Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Aanrader | The Fault in Our Stars – John Green

The Fault in our Star - John Green
Aanrader | The Fault in Our Stars – John GreenThe Fault in Our Stars door John Green
Verschenen: 2012 bij Penguin Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 316
Genre: Romantiek, Young Adult
Rating: 5 Stars | Goodreads

Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel's story is about to be completely rewritten.

Het boek

Ik ben het boek gaan lezen omdat ik er niet meer omheen kon; overal las en hoorde je over dit geweldige boek. Ik bestelde het boek bij The Book Depository en begon te lezen. Al op de eerste pagina merk je dat de schrijfstijl erg fijn is en dat het makkelijk leest. Hoe verder je in The Fault in Our Stars komt raak je meer en meer gehecht aan Hazel Grace Lancaster en Augustus Waters. Omdat ze zeiden dat het een tearjerker is zat ik telkens te wachten op de momenten dat ik moest huilen, maar in tegenstelling merkte ik dat ik de romantiek en liefde zo ontzettend voelde. “Gus” is een geweldig vriendje. Natuurlijk, op een gegeven moment voelde ik het aankomen; vanaf hier gaan we huilen. Hoewel bij mij de tranen nog aardig binnen bleven en het vooral bleef bij waterige oogjes kwam er wel dát moment waarop ik wat tranen los liet. Gezien ik het boek afgelopen juni heb gelezen beeldde ik mij al wel bij elk stuk in dat waar ik nu slechts waterige oogjes had dat het daar tranen met tuiten zou zijn zodra ik de beelden zou zien.

Waarom raad ik het aan?

Wanneer ik het boek aan iemand aanraad en ze mij vragen waarom, dan vind ik dat een lastige vraag. Normaal zou ik zeggen dat ik het een heel leuk boek vind, maar gezien het onderwerp past voor mijn gevoel het woord ‘leuk’ niet bij dit boek. Beter kan ik The Fault in Our Stars omschrijven als een boek dat enorm goed geschreven is en dat een onmogelijke liefde op een prachtige manier neerzet.

Na het lezen van het boek voelde ik mij leeg. Dat heb ik vaak wanneer ik een goed boek heb gelezen. Ik wil niet dat het eindigt.

De film

Inmiddels heb ik de film ook gezien. Hoewel ik vaak teleurgesteld ben door verfilmingen doordat ze zoveel veranderen in het verhaal, ben ik dat nu niet. De makers van de verfilming van The Fault in Our Stars zijn enorm trouw gebleven aan het boek. Ja, er zijn wel een paar dingen veranderd en ik vind het natuurlijk jammer dat het boek niet letterlijk verfilmd is – ook al weet ik wel dat dat niet mogelijk is – maar de wijzigingen zijn redelijk subtiel en te vergeven. Zeker als je het bijvoorbeeld vergelijkt met een andere boekverfilming waar Shailene Woodly in speelt: Divergent. Daarin hebben ze tot mijn ongenoegen heel veel scènes aangepast.

Laatst heb ik ergens gelezen – ik weet helaas niet meer waar – dat iemand The Fault in Our Stars beschreef als The Notebook voor de Facebook generatie en dat zou inderdaad zomaar kunnen.

Ik heb nog drie andere boeken van John Green aangeschaft – ik weet dat ik er dan nog één mis, Will Grayson, Will Grayson staat nog op mijn wensenlijst – in de hoop dat deze net zo goed zullen zijn als The Fault in Our Stars. Zo ja, misschien zien jullie één van die boeken in de toekomst ook als aanrader op dit blog.

Deze post is al 5410 keer gelezen


Geef een reactie

One response to “Aanrader | The Fault in Our Stars – John Green