, fijn!); de prijs die hierbij hoort is €14,-.

Hier ben ik enorm tevreden mee. Ik zal in de toekomst drukwerknodig.nl gebruiken wanneer ik nieuwe stickers heb, want alles is perfect binnen de cirkel gedrukt; bij Vistaprint was dit helaas niet het geval. Ook vind ik type sticker (jac script) erg mooi. Het heeft een soort matte afwerking dat erg mooi oogt.

Tafelkaart A4 staand

Het leek mij leuk om mijn leesclub nog wat verder te professionaliseren. We zitten gewoonlijk (tijdens Corona helaas even niet) elke zes weken in de activiteitenruimte van de bibliotheek in Drachten. Als je ons echter zou zien zitten, is niet direct duidelijk wat voor groep wij zijn. Met deze prachtige tafelkaarten wel!

Ik heb gekozen voor A4 formaat staand, enkelzijdig full color, 260 grams invercote creato, glanslaminaat. De oplage is altijd twee per order. De prijs hiervoor is €10,22. Ook hier ben ik enorm blij mee. Ik heb meerdere foto’s kunnen uploaden en hiervan één mooi geheel kunnen maken in het ontwerp, en als achtergrond kon ik precies dé kleur van onze leesclub kiezen doordat je de HEX code (de code die bij een specifieke kleur hoort) kunt invullen. I-DE-AAL!

Tafelkaart

Deurhanger rond

Mijn leesclub bestond in april drie jaar. Helaas konden we het toen niet vieren. Wel heb ik alle leden gevraagd naar hun postadres en heb ik ze een cadeautje gestuurd. Voor de eerstvolgende bijeenkomst wilde ik ze ook graag wat geven, en toen zag ik bij drukwerknodig.nl dat je deurhangers kan ontwerpen.

Ik heb gekozen voor een ronde deurhanger die automatisch het formaat 80 x 185 MM heeft. Dubbelzijdig full color, 300 grams motif. De minimale oplage is zes stuks. De bijbehorende prijs is €8,58. Voor een totaal van 14 deurhangers betaal je €13,49 (al kreeg ik er dus 84, woehoe!).

Ook hier ben ik zeer tevreden over. De snijrand is eigenlijk het enige minpunt dat ik heb kunnen vinden; dit had wat netter gemogen. Voordeel bij de gekozen papiersoort is, dat je er ook op kan schrijven. Dit past niet bij mijn ontwerp, maar het is leuk om te weten. Daarnaast kun je voor de voor- en achterkant een ander ontwerp kiezen, zoals ik heb gedaan. Verder zijn ze mooi stevig.

poster

Poster A4

De activiteitenruimte van de bibliotheek is afgeschermd met een deur. Wat is nou leuker dan via een poster aankondigen dat wij daar met de leesclub zitten? Daarom heb ik gekozen voor deze specifieke poster.

De poster die ik heb besteld is van A4 formaat, enkelzijdig full color, 120 grams blue back, geen afwerking. De prijs hiervoor is €2,45. Voor drie stuks betaal je €7,36.

De gekozen papiersoort heeft een ruwe blauwe achterkant. Dit heeft als resultaat dat als je de poster over iets anders heen plakt, dit er niet doorheen zichtbaar is zoals met gewoon wit papier het geval zou zijn. Hier ben ik dus wederom ook enorm tevreden over.

Foto in lijst

Last but not least heb ik ook nog iets besteld dat puur en alleen voor mijzelf is. Namelijk een foto in lijst. Ik heb gekozen voor één van mijn vrolijke bloemige foto’s met daarop roze bloesem. Ik was erg benieuwd of deze felle kleuren goed naar voren zouden komen. En jazeker, dat komen ze. De foto is mooi scherp en is in deze neutrale lijst een prachtige eyecatcher in onze woonkamer. Er lijkt wel een kleine rimpeling in het ingelijste papier te zitten. Dit valt eigenlijk alleen op als je er vanuit een bepaalde hoek naar kijkt. Of dit normaal is durf ik niet te zeggen, mij stoort het gelukkig niet enorm omdat het mij de helft van de tijd niet eens opvalt. Ik heb gekozen voor het formaat 40 x 50 cm en 240 grams satin fotopapier. De prijs hiervoor is €20,65.

Foto in lijst

Conclusie

De algehele conclusie is dat ik enorm tevreden ben over de geleverde kwaliteit. Stuk voor stuk zijn de producten prachtig en precies zoals ik wilde. Het enige verbeterpunt dat ik kon vinden is de afwerking van de deurhangers waarbij de snijrand soms iets te rommelig/kartelig is. Qua prijs vind ik het lastig oordelen. Sommige producten zijn duurder dan bij andere aanbieders, andere producten weer iets minder duur. Feit is dat iets laten bedrukken meer kost dan wanneer je iets kant en klaar koopt. Wat wel enorm fijn is, is dat je een soort staffelkorting krijgt wanneer je meer van een bepaald product besteld. De prijs die je ziet geldt voor de minimale oplage, en bij elk stuk extra dat je bestelt gaat de prijs een klein beetje omhoog; het verdubbelt dus niet. Prijs/kwaliteit ligt in elk geval absoluut in verhouding. Ik zal zeker vaker bestellen bij drukwerknodig.nl.

Laat jij wel eens iets bedrukken?

Ik heb de getoonde artikelen gratis ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening of de inhoud van deze recensie. Aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend. Dit zijn de prijzen zoals geldig op 1 juni 2020.

Deze post is al 26165 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Drukwerknodig.nl voor zakelijk én particulier

  1. Wat een leuke producten heb je uitgekozen. Ik mocht onlangs ook met hen een samenwerking aan gaan en selecteerde toen een aantal producten die perfect bij me passen. De timing was ook ideaal vermits ik net een illustratie had laten maken door Anouk van AnotherView.