Categorieën: Activiteiten, Boeken, Persoonlijk, Reizen / Tags: , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Gewoon doen | Citytrip Londen [Deel 1]

PicMonkey Collage - Gewoon Doen - Citytrip Londen

Eind juni had ik even een weekje vrijgenomen van mijn werk na een paar maanden achter elkaar veel overgewerkt te hebben. Ik was er echt aan toe om even vrij te hebben en mijn “grote” vakantie is pas in september. In eerste instantie had ik gepland lekker met Reviews & Roses bezig te gaan tot ik besefte hoe fijn het zou zijn om gewoon even verandering van omgeving te hebben. Ik haalde mijn vriend over ook een paar dagen vrij te nemen en we boekten een vlucht naar Londen! Geniet ook van de vele foto’s die ik heb gemaakt.

We vlogen met Flybe (nee, ik had er ook nog nooit van gehoord) via Eelde. Dat is voor ons een stuk dichterbij dan bijvoorbeeld Schiphol. Ja, het vliegveld mist wel de glamour van Schiphol en de vlucht was een stuk minder chill dan een gewoon vliegtuig, maar het is verder prima te doen. We hadden zo’n vliegtuig met propellors aan de zijkant en de gehele vlucht hoor je best wat herrie. Waar ik bij de vluchten via Schiphol in de lucht het gevoel heb dat we stilstaan, merk je bij het vliegen via Eelde echt dat je in de lucht zit.

We hadden besloten alleen te vliegen met handbagage dus dat was al een uitdaging op zich, haha. De maat van de tas moest kleiner zijn dan de standaard koffermaten. In winkels zeiden ze dat we dat niet zo ruim hoefden te nemen, maar ik besefte achteraf dat het handig was dat ik dat wel had gedaan. De ruimte boven je hoofd waar je de handbagage kwijt kunt is klein, en een grotere koffer had dus niet gepast.

Daarnaast dus nog het dilemma wat ik mee moest nemen. Ik heb werkelijk nog nooit zo minimalistisch mijn tas ingepakt! Het bleek dat alles dat ik écht nodig had precies paste en ik ging op 0,6 kilo na niet over het maximale gewicht (7 kilo) heen. Toch had ik een extra setje kleding niet verkeerd gevonden.

Ik heb wel lang getwijfeld over hoeveel boeken ik mee zou nemen. Ik was namelijk nog bezig in Aan alle jongens van wie ik hield. Ik had hem bijna uit. Dus ik moest óf het boek thuis laten liggen en na de citytrip uitlezen, en een nieuw boek meenemen, óf ik moest twee boeken meenemen. Hoewel de eerste keuze qua gewicht en ruimte van de tas handiger was geweest, vond ik het boek zo leuk dat ik hem niet thuis wilde laten liggen. De avond waarop we aankwamen las ik hem nog uit, haha. Het andere boek dat ik meenam was trouwens Vertel me drie dingen.

Waar we verbleven

We verbleven drie nachten in het Cardiff Hotel in Paddington. Niet een fantastisch hotel, maar prima als je er alleen wilt overnachten. Je hebt namelijk totaal geen uitzicht (je doet het raam open en kijkt recht de kamer van een andere gast binnen). Het eten was ook prima, al duurde het eeuwen als je geroosterd brood uit de toaster wilde.

Cardiff Hotel

Wat we hebben gezien

We hadden twee volle dagen die we konden benutten, en dat hebben we zeker gedaan. Hieronder lees je alles dat we hebben gezien of bezocht.

De underground

We reisden van London Southend Airport met de trein naar Liverpool Street Station. Daar kochten we bij het infopunt voor ons beiden een Oyster Card. Deze zijn alleen bij het infopunt verkrijgbaar en niet uit de apparaten die er staan. Ik raad je ook echt aan een Oyster Card te kopen in plaats van andere kaartjes, want het is een stuk goedkoper en laat je ontzettend makkelijk reizen via de metro. Daar worden het trouwens Tubes genoemd. Als je twee volle dagen in Engeland bent en veel reist met de tubes is €25 waarschijnlijk meer dan genoeg om op de kaart te zetten.

Underground

Waterstones

Natuurlijk moest ik als boekenfanaat even naar de Waterstones. Er zijn meerdere, maar ik ben op bezoek geweest bij de Waterstones vlakbij metrohalte Piccadily Circus. Wat een prachtige winkel zeg! De Waterstones heeft meer dan vier verdiepingen en gewoon een hele young adult afdeling. Ik kocht er ook een cadeautje voor mijn broertjes verjaardag: Harry Potter trivia!

Waterstones 2

Waterstones

Rode bussen

Die zijn er overal waar je kijkt met reclame voor onder andere de hipste films van dit moment op de zijkanten. Ik zou er echter niet mee willen reizen. Lopend of met de metro ben je veel sneller.

IMG_0689 - Rode bussen Engeland

Fortnum & Mason

Ik werd betoverd door de prachtige etalage (in Alice Through the Looking Glass stijl) waardoor ik even binnen wilde kijken. Eenmaal binnen dacht ik: wat doe ik hier? Het leek een superdure winkel, maar wel prachtig ingericht en ze hebben van alles. We besloten er een cupcake te kopen. Ze zagen er allemaal prachtig uit. We gingen bij een fontein zitten en ik nam daar één hap van de cupcake. Mmmmm! De beste cupcake die ik ooit heb geproefd! Echt, als je daar in de buurt bent, probeer dan zo’n heerlijke vanille cupcake. They are delicious! Ze bezorgen trouwens internationaal vertelde de caissière mij toen ik zei dat ik uit Nederland kwam nadat ze vroeg of ik al een klantenkaart had.

IMG_9946 - Fortnum & Mason PicMonkey Collage - Fortnum & MasonIMG_9850 - Fortnum & Mason

Rode telefooncellen

Ook deze kom je op vele plekken tegen. Het lijkt alsof ze nog in gebruik zijn, al twijfel ik daar wel aan. Iemand die dat weet? Het is trouwens lastig één op de foto te krijgen zonder dat er iemand bijstaat, want het is een gewild fotomomentje. Onderstaande foto kon ik maken doordat een vrouw/juf zo vriendelijk was een hele groep kinderen die erop af wilden rennen tegen te houden, haha.

IMG_0424 - Rode telefooncel Engeland

M&M’s World

Na Piccadily Circus zijn we verder gelopen en kwamen op een gegeven moment aan bij M&M’s World. Hier wilde ik absoluut even naartoe omdat ik er zo nieuwsgierig naar was. En het was een hele belevenis. Mijn god. Hoe kun je zo’n grote winkel creëren om zoiets simpels als een snack. Niet dat ik het erg vond, ik keek mijn ogen uit en M&M’s zijn nou eenmaal erg lekker. De geur van de winkel vind ik overigens niet heel erg lekker. Het ruikt naar extreem pure chocola. Als je op zoek bent naar leuke M&M’s goodies ben je overigens op de juiste plek, ze hebben er echt alles. Ook kun je op de foto met levensgrote M&M’s en je kunt er uiteraard M&M’s kopen. Ook ik kocht een klein zakje, maar je kunt ze eerlijk gezegd beter in de winkel kopen. Dan heb je meer M&M’s voor minder geld.

IMG_0003 - M&Ms World London PicMonkey Collage - M&Ms World Londen PicMonkey Collage - M&Ms World LondonIMG_0050 - M&Ms World London

Leicester Square

Wanneer je verder loopt vanaf M&M’s World kom je uit bij Leicester (uitgesproken Lester) Square. Wat een leuk plein, met echt belachelijk veel bioscopen. Ga op een bankje aan het plein zitten en je hebt zicht op minstens drie bioscopen. Fantastisch! Ook heb je er diverse (belachelijk dure) restaurants.

PicMonkey Collage - Leicester Square

Nou, dit was het eerste deel van mijn verslagje van onze citytrip. In het tweede deel zullen jullie nog veel meer foto’s van Londen zien, waaronder natuurlijk de Big Ben en The London Eye.

Binnenkort deel 2 van mijn citytrip naar Londen!

Deze post is al 3745 keer gelezen


Geef een reactie

17 responses to “Gewoon doen | Citytrip Londen [Deel 1]

  1. London is echt een heerlijke stad. Ben er al vaak genoeg geweest dat ik m’n favoriete plekken heb en de toeristische zaken links laat liggen. Die grote speelgoedwinkel in het centrum is een leuke ervaring en de mall bij Shepherd’s Bush is m’n favoriet als ik ga winkel. Gewoon binnen en heel erg groot. En natuurlijk de Electric Cinema, dat is misschien wel de fijnste bioscoop die ik ooit bezocht heb en die ik bij geen enkele trip oversla.

    Die geur van chocola bij de M&M’s winkel ruik je al van buiten en vind het zelf wel lekker ruiken. Wel jammer dat ze ook bij deze winkel niet de Amerikaanse varianten verkopen (M&M Almond is m’n favoriet, maar ken hier in Nederland wat winkels die ze af en toe hebben).

  2. Super leuk (en handig!) blogje ;3 Mijn vriend en ik zijn bezig met het plannen van een klein weekje London voor het najaar dus hier heb ik wel wat aan ^^