Categorieën: Beauty / Tags: , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Een 50’s look | Die creëer je zo!

Zo creeer je een 50's look

Begin april werd mijn moeder 50. Al sinds januari was ik druk bezig met het plannen van een surprise party welke uiteindelijk als thema Rock & Roll with Elvis Presley kreeg. Mijn moeder is een groot Elvis fan, maar nog toepasselijker is dat mijn moeder 50 werd en dat Elvis in de 50’s – snap je het, 50! Aaah zó toepasselijk! – populair werd. We wilden de gasten niet verplichten zich te verkleden, maar vonden het wel leuk áls ze iets met het thema zouden doen. Wijzelf zouden echter sowieso een 50’s look creëren. Uiteindelijk kwamen velen verkleed en mijn moeder had de tijd van haar leven. Maar hoe creëerde ik die 50’s look? Voordat jullie het trouwens denken; dit artikel is niet gesponsord (als ik gratis producten heb ontvangen zet ik altijd boven of onder het artikel), ik ben gewoon heel enthousiast over de producten die ik heb gekocht.

Een 50’s look

Het eerste waar ik aan dacht was een polcadot jurk. Op de één of andere manier associeer ik dat heel erg met die tijdsperiode, ook al droegen ze echt niet alleen maar polcadot. Maargoed, mijn keuze lag vast, ik moest en zou een polcadot jurk aandoen. Ik had toevallig recent een zwarte polcadot jurk gekocht bij M&S Mode dus ik was klaar, dacht ik.

Petticoat

Jessica 50's look

Ook populair in de 50’s waren petticoats. Ik begon te googlelen, maar twijfelde bij diverse winkels over de kwaliteit van de petticoats en of deze wel op tijd aan zou komen (ik was wat laat met bestellen haha). Ik overwoog om te huren, maar, ik weet niet, specifiek een petticoat huren leek me niks. Kopen was dus toch wel waar ik voor wilde gaan. Na nog wat verder googlelen klikte ik op TopVintage. Wauw! Wát een winkel! Het is iets prijziger, maar ik had wel een goed gevoel over de kwaliteit. Ook wilde ik graag meerlaags voor een extra fluffy en zwierend effect. De petticoat kwam direct de volgende dag binnen en hij is echt perfect. Iets duurder, maar ik kan hem wel voor elk feest weer uit de kast halen. Op de foto hierboven draag ik hem onder de jurk.

Een andere jurk met stippen

Toen had ik dus die petticoat. Maar hij paste niet onder mijn jurk! De jurk die ik dus al had was iets te strak en elastisch, en dat zag er dus niet uit. Ook had ik hierdoor totaal geen zwierend effect. Inmiddels was ik zó verliefd geworden op de online winkel TopVintage – buy ALL the dresses! – dat ik besloot tussen de goedkoopste jurken daar te kijken (sommigen zijn erg mooi, maar véél te duur voor mij). Zo-veel-keus! Uiteindelijk ging ik toch voor een iets duurder exemplaar, maar wél voor een jurk die ik de hele zomer kan dragen. Ik koos voor een Bunny 50s Retro halter: 50s Meriam Swing dress in Polka black white. Door de perfecte beschrijving en het maatlabel had ik direct de goede maat; hij zit fantastisch! – Even serieus: check deze winkel, ik ben direct verliefd geworden. Daarnaast verzenden ze snel (voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis) en ze stoppen er altijd een leuke goodie bij (die cherrie lollipops zijn echt zó lekker).

Jessica 50's style

Make-up

De make-up kun je lekker naturel laten met bruin en beige tinten. Maak je ooglook af met wing eyeliner en zwarte mascara. Waar je de ooglook lekker naturel houdt, kun je je lippen lekker laten poppen. Rood werd in die tijd veel gebruikt. Ik gebruikte voor de 50’s look:

Het haar

Het haar is heel poofy, en in die tijd werd veel, heel veel haarlak gebruikt. Ook werden sjaaltjes vaak als haarbanden gebruikt. Ik heb een zijscheiding gemaakt en aan beide kanten gebruik je de voorste lok. Deze houd je omhoog en je kamt aan de achterkant omlaag. Op die manier creëer je waarschijnlijk wat klitten, maar hierdoor blijft de rol straks wel beter zitten. Rol je haar bij de haargrens naar achteren en houdt het vast. Druk dit vervolgens omhoog waardoor je het opgerolde haar in wijze laat opbollen. Zet dit vervolgens goed vast met haarspelden, en doe aan de andere kant hetzelfde. Krul de rest van je haar en maak het af met wat haarlak zodat het goed blijft zitten. Als laatste knoop je nog een vrolijk sjaaltje als haarband (ook verkrijgbaar bij TopVintage), achter de twee rollen haar.

En klaar is je 50’s look! Ik heb er heel veel enthousiaste reacties op gekregen.

Heb jij je wel eens uitgedost voor een themafeest?

Deze post is al 2109 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Een 50’s look | Die creëer je zo!

  1. Die jurk is geweldig! Ik verkleed me niet zo snel voor een feest, omdat ik zo’n kleding door het jaar heen ook regelmatig aantrek. 😉 En jaren 50 is extra geweldig!

  2. Ah, liefde voor de 50’s! (vooral voor die muziek dus eigenlijk) Superleuke outfit ook. 🙂 Maar poeh, ik vind die kleding toch wel echt heel duur…