Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Het Graham Effect – Elle Kennedy

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Het Graham Effect – Elle KennedyHet Graham Effect door Elle Kennedy
Vertaler: Jeannet Dekker
Serie: Campus Diaries #1
Verschenen: 14 maart 2024 bij Love Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 512
Genre: Contemporary, New Adult, Sports romance
Lees ook: De Deal, De Fout, Het Einde, Het Doel, De Jacht, Anders dan je dacht, Misfit
Rating: 5 Stars | Spicy: three-flames
Goodreads

Gigi Graham heeft drie doelen: 1) zich kwalificeren voor het nationale ijshockeyteam, 2) Olympisch goud winnen, en 3) uit de schaduw van haar beroemde vader stappen. Dat loopt aardig op schema, op twee kleine dingen na. Oké, oké; een klein ding en een groot mopperend ding. Ze moet beter worden achter het net en daarvoor heeft ze de hulp nodig van Luke Ryder. Ryder is bijna twee meter lang, helemaal afgetraind, ontzettend eigenwijs, onbeschoft… en knettersexy. Maar hij blijft de vijand.

Briars nieuwe co-captain heeft echter flink wat aan zijn hoofd. Het mannenteam van Briar University is net samengevoegd met een voormalig rivaliserend team, waardoor Ryder een team bij elkaar moet zien te houden waarin iedereen elkaar lijkt te haten. En dan kan hij ook nog eens de felbegeerde zomerstage bij de legendarische Garrett Graham vergeten, nadat hij een rampzalige eerste indruk heeft gemaakt op zijn idool. Dus het compromis met Gigi is voor Ryder een win-winsituatie. Hij helpt haar het nationale team te halen, zij doet een goed woordje voor hem bij haar vader.

Het enige waar ze geen rekening mee hebben gehouden is dat de intense chemie tussen de twee minder makkelijk te negeren is dan ze dachten. Het is een gevaarlijk spel, maar het zou alle risico’s best weleens waard kunnen zijn.

Fan

Dat ik een gigantische fan ben van Elle Kennedy’s boeken is geen geheim meer. Toen ik dus zag dat er weer een nieuwe vertaling zou verschijnen heb ik deze meteen als recensie-exemplaar aangevraagd. En ik had geluk, want het boek werd toegekend! Het Graham Effect is het eerste deel in een nieuwe serie. MAAR als je de Off-Campus en Briar U series hebt gelezen krijg je een leuke verrassing, want deze serie speelt zich in dezelfde wereld af.

Het Graham Effect

Gigi Graham is de dochter van de beroemde IJshockeyer Garrett Graham. Gigi speelt zelf ook, maar als vrouw kan ze niet dezelfde dingen bereiken als haar vader. Haar doel? De olympische spelen. Helaas heeft ze nog wat problemen met spelen achter het net. Luke Ryder wil heel graag in aanmerking komen voor het coachprogramma van Garrett Graham. Helaas heeft hij zijn geschiedenis niet mee, en treft Garrett hem net die ene keer dat hij – buiten zijn schuld om – te laat is voor de ijshockey training. Gigi en Luke komen met elkaar in aanraking er ontstaat een deal. Hij helpt haar met trainen achter het net, en zij doet een goed woordje bij haar vader. Maar ze hadden geen rekening gehouden met de zinderende spanning die tussen hen ontstaat.

Het Graham Effect - Elle Kennedy

Groot succes

Elle Kennedy heeft een heel kenmerkende altijd vlotte schrijfstijl. Je vliegt met gemak over de pagina’s heen en voor je het weet is het verhaal alweer afgelopen en smacht je naar meer. Ook Het Graham Effect is weer zo’n heerlijk pareltje. Ze weet personages zo neer te zetten dat je enorm van ze gaat houden, alsof het je eigen vrienden zijn. Niet voor niks zijn de Off-Campus en Briar U series zo’n groot succes geworden. En dit zet ze voort met de Campus Diaries. Een verhaal in dezelfde wereld als de andere twee series, met een leuke twist. Het speelt zich namelijk af in de toekomst! Garrett Graham uit De Deal en zijn vrouw Hannah hebben inmiddels kinderen gekregen en Gigi studeert zelf ook aan Briar University. Je ziet dus hoe het Garret en Hannah nu vergaat, en ook andere personages uit de vorige series komen soms om het hoekje kijken. Heb je de eerdere series niet gelezen? Geen probleem, ook dan kan je dit verhaal lezen. Maar als je dit verhaal leuk vindt, dan vind je de andere series zeker ook leuk. Dus begin gewoon bij De Deal.

Luchtig

Net als in veel van haar titels zit ook in Het Graham Effect een diepere laag. Maar de diepgang blijft zoals altijd wel aan de oppervlakte waardoor het verhaal luchtig blijft. Desondanks is hetgeen Ryder heeft meegemaakt niet niks en leef je met hem mee. Kennedy weet je hier en daar nog te verrassen door je op een tijdelijk zijspoor te zetten. Het is mooi om te zien hoe de gesloten Ryder zich langzaam maar zeker openstelt en hoe Gigi en hij het beste uit elkaar halen. Dit alles gaat gepaard met momenten waarop je als lezer moet gniffelen. Hun dynamiek is heerlijk. O en mag ik alsjeblieft nog benoemen dat ik de rituelen van de mannen voor de games echt hilarisch vond? Prachtig!

Het Graham Effect - Elle Kennedy

Spicy

Daarnaast weet je bij verhalen van Elle Kennedy dat er best wel wat spice in kan zitten. Hier zit echter wel verschil in per serie. De Off-Campus, Briar U en Campus Diaries series zijn wat geschikter voor het grote publiek en iets braver. De Mannen in Uniform-serie is daarentegen écht ontzettend spicy. Desondanks weet je dat je ook altijd een mooi verhaal hebt met personage en hun zelfverkozen familie. Het maakt niet uit welk boek je van haar oppakt, dit zit er altijd in.

Eindoordeel

Als je al eerder hebt genoten van de Off-Campus en Briar U series, dan kan ik je garanderen dat je ook gaat genieten van Het Graham Effect. Het is een vlot verhaal waar je doorheen vliegt, met fijne personages waar je van gaat houden. Daarbij is het superleuk om glimpen op te vangen van de personages die we in de andere series hebben leren kennen. De knipogen naar plekken en situaties uit eerdere verhalen zijn ook ontzettend leuk om voorbij te zien komen. Al met al heb ik weer met volle teugen genoten en kijk ik uit naar het tweede deel in deze Campus Diaries serie.

Lees jij vaak boeken van Elle Kennedy?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 214 keer gelezen


Geef een reactie