Categorieën: Activiteiten, Reizen / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Leuke uitjes in Toscane #1 | Dagje Florence

Dit jaar gingen mijn vriend en ik in de zomervakantie twee weken lang rondreizen door Frankrijk en Italië, met Toscane eigenlijk wel als hoogtepunt. We kwamen uiteindelijk eerder aan op Camping Belsito en bleven er langer waardoor we uiteindelijk acht dagen (inclusief dag van aankomst en dag van vertrek) in Montecatini Terme zaten. Daar zit je op zich redelijk centraal en kun je dus ook veel leuke dingen ondernemen. In een serie van vier artikelen vertel ik je over de uitjes die we hebben gemaakt in Toscane. Vandaag vertel ik jullie over ons dagje in Florence.

Reizen

Om de drukte van de binnenstad van Florence te omzeilen kwam mijn vriend met de suggestie om de auto te parkeren buiten de stad en verder te gaan met de tram. Wij hadden onze auto geparkeerd op het grote bovengrondse parkeerterrein bij de supermarkt (Coop) in de wijk Ponte a Greve. Niet alleen is dit gratis, je kunt vanaf hier voor slechts €1,20 p.p. met de tram (Tramvia) naar Florence. Volgens mij hebben we niet langer dan een kwartier in de tram gezeten.

Paarden in Florence

Firenze

Wist je trouwens dat Florence in de volksmond Firenze heet? Ja, dat wist ik dus ook niet. Toen we bij de tramhalte door een oud mannetje gevraagd werden of we naar Firenze gingen zeiden we dan ook, nee, we gaan naar Florence. Haha.

Voor liefhebbers van architectuur

Hoe Florence eruit zou zien en wat je kon bezichtigen wist ik eigenlijk niet. Ik wist alleen dat Florence een populaire stad was. Stiekem viel het mij een beetje tegen omdat ik meer schattige straatjes en kleurrijke huizen met bloemen had verwacht. Wrong. Het is er allereerst megadruk en het is vooral leuk voor liefhebbers van oude en beroemde architectuur en beeldhouwwerk.

Ponte Vecchio

Zo kun je het wereldberoemde David van Michelangelo bekijken op het bekende plein Piazza della Signoria. Je kunt de Dom (Duomo) bekijken, en de beroemde brug Ponte Vecchio. Geen van allen heeft echt indruk op mij gemaakt, mijn vriend vond het echter wel erg leuk doordat hij de architectuur denk ik beter kan waarderen.

Volg de paraplu!

Als je trouwens geen idee hebt waar je iets bijzonders of beroemds kunt bekijken kun je gewoon stiekem een groep Japanners met paraplu’s volgen. Zo zijn wij uiteindelijk langs de Dom, het Piazza en de Ponte Vecchio geweest. Ideaal als je zonder gids op pad gaat.

Disney Store

Mevrouw Konijn in de Disney Store

Toen we het eigenlijk wel gehad hadden voor die dag zag ik een man lopen met een Disney Store tasjes. Aaaah! Een Disney Store! Ik was nog nooit in een Disney Store geweest, dus meteen zochten we hem op via Google Maps op mijn telefoon. En wat bleek? De winkel lag gewoon op onze route terug naar de tram. Ideaal!

Uiteindelijk kocht ik er een prachtige mok met Belle uit Belle en het Beest. Ik had ook heel graag de knuffel van Mevrouw Konijn uit Bambi meegenomen (zie foto hierboven), want jongens wat was dat een heerlijke zachte knuffel! Helaas zou hij mij dertig euro kosten en dat ging mij wat te ver voor een knuffel.

Coop

Tevreden liepen we terug naar de tramhalte waar in no-time weer een tram verscheen die ons terugbracht. Gezien de Coop daar gevestigd was hebben we ook meteen boodschappen gedaan en reden we vervolgens weer terug naar de camping.

Hebben jullie Florence bezocht?

P.s. Meer foto’s van onze vakantie-uitjes vind je hier.

Deze post is al 2085 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Leuke uitjes in Toscane #1 | Dagje Florence

  1. Ik vond Florence echt heel leuk. Vooral Piazzale Michelangelo waar je een prachtig uitzicht over de hele stad hebt. Hoe toevallig trouwens, ik verbleef ook in Montecatini Terme!

        • Nee, eigenlijk hebben we in Montecatini Terme zelf niet zoveel kunnen doen. Ik kreeg last van mijn enkel waardoor ik rustdagen tussendoor moest nemen, waardoor we enkele activiteiten moesten schrappen. Ik was namelijk ook heel graag naar dat park geweest in Montecatini Terme (weet even niet meer hoe dat genoemd werd), maar dat ging helaas niet door. Wie weet een volgende keer. 🙂

  2. Do

    Mooie foto’s. Zelf ben ik een aantal jaar geleden ook in Florence geweest, ik vond het wel een leuke stad, maar ik had er ook iets meer van verwacht :$