Categorieën: Katten / Tags:

Geschreven door Jessica

Ontmoet Fred & George

Fred en George

Hier zaten enkelen van jullie volgens mij met smart op te wachten: de blogpost met extra veel foto’s van onze kittens Fred & George. Op 9 juli mochten we onze twee boefjes eindelijk ophalen zodat ze bij mij en mijn vriend konden gaan wonen. Vandaag stel ik je aan ze voor, en binnenkort vertel ik jullie over onze eerste maand met Fred & George. Jullie zullen deze schatjes waarschijnlijk met regelmaat voorbij zien komen.

Fred

Fred is verlegen en braaf. De eerste dagen schoot hij onder de bank zodra hij ergens van schrok. Iedere keer dat wij door een deur kwamen, schoot hij weg. Dit verbeterde terwijl hij langzaamaan wende aan alle geluidjes in huis. Zodra we volwassen visite krijgen vind hij het wel prima, maar zodra je twee jaar of jonger bent, neemt hij nog even een sprintje naar onder de bank.

Fred is met bijna alles wat afwachtend en moet het eerste even bij George afkijken. Hij is wel nieuwsgierig, maar wil eerst even rustig de kat uit de boom kijken. Fred houdt ook wel van spelen, maar is nog ietwat te lief; hij wil de veer eigenlijk geen pijn doen.

Wanneer het aankomt op dingen die niet mogen, dan luistert Fred vrij goed. Heb je iets lekkers op je bord liggen? Dan zal hij er even aan ruiken. Maar zodra je aangeeft dat hij het niet mag hebben, gaat hij rustig zitten en afwachten. Haal je hem bij de planten weg omdat hij ze niet mag opeten? Dan zal hij er de volgende keer alleen aan ruiken.

Naar buiten hoeft Fred niet zo. Binnen is eigenlijk wel oké. De eerste paar keer naar buiten ging gepaard met veel gemiauw en moest hij op de arm genomen worden. Terwijl hij vervolgens bij ons op schoot zat op ons bankje, kon hij mooi even kijken wat George allemaal deed. Inmiddels loopt hij ook wel aan een tuigje in de tuin rond, maar liever blijft hij binnen. Fred is iets knuffeliger dan George en zal sneller bij je in de buurt gaan zitten.

Fred herken je aan zijn lichtrode vacht met witte strepen tussendoor. Zijn ogen zijn bruin met grijs en hij is met zijn 2,2 kilo wat groter dan George.

George

George is actief en onderzoekend. In plaats van dat hij wegrent voor nieuwe dingen, rent hij er juist op af om het te onderzoeken. Dit kwam hem duur te staan terwijl hij enthousiast op de kat van de buurvrouw afrende. Maar zelfs terwijl hij een mep van haar had gehad, gepaard met een goede sneer, was zijn vrolijkheid niet te stoppen. ‘Waarom ging die kat nou weg? Ik wilde zo graag spelen,’ dacht hij.

George is een echte springer en jager. Wanneer we de stok met veer uit de kast halen kan hij zijn lol niet op. Ook vindt hij het heerlijk om in de palmboom te klimmen en er bovenop te gaan zitten. Wat hij ook fijn vindt is om van de ene naar de andere kant van de kamer te rennen, de bank als springplank te gebruiken en dan lekker te gaan liggen in de vensterligplaats. Vanaf daar kan hij heerlijk naar buiten kijken. Naar buiten gaan vind hij nóg leuker. Lekker overal aan ruiken. Op jacht naar mieren, vliegen of vlinders. Héérlijk!

Je eten is niet veilig bij George, alsook planten niet. Eerst zal hij even ruiken. Dan wil hij je eten even likken. En al zeg je nee, en houd je hem tegen, daarna probeert hij het van je bord te halen met zijn pootje. Het aanrecht blijft aanlokkelijk om op te springen. En tsjah, die planten zijn toch echt op om te vreten. Dat er ook kattengras in huis is maakt hem niet uit; hij wil álles.

George herken je aan zijn donkerrode vacht met witte strepen tussendoor. Zijn ogen zijn bruin en hij is met zijn 1,9 kilo wat kleiner dan Fred. Hij zit tachtig procent van de tijd voor het raam te wensen dat hij naar buiten mag, of is op jacht.

Broertjes

Het zijn broertjes die enorm veel van elkaar houden. Ze spelen graag samen – lees: door de kamer rennen, slippen terwijl ze een bocht maken, door de gang, en de trap op. Ze liggen negentig procent van de tijd óf bij elkaar in de buurt óf bij elkaar. En ook schoonmaken is een klus voor twee personen, want regelmatig zijn ze elkaar lekker aan het schoonmaken. Samen kunnen ze trouwens ook enorm druk zijn. Dat is dan even een moment, waarna ze later weer uitgeteld samen liggen te slapen. Wat zijn het toch een schatjes.

Hebben jullie katten?

Deze post is al 1378 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Ontmoet Fred & George

  1. www wat een cuties! <3 Echt super leuke namen ook. Had ze al op Instagram gespot, maar heel leuk om deze foto's te zien! En heel leuk dat ze zo dol zijn op elkaar. Dat lijkt me echt leuk.