Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Vertel me drie dingen – Julie BuxbaumVertel me drie dingen door Julie Buxbaum
Verschenen: 31 mei 2016 bij De Fontein
Format: Paperback, aantal pagina's: 331
Genre: Contemporary, Young Adult
Rating: 4 Stars | Goodreads

733 dagen nadat mijn moeder is overleden, 45 dagen nadat mijn vader zich heeft laten strikken door een vreemde via internet, 30 dagen nadat we bij de vreemde zijn ingetrokken, en 7 dagen nadat ik ben begonnen op een kakschool waar ik helemaal niemand ken, ontvang ik een anonieme e-mail.

De mail komt van een schoolgenoot die zich Iemand Niemand noemt. Hij biedt aan Jessies virtuele gids te zijn: iemand aan wie ze alles mag vragen om haar nieuwe school te overleven. Maar één ding weigert hij te vertellen: zijn naam. 

Iemand Niemand blijkt bijzonder grappig en net zo in de knoop te zitten als Jessie. Ze begint naar zijn berichtjes uit te kijken. Maar wie is toch deze jongen op wie ze verliefd dreigt te worden?

Vertel me drie dingen

Als jullie mijn blog al langer volgen dan zijn jullie ongetwijfeld mijn blogpost 3x Waarom ik nu al fan ben van ‘Vertel me drie dingen’ tegengekomen. Ik mocht van uitgeverij De Fontein namelijk al het eerste hoofdstuk (en een beetje) lezen van Vertel me drie dingen. Ik was direct enthousiast, want wíé is Iemand Niemand? Ik moest nog even wachten totdat ik het boek ook thuisgestuurd kreeg, maar inmiddels heb ik het boek uit en kan ik een verdict uitspreken.

Gelijkenissen met teenflicks

Misschien denk je dat je te oud bent voor het boek. Met mijn 26 jaar ben ik denk ik ook geen young adult meer. Maar dit boek is hoe dan ook leuk, zeker ook voor diegenen die net als ik in de nineties geboren zijn, want dit boek heeft wel wat gelijkenissen met de teenflicks die vroeger gemaakt werden. In mijn eerder genoemde artikel maakte ik niet voor de niks de vergelijking met Mean Girls die qua vibe wel een beetje hetzelfde aanvoelt.

Vertel me drie dingen - Julie Buxbaum

Verlies

Maar bovenal draait het in Vertel me drie dingen ook om een ander onderwerp, namelijk verlies. Je zal het misschien niet continu doorhebben, maar het dealt onbewust met de diverse aspecten van verlies en hoe het daarna verder gaat. Zo verhuis je misschien wel, en leert je nu alleenstaande vader iemand anders kennen. Dit is in elk geval wat Jessie overkomt. Niet zonder humor als tegenhanger te hebben overigens, want het boek zal je zeker laten lachen. Of glimlachen omdat het gewoon een heel lief boek is.

Vlot en makkelijk leesbaar

Vertel me drie dingen leest ontzettend vlot; je vliegt werkelijk over de pagina’s. Het boek bevat ook e-mails en zogenaamde IM (Instant Messenger)-gesprekken, waardoor het nog sneller leest. Het is ook makkelijk geschreven waardoor het ook voor de allerjongste young adults lekker lezen is, maar nog volwassen genoeg om er als 26-jarige van te genieten. Jessie is voor een ieder een herkenbaar en awkward personage en mooi op papier gezet.

Vertel me drie dingen - Julie Buxbaum

Iemand Niemand

En dan is er natuurlijk het Iemand Niemand mysterie. Wie is die mysterieuze e-mailer? Zoals de cover al suggesties doet: Theo? Ethan? Liam? Wie het ook is, als je goed oplet raad je het al vrij snel. Natuurlijk blijf je twijfelen tot het eind, maar ik wist toch wel 90% zeker wie het zou zijn. Niet dat dat het leesplezier bederft, het verhaal steekt nog steeds leuk in elkaar en ik vond het een heerlijk boek om te lezen. Ook de titel van het boek begrijp je al snel en is echt té lief. En bovenal ben ik heel blij met het einde!

Conclusie

Vertel me drie dingen is een ontzettend lief boek. Net als dat wat de titel uitdraagt in het boek een ontzettend schattig gegeven is. Jessie is een personage dat een ieder zal aanspreken en je zal vooral ook getrokken worden door het mysterie rondom Iemand Niemand (IN). Wie is hij? Julie Buxbaum houdt je bijna het hele boek in spanning, maar onderweg kom je leuke gesprekken tussen Jessie en IN tegen, hilarische momenten, maar ook wat serieuze scènes. Jessie is een lekker awkward persoon. Hoewel je, als je goed op de tekenen let, al snel vermoed wie IN is, blijft het een aanrader om te lezen. Ik ben in elk geval blij het boek gelezen te hebben en ben happy met het einde.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 2594 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Boekrecensie | Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

  1. Het boek klinkt geweldig! Klinkt ook als een zoet en zo’n boek waar je in kan duiken als het allemaal tegenzit en er weer vrolijk uitkomt. Ik hou echt van dat soort boeken, ook als ik gewoon vrolijk ben want dan wordt je hier nog vrolijker van! Je review spoort aan tot het boek lezen trouwens want ik heb er zo’n zin in!

  2. Klinkt als een heel goed boek. Ik houd wel van dat mysterieuze. Dit doet me ook een beetje aan Gossip Girl en Pretty Little Liars denken, maar dan op een hele andere manier… Een mysterieus persoon waar je de identiteit niet van kent. Love it. Ik ben 30, maar denk dat ik het alsnog fijn zal vinden om te lezen..

    • Als een boek goed/leuk en aantrekkelijk geschreven is, waarom zouden we ons dan druk maken om onze leeftijd? Ik ben 26 en heb genoten van het verhaal! 😀