Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De Ex Talk – Rachel Lynn Solomon

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | De Ex Talk – Rachel Lynn SolomonDe Ex Talk door Rachel Lynn Solomon
Verschenen: 17 oktober 2023 bij LS Amsterdam
Format: Paperback, aantal pagina's: 320
Genre: Contemporary, Roman
Rating: 3.5 Stars | Spicy: one-half-flames
Goodreads

Dé enemies-to-lovers TikTok-sensatie De Ex Talk van Rachel Lynn Solomon.

Shay werkt al bijna tien jaar met plezier bij een radiostation in Seattle. Maar de laatste tijd botst ze nogal met haar nieuwe collega Dominic, die net zijn journalistieke opleiding heeft afgerond en ervan overtuigd is dat hij alles weet van radio.

Als de zender een nieuw concept nodig heeft, stelt Shay De Ex Talk voor, waar twee exen live relatieadvies geven aan luisteraars. Tot haar grote frustratie wordt ze echter aangewezen als cohost van de show, met niemand minder dan… Dominic!

Hun scherpe dynamiek is meteen een schot in de roos en al snel verschijnt De Ex Talk in de hitlijsten. Dan beginnen Shay en Dominic voor elkaar te vallen. Betekent dit het begin van iets geweldigs, of het einde van hun carrière?

Amerikaanse Nederlandse

Twee mensen die voor een radioshow doen alsof ze exen zijn. En dan hoor ik ook alleen maar positieve geluiden over deze titel. Nou, dan is het voor mij klink en klaar: dit boek wil ik lezen. Ik heb het natuurlijk over De Ex Talk, geschreven door Rachel Lynn Solomon. Leuk weetje: ze is geboren in Seattle, maar woont nu in ons Nederlandse Amsterdam!

Over De Ex Talk

Shay werkt al ruim tien jaar bij PPR als producer. Sinds een tijdje werkt ook Dominic bij PPR als journalist. Hij is overtuigd dat hij dankzij zijn master opleiding álles weet wat hij maar van radio moet weten. Shay vindt hem maar een blaaskaak en het irriteert haar mateloos. Wanneer de zender een nieuwe show nodig heeft, vinden ze heil in het idee dat twee exen relatieadvies gaan geven: De Ex Talk. En de zender vindt Shay en Dominic hier perfect voor, ondanks dat ze nooit een relatie hebben gehad. Maar dan moeten ze heel nauw samenwerken, en beginnen ze elkaar écht beter te kennen… Liefde hangt in de lucht.

De Ex Talk - Rachel Lynn Solomon

Buffy

Allereerst vond ik het genieten in De Ex Talk dat Shay van mijn leeftijd is. In het boek is ze 29, maar het boek is in het Engels al verschenen in 2021, en er gaat een tijdje overheen voordat een boek uitgegeven wordt, dus het komt wel aardig in de buurt van mijn leeftijd. Het is erg leuk om te lezen dat ze vroeger Buffy keek op live tv terwijl ze er eigenlijk net iets te jong voor was. En dat Dominic, die vijf jaar jonger is, de serie alleen heeft gekeken op andere manieren. Dit maakt dat de conversaties voor mij als lezer nog net iets dichterbij komen.

Elkaar leuk vinden

Maar dat is natuurlijk niet het enige wat ik leuk vond aan De Ex Talk. Het is mooi om te zien hoe Shay en Dominic elkaar beter leren kennen en om elkaar heen draaien terwijl ze de radioshow voorbereiden en uitvoeren. Voor jou als lezer is het duidelijk dat ze elkaar leuk vinden, maar zelf vinden ze dat niet zo helder. De manier waarop dit geleidelijk in het boek is verwerkt is geloofwaardig gedaan. Het verhaal is daarnaast vlot geschreven, maar niet op zo’n manier dat het mij echt omver geblazen heeft. Wat betekent dat ik absoluut heb genoten van het verhaal, maar het ook gerust naast me neer kon leggen om later verder te lezen. De echte wauw-factor ontbreekt voor mij.

De Ex Talk - Rachel Lynn Solomon

Mooie thema’s

De Ex Talk stipt daarnaast heel wat bijzondere thema’s aan. Zo zit er heel veel diversiteit in het verhaal. Zo is Dominic Koreaans, is haar toekomstige stiefvader Nigeriaans, is haar producervriendin biseksueel en is haar baas een onbewuste vrouwenhater. Aan de ene kant is die diversiteit er afzonderlijk van elkaar op natuurlijke wijze erin verwerkt. Aan de andere kant is het ook wel weer opvallend dat er zovéél verschillende zaken in zitten. Misschien dat ze dat iets gebalanceerder had kunnen doen zodat het in totaliteit ook natuurlijker overkwam.

Eindoordeel

De Ex Talk is een vermakelijk verhaal over twee mensen die geforceerd worden elkaars ex te spelen, maar dan echt gevoelens voor elkaar beginnen te krijgen. Ik heb genoten van het verhaal, maar het miste voor mij nog de wauw-factor, waardoor het voor mij geen vijf sterren boek is. Het verhaal bevat veel diversiteit, maar dit had misschien nog iets gebalanceerder gekund zodat het minder opviel. Maar als je een leuk verhaal wilt lezen met voldoende diepgang, liefde, diversiteit, en een grote rol voor lokale radio, dan kan je De Ex Talk zeker op jouw lijst zetten. Ik ben benieuwd naar Rachel Lynn Solomons andere verhalen.

Zou jij luisteren naar een podcast over vriendschap na een relatiebreuk?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 179 keer gelezen


Geef een reactie