Categorieën: Activiteiten, Reizen / Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Deze campings bezochten wij in Frankrijk en Italië in 2017

Campeole Le Brabois

In de zomer van 2017 zijn mijn vriend en ik twee weken lang heerlijk op autovakantie geweest door Frankrijk en Italië, waarbij Toscane echt het gebied was waar we langer wilden verblijven. Omdat we eigenlijk niet langer wilden rijden dan zes uur per dag hebben we diverse tussenstops gehad. Tijdens onze vakantie hebben we in totaal op 5 campings gestaan, en de laatste nacht doorgebracht in Hotel Sentio in Duitsland (ook fijn!). Vandaag vertel ik jullie welke campings wij hebben bezocht en of het aanraders zijn – of niet. Side note: Ik heb niet zoveel foto’s gemaakt op de campings, dus heb helaas niet overal goede foto’s bij kunnen plaatsen.

1. Campéole Le Brabois

Campeole Le Brabois

Waar: Villers-lès-Nancy te Frankrijk

Hoeveel nachten doorgebracht: deze camping was voor ons vooral bedoeld om één nacht te overnachten en de volgende dag direct weer verder te reizen.

Pluspunten: We kregen in eerste instantie plek nummer 35 aangewezen, maar daar vonden we een boom niet heel handig geplaatst. We zagen dat plek 36 vrij was en hebben gevraagd of we daarheen mochten. Geen probleem! We stonden dicht bij het sanitairgebouw, wat ideaal was. En ook stonden we dicht bij het restaurant. De hotdog die ik daar heb gegeten was één van de lekkerste ooit. Fijn was ook dat je broodjes kon bestellen voor de ochtend (bij de receptie).

Minpunten: De douche was iets te warm en je kon de temperatuur niet aanpassen. O, en het licht ging na een tijdje automatisch uit en moest bij de ingang weer aangedaan worden. Dat werkt dus niet als je onder de douche staat. Ook was de patat was niet zo lekker.

Eindoordeel: Het stuk waar wij waren geplaatst was volgens mij ook speciaal bedoeld voor mensen die slechts één of twee nachten zouden blijven logeren. De rest van de camping hebben we niet gezien, al leek er wel vertier te zijn voor kids. Voor ons was deze camping helemaal geschikt voor het doel dat we hadden: doorreizen.

2. Camping Les Rives du Lac

Camping Les Rives du Lac Camping Les Rives du Lac

Waar: Sévrier te Frankrijk (aan het meer van Annecy)

Hoeveel nachten doorgebracht: Hier hebben we twee nachten overnacht.

Pluspunten: Deze camping kent alleen maar pluspunten. Het is één van mijn favoriete campings die we dit jaar hebben bezocht. Vier jaar geleden waren we hier ook al eens geweest en dat was toen ook al goed bevallen. Achteraf gezien hadden we hier nog wat extra nachten aan vast moeten plakken. We stonden dit keer op plek nummer 77 waar we genoeg schaduw en privacy hadden.

Les Rives du Lac is een kleine camping, maar van alle gemakken voorzien. Het sanitair is schoon en modern, ‘s ochtends haal je op de camping de lekkerste croissants die je ooit zult eten (van een lokale bakkerij), en aan de camping ligt het vrij ondiepe meer van Annecy (zie foto hierboven) waar je heerlijk de hele dag aan en in kunt vertoeven. Als je wilt zou je vanaf hier ook lekker een dagje Annecy kunnen plannen, zoals wij vier jaar geleden ook gedaan hebben. Wij besloten dit jaar echter Chateau de Miolans te bezoeken, wat ook een erg leuk uitje was. O, en je hebt ook nog gratis wifi.

Minpunten: Geen?

Tip: Ook al staat aangeplakt dat de camping volledig vol is, het loont om het bij de receptie toch even na te vragen. Wij zouden slechts twee nachten blijven en voor ons bleek er nog wel een plekje vrij te zijn (ook nog eens een prachtplek). Nog een tip is dat de Lidl lekker dicht bij de camping zit en ideaal om daar je boodschappen te doen.

Eindoordeel: Les Rives du Lac is een kleine maar absoluut fijne camping, één van mijn favorieten waar ik dan ook zeker graag eens terugkom. Het personeel is ook nog eens zeer vriendelijk en je bent van alle gemakken voorzien.

3. Camping Tigullio Resort

Camping Tigullio Resort

Waar: Sestri Levante te Italië

Hoeveel nachten doorgebracht: We hebben eerst twee nachten geboekt omdat we de plek niet mochten zien van te voren. Later ook geen extra nachten bijgeboekt.

Pluspunten: We hadden gezellige Nederlanders die vlakbij ons stonden, maar daar hield het ook mee op. En ja, de heerlijke pizzeria op ongeveer 15 minuten lopen vanaf de camping. Maar nee, voor de camping zelf heb ik niet echt pluspunten gevonden.

Minpunten: Je moet betalen nog voordat je het plekje hebt gezien, daarna kregen we enkele opties, maar let goed op! Je hebt plateaus waar je kunt staan, maar die delen ze op één twee plekken! Wij dachten dus eerst dat het hele plateau (zie foto hierboven) voor ons was – een mooie plek en redelijk ruim – maar we moesten tussen de twee bomen staan (plek nummer 233). Prima, want ons tentje paste er precies tussen, en gelukkig heeft er niemand naast ons gestaan, maar toch… Het idee van een camping met een soort van plateaus is wel leuk, al is het wel geldklopperij, want achter de plateaus aan de overkant zijn nog plekjes waar bijvoorbeeld één klein tentje kan staan. Indien dat het geval is dan heb je ook niet veel privacy. En voor dit geld zijn de plekjes gewoon echt belachelijk klein.

Bovenin was volgens mij een schoolreis of iets dergelijks want het was telkens een drukte van jewelste bij het toiletgebouw. Ook ‘s avonds nog veel rumoer. De douches vond ik niet fijn. Ze hebben een soort ‘plank’ gebouwd, maar daardoor kun je niet goed onder de douchekop staan. Ook waren er maar twee wc’s en drie wasbakken waarvan bij twee de kraan het niet deed. Ze hadden wel wc-rollen, maar die waren altijd op als je naar de wc ging. Ik was blij dat we voor de zekerheid wc-rollen mee hadden genomen op vakantie.

Er is geen ruimte om af te wassen, dit moet je met koud water doen in de stenen “wastafels” bij je plek.

O ja, en ze vonden de week voor het hoogseizoen een goed idee voor het renoveren van het restaurant. Deze was dus niet beschikbaar, maar “binnenkort” wel weer. Er was verder ook geen winkeltje. Het zwembad is ook klein, dicht van één tot drie, weinig tot geen ligbedden en geen schaduw te vinden. Hier hebben we dan ook geen gebruik van gemaakt.

Tot slot: ik ben helemaal lek geprikt en heb nog minstens een week last gehad van jeuk.

Eindoordeel: De camping oogt heel luxe als je erover leest, zeker omdat het een resort genoemd wordt, maar dat is het allesbehalve. Veel te duur voor wat je ervoor krijgt.

4. Camping Belsito

Camping Belsito Camping Belsito

Waar: Montecatini Terme te Italië

Hoeveel nachten doorgebracht: We zouden er slechts vijf nachten blijven, maar zijn er uiteindelijk zeven nachten geweest.

Pluspunten: Het ideale van deze camping is dat hij redelijk centraal ligt, waardoor je alle kanten op kunt voor uitstapjes (binnenkort komt hier een serie artikelen over online). Wanneer je met een tent komt, kom je in het tentengebied terecht, waardoor je dichtbij het mooiste van de twee zwembaden komt. Ook zit er bij dat zwembad een kleine snackbar met héérlijke broodjes hamburger (zie foto hierboven). De patat smaakte hier ook zeer goed. De camping heeft hiernaast ook nog een winkeltje waar je noodzakelijke dingen zoals melk, vlees, etc. kunt halen, en je kunt er voor de volgende ochtend verse broodjes bestellen. Ook hebben ze naast de receptie een restaurant.

Wij stonden op plek 314, en hadden naast onze plek diverse prullenbakken (ze sorteren het afval!). Wij hoefden daarom onze prullenbak niet op te zetten of met vuilniszakken te sjouwen, ideaal.

Ook erg fijn is de Nederlands sprekende receptioniste. Eindelijk hoefden we niet te overleggen met Italianen die bijna geen Engels spraken, maar konden we lekker in onze moedertaal beginnen.

Je moet ervan houden, maar de camping zit bomvol Nederlanders. Zelf vond ik het wel fijn, want met Nederlanders heerst er toch een bepaalde gemoedelijke sfeer. Zo begon het te stormregenen toen wij weg waren en hebben onze buren onze spullen binnen gezet en was van de lijn gehaald. Lief!

Hoewel we er geen gebruik van hebben gemaakt kon je er ook nog een koelkast huren welke in het sanitairgebouw te vinden was. Dit gebouw (boven bij het tentendeel dus) werd prima onderhouden. Bij de douches wel vaak een modderspoor, maar dat was onoverkomelijk gezien het pad dat naar het sanitairgebouw leidt. Let op: neem wel je eigen wc-rol mee, deze zijn niet aanwezig.

O, en gezien de camping zo hoog zit heb je een prachtig uitzicht. Wij iets minder doordat we op plek 314 zaten en omringt waren door andere tenten, maar ook als je naar het winkeltje loopt of bij het zwembad ligt kijk je uit over een prachtig gebied.

Minpunten: Doordat we voor en achter een looppad hadden, was er weinig sprake van privacy. Ook hadden we heel veel mieren – side note: wat zijn Italiaanse mieren groot! Gelukkig werkte het wel aardig door kokend water in de gaten/holletjes te gooien.

Eindoordeel: De camping heeft een Nederlandse sfeer door alle Nederlanders, maar in een prachtig Italiaanse omgeving. The best of both worlds zal ik maar zeggen. Het was een beetje jammer van de mieren, maar verder was het een fijne camping met vriendelijk personeel en een prachtig uitzicht.

5. Camping Due Laghi

Camping Due Laghi

Waar: Levico Terme te Italië

Hoeveel nachten doorgebracht: 1.

Pluspunten: We zijn er eigenlijk te kort geweest om pluspunten te ontdekken. Hun eigen schuld, want we hadden hier ruim vier nachten willen blijven, maar besloten na één nacht snel onze spullen op te pakken en naar huis te rijden. Het leek wel een mooie camping in een mooi gebied bij een mooi meer. Jammer dat we daar niet van hebben kunnen genieten.

Minpunten: Nadat we drie nummers hadden ontvangen mochten we deze plekken bekijken op de camping. We waren het er snel over eens: nummer 287. We hadden alles geregeld en waren net begonnen de auto leeg te halen om de tent op te zetten. Komt er een Italiaan aanfietsen die ons vertelt dat ze een fout gemaakt hadden. Blijkbaar was hij gereserveerd en waren die mensen net aangekomen. We werden verplaatst naar 323. Een grotere plek en heel privé zei hij. Ja, behalve het feit dat je omringt bent door seizoensplekken en er gaten in de heg zitten. De seizoensitalianen schreeuwden vanaf de plekken naar elkaar of gebruikten onze plek als pad naar elkaar. Bye bye plek met veel privacy.

Nee, we voelden ons er totaal niet thuis. De volgende dag kwamen we achter de echte reden. Voor ons hadden anderen hier twee nachten gestaan en die eisten een andere plek. Inderdaad, degene die wij dus net hadden gekozen. Beetje achterbaks dat de camping dit zo oplost. 323 is in elk geval een plek om te vermijden.

Sanitairgebouw lijkt heel mooi, maar de ene keer dat ik er gedoucht heb had ik een douche waar maar vier stralen uitkwamen. Ook was het gewoon een vierkant hokje met één haakje, dus doe je spullen even in een plastic zak ofzo, anders wordt alles nat. Ook de wc-brillen zaten los waardoor je soms zomaar wegzakte. Van mijn vriend begreep ik dat de mannenwc’s ook nog érg vies waren.

Eindoordeel: Het had een leuke camping kunnen zijn, maar wij komen er in elk geval niet meer terug.

Hebben jullie al eens op één van deze campings gestaan?

Deze post is al 2276 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Deze campings bezochten wij in Frankrijk en Italië in 2017

  1. Echt fijn om dit te lezen! Het is al een paar jaar geleden sinds ik voor het laatst op een camping stond, maar het lijkt me leuk om dat in de toekomst weer een keer te gaan doen.