Categorieën: Activiteiten / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Lekker ontspannen met schilderen op nummer

Zoals jullie misschien wel hebben meegekregen via social media ben ik eind maart thuis komen te zitten met een burn-out. In de afgelopen maanden ben ik op zoek geweest naar activiteiten die bij mij passen en die mij lieten ontspannen. Eerst probeerde ik gewoon schilderen uit. Helaas zag het eruit alsof een klein kind bezig was geweest, haha. Maar toen kwam Fotocadeau op mijn pad en zag ik dat je je eigen foto kunt uploaden en dat er vervolgens een schilderen op nummer van gemaakt wordt (schilderen op nummer volwassenen bekijken op Fotocadeau.nl). Dát leek mij wel wat. Inmiddels heb ik het schilderij af en is het tijd om jullie te vertellen hoe het beviel.

Hoe het werkt

Fotocadeau - Schilderen op nummer
Fotocadeau - Schilderen op nummer

Je gaat naar de website waar je direct al veel keuzes krijgt. Niet alleen: welke foto kies ik?! Maar ook de uitsnede, of je met of zonder frame wilt, én hoeveel kleuren je wilt gebruiken.

Foto Keukenhof
De originele foto

Uitsnede en uitvoering
Door de uitsnede te kiezen krijg je direct enkele uitgelichte formaten te zien. Wil je bijvoorbeeld staand, liggend of misschien wel vierkant? Daarnaast heb je nog de keuze uit met of zonder frame. Zonder frame betekent dat je alleen het doek krijgt, zonder houten latjes waarmee je hem kan opspannen.

Formaten
Ze hebben enorm veel formaten schilderen op nummer waar je uit kan kiezen, maar je kan ook zelf de breedte en hoogte bepalen. Zo wordt het schilderij precies zoals jij wilt en kan je zelf kijken wat er binnen jouw budget past. Voor de foto die ik in gedachten had ben ik gegaan voor 40×50. Zelf vind ik dit een mooi handzaam formaat; niet te groot en ook niet te klein.

Aantal kleuren
Je kunt kiezen uit 36 of 48 kleuren. Ik wilde alles voor jullie uittesten, dus ben ik voor de meest uitgebreide optie gegaan: 48 kleuren. Achteraf wenste ik dat ik voor 36 was gegaan, haha. Sommige vakjes waren zó ontzettend klein. Ik raad je daarom ook aan om voor 36 kleuren te gaan.

Extra opties

Fotocadeau - Schilderen op nummer
Fotocadeau - Schilderen op nummer

En dan kom je bij stap twee in je bestelling van jouw eigen schilderen op nummer en heb je nogmaals de wereld aan keuzes. Zo kun je namelijk de volgende items bijbestellen:

  • Handschoen
  • Twee kleine schilderspaletten
  • Een set extra kwasten
  • Kleine schildersezel
  • Loep met ingebouwd lampje

Handschoen
Omdat ik een zo uitgebreid mogelijke recensie voor jullie wilde schrijven heb ik voor alle extra opties gekozen. Zo kan ik jullie vertellen dat ik de handschoen heel erg fijn vond. Het is een handschoen die alleen om je ringvinger en pink gaat. Volgens de omschrijving is de handschoen erg handig voor lange schildersessies zodat het kwastje niet begint te glijden en voor zweterige handen. Ikzelf vond het vooral handig omdat ik nog wel eens de neiging had mijn hand te leggen op een net geschilderd deel. Zo bleef mijn schilderhand schoon.

Extra kwasten
De extra kwasten vond ik ook fijn (je krijgt standaard drie kwasten bij je bestelling). Zo had ik net wat meer keuze qua dikte van de kwasten en de extra kwasten leken ook van luxere kwaliteit. Daarnaast wisselde ik veel van kwast en dan is het handig dat je er meerdere hebt. Toch denk ik dat je deze ook makkelijk goedkoper kunt halen bij bijvoorbeeld de Action.

Loep
Ik had verwacht de loep niet veel te gebruiken. Echter hoe verder ik kwam met het schilderen, des te vaker ik hem gebruikte. Zeker wanneer je veel kleine vakjes bij elkaar hebt en het een beetje in elkaar overloopt is het handig, maar ook wanneer je bijna klaar bent en misschien nog net een vakje over het hoofd ziet. Qua prijs zou ik hem echter wel achterwege laten.

Wat niet bij te bestellen

Fotocadeau - Schilderen op nummer
Fotocadeau - detailfoto

De schildersezel en de schilderspaletten kan je wel achterwege laten. Zeker wanneer je een schilderen op nummer schilderij van 40 bij 50 of groter bestelt heb je niks aan de schildersezel. Deze is dan namelijk te klein. Het schilderij is te zwaar en valt met schildersezel en al om. Eerst heb ik het schilderij gewoon op tafel gelegd en dat werkte ook prima. Uiteindelijk heb ik een iets grotere tafelezel gehaald bij de Action (nog goedkoper ook) en daar bleef hij wel goed op staan.

De schilderspaletten zijn eigenlijk ook overbodig. Je hoeft geen kleuren te mengen en alle kleuren zitten in mooie kleine potjes. Je hebt alleen de potjes en je kwasten nodig om te kunnen schilderen. Daarnaast droogt de verf erg snel, en is het dus aan te raden de verf in de potjes te laten en het dekseltje niet te lang eraf te houden. Het is een voordeel tijdens het schilderen dat de verf snel droogt op het doek. Maar wanneer je het potje te lang open houdt wordt het ook sneller harder en kleveriger. Wel iets om even op te letten tijdens het schilderen.

De ontvangst

Fotocadeau - Schilderen op nummer
Fotocadeau - detailfoto

Wat ik jammer vond is dat de wachtduur ontzettend lang is. Ik weet niet of dit altijd zo is, of dat er drukkere en rustigere perioden zijn, maar de bestelling is begin mei geplaatst en kwam eind mei pas aan. Dit was wel aangekondigd, de verwachte datum was zelfs begin juni, maar ik vind een maand wel heel erg lang. Dit maakt dat je het niet spontaan als cadeau kunt bestellen voor iemand die op korte termijn jarig is bijvoorbeeld.

Wat ik daarnaast niet door had is dat het doek en het frame los zouden binnen komen. Je moest deze zelf in elkaar zetten. Helaas zonder handleiding, deze heb ik later online gevonden. Het zelf in elkaar zetten is verder overigens prima, maar ik had het fijner gevonden als deze kant en klaar was opgestuurd. De geleverde punaises wilden soms ook niet het hout in waardoor ze krom gingen. Gelukkig zaten er genoeg punaises bij zodat dit geen probleem vormde.

Alles is netjes aangekomen, en nadat je zelf het doek hebt opgespannen en de kleurtjes hebt voorzien van het juiste nummer, kan je eindelijk aan de slag.

Conclusie

Fotocadeau - detailfoto
Fotocadeau - Schilderen op nummer

Wat was het leuk om mijn eigen foto (gemaakt in de Keukenhof) te schilderen op nummer! Regelmatig heb ik op Instagram mijn vorderingen gedeeld omdat ik het zo leuk vond om te zien hoe mijn foto tot leven kwam. Meerdere keren ben ik een aantal uren lekker aan het schilderen geweest (er zit meer tijd in dan ik in eerste instantie had verwacht) en had ik tegelijkertijd een luisterboek aan via Storytel. Echt genieten.

Wat ik, naast de tips in de rest van het artikel, nog wel aanraad is om voor een foto te kiezen met niet teveel lichte kleuren. Hier zie je namelijk nog te snel de cijfertjes of lijntjes doorheen. Op een gegeven moment ben ik daarom de verf er extra dik op gaan smeren, maar op sommige plekken zie je het nog wel een beetje.

Desalniettemin ben ik echt tevreden over het eindresultaat en denk ik dat ik in de toekomst zeker nog wel eens een schilderen op nummer ga kopen. Ben je wel van de creativiteit, maar is schilderen op nummer niet helemaal jouw ding? Goedkope diamond paintings kun je ook bestellen bij Fotocadeau.

Doe jij ook wel eens aan schilderen op nummer?


Van Fotocadeau.nl ontving ik een gratis schilderen op nummer met extra attributen. Dit is niet van invloed op mijn mening of de inhoud van dit artikel. Disclaimer

Deze post is al 1435 keer gelezen


Geef een reactie