Categorieën: Accessoires / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Recensie | Ik testte de Elly Zitzak van Terapy

Terapy Elly Zitzak

Recent stond de pakketbezorger met een méga pakket voor de deur. O jee, dacht ik, moet ik dat grote ding in mijn eentje naar binnen sjouwen? Help! Maar dit pakket bleek zo licht als een veertje… Wat zit er dan in hemelsnaam in? Het bleek de Elly Zitzak van Terapy te zijn.

Terapy over de Elly Zitzak: De Elly Terapy is een stijlvolle zitzak dat zich 100% naar je lichaam vormt door de zachte hoes van rekbaar katoen en de speciale micro EPS-parel vulling. Met de Elly Terapy heb je een gezonde zithouding doordat de rug en de schouders worden ondersteunt en hierdoor de druk op de wervelkolom wordt verlicht. Je kunt heerlijk en comfortabel ontspannen! En dat natuurlijk geheel in stijl dankzij de tijdloze en elegante druppelvorm.

Terapy Elly Zitzak

De Elly Zitzak is er!

Eenmaal uitgepakt had ik een hele grote roze zak van rekbaar katoen in mijn handen. Hoe zou het zitten? Ik verwachte dat het heel zacht en fluffy zou zijn. Alsof je in een bad vol dons zou gaan zitten, of misschien wel een beetje zoals een waterbed, altijd in beweging. Ze hadden dan wel geadverteerd met hoe ergonomisch verantwoord de zitzak is, maar ik kon het mij niet voorstellen totdat ik daadwerkelijk ging zitten. Zo stevig! Je kunt zelf een soort rugleuning creëren en je zit op een soort hele stevige maar ook comfortabele stoel die zich helemaal naar jou vormt, maar ook in vorm blijft. Ik verwonder mij er nog steeds over, haha.

Ik heb de zitzak ook even gewoon op de grond gelegd en ben er op mijn buik op gaan liggen. Dat ligt ook verrassend lekker! In de zomer kan je de Elly Zitzak – denk ik – ook prima in het gras leggen om daar lekker te zonnen of bijvoorbeeld een boekje te lezen. Er wordt geadverteerd dat het een zitzak voor binnen is, dus ik kan niks garanderen!

Is de Elly Zitzak niks voor jou? Ze hebben allerhande soorten zitzakken, zo kan je ook gaan voor een ronde zitzak.

Terapy Elly Zitzak

Druppelvorm?

Laten we er nog eens iets dieper op ingaan. De Elly Zitzak is 100 cm hoog, 80 cm breed, 50 cm diep en bevat 320 liter.

Er wordt bij de Elly Zitzak vaak over de druppelvorm geschreven, het is dan ook wel een beetje gek wanneer je een rechthoekig kussen ontvangt. Hebben ze een foutje gemaakt? Nee, de druppelvorm kan je namelijk zelf creëren door één van de punten naar binnen te stompen, terwijl je de andere punt omhoog vasthoudt (zie ook de foto van Terapy hieronder). Hoewel ik dat aan de ene kant jammer vond, is de zitzak hierdoor wel multifunctioneel; je hoeft de zitzak namelijk niet perse als stoel te gebruiken, maar je kunt er ook op liggen, of op een andere manier op zitten. Ik krijg het zelf trouwens niet zo perfect in de druppelvorm als op hun productfoto’s, maar misschien ben ik nog iets te lief voor Elly en moet ik iets harder stompen, haha.

Elly Zitzak druppelvorm

En dan nog dit

Wanneer je de foto op de website bekijkt van de roze Elly Zitzak, zie je wel wat verschil met de roze zitzak die ik heb ontvangen. De kleur roze komt duidelijk anders over. Op de productfoto is het wat meer lichtroze, terwijl het in werkelijkheid best wel fel is. Of dit bij andere kleuren ook afwijkt weet ik helaas niet.

De buitenhoes van de Elly Zitzak is van rekbaar katoen en afritsbaar. Je kan de hoes op 30 graden wassen in de wasmachine. Dat is zeker een pluspunt, want mettertijd zal de zitzak vast wel een keer vies worden. Wil je niet wachten tot de hoes droog is? Of wil je af en toe van kleur wisselen? Je kan ook zitzak hoezen kopen bij Terapy.

Terapy Elly - Wat je kat echt denkt.

Waar Terapy in gelooft: We zijn allemaal druk met werk, familie en vrienden. En we blijven verbonden via onze smartphones en tablets. Die telefoons worden dagelijks opgeladen maar onszelf vergeten we vaak op te laden. Wij geloven dat ieder zo een moment van re-charge nodig heeft. En daarvoor hebben wij grote menselijke batterij opladers.

Eindoordeel

De Elly Zitzak heeft mij enorm weten te verrassen. Niet alleen blijkt deze enorm stevig en comfortabel te zitten, ook is hij goed gevuld en voelt het rekbare katoen heerlijk zacht aan. Als je even wilt ontspannen dan kan dat heel goed op deze fijne zitzak. Je lichaam komt lekker tot rust en eigenlijk wil je niet meer opstaan, haha. Je kan de zitzak daarnaast op meerdere manier gebruiken, in druppelvorm, rechtop, liggend, noem maar op. Ook is het ideaal dat de zitzak een afritsbare hoes heeft die je gewoon in de wasmachine kan gooien.

De kleur komt helaas niet helemaal overeen met het online plaatje, waardoor de kleur niet helemaal matched met de rest van ons interieur. Achteraf gezien had ik dan denk ik liever voor een iets neutralere kleur gekozen. Dat is echter ook meteen het enige minpunt dat ik over de Elly Zitzak heb kunnen vinden. Naast de prijs dan, dat is natuurlijk niet niks (op moment van schrijven €151,95). Voordat je dat neer legt wil je wel echt weten of deze zitzak het waard is. Als dat is wat je wilde onderzoeken via mijn recensie, dan heb je dat nu hopelijk voor jezelf kunnen beoordelen, ik vind het in elk geval een echte aanrader. Nu ben ik heel benieuwd:

Heb jij ook een zitzak van Terapy? Wat vind jij ervan?

Deze post is al 986 keer gelezen


Geef een reactie