Categorieën: Activiteiten, Boeken / Tags: , , , ,

Geschreven door Jessica

Best of YA Sleepover | Mijn ervaringen (Part two)

Best of YA Sleepover - Kasteeltje

Afgelopen weekend vond de Best of YA Sleepover plaats in Renesse, Zeeland. Gisteren schreef ik al over de eerste dag van de sleepover, tot en met het diner. Het verhaal werd namelijk zo lang dat ik besloot het in tweeën te knippen. Vandaag lezen jullie het vervolg.

Selectie avond

Na het avondeten begon de selectieavond. Er waren echt heel veel activiteiten. Je kon je nagels doen, je haar laten doen, een jurk dragen en daarmee op de foto en armbandjes maken. Omdat we dachten dat het overal best wel druk zou zijn, behalve bij de armbandjes, gingen Lilian en ik op zoek naar de ruimte waar armbandjes gemaakt konden worden. Het bleek dat het ging om parelarmbandjes, dus begonnen we gezellig plastic pareltjes op een elastisch touwtje te rijgen. Ook Sandra en Susanne van team Best of YA gingen gezellig meedoen. Lilian en ik hebben er uiteindelijk allebei drie gemaakt en zijn toen op zoek gegaan naar een andere bezigheid.

Best of YA Sleepover - Sandra en Susanne

Onze nagels en ons haar hebben we niet laten doen. Het leek mij wel heel erg leuk, maar de avond was kort en ik zou het geduld niet hebben mijn nagels te laten drogen. En hoewel het mij erg leuk leek mijn haar mooi te laten doen, zag ik hoeveel haarlak er werd gebruikt, en het lag eigenlijk niet in de planning de volgende ochtend vroeg ook nog te douchen. De wekker zou al vroeg genoeg gaan.

We gingen kijken bij de ruimte waar je in een prinsessenjurk gefotografeerd kon worden. Tot plots bleek dat de bingo – waarvan aan het begin van de avond gezegd werd dat deze alleen door zou gaan wanneer er tijd over zou zijn – door zou gaan en er bingokaarten uitgedeeld werden. Een aantal van ons – waaronder ik ^^ – hoopten al dat de bingo door zou gaan, dus we waren extra blij, haha.

Best of YA Sleepover - Bingo

Er waren supermooie prijzen te winnen, waaronder The Cage – die ik erg graag wil lezen! -, dus ik heb fanatiek cijfertjes weg zitten krassen, maar het mocht helaas niet baten. Wel was het echt ontzettend gezellig en hebben we wederom enorm veel gelachen. En Marjolijn won wel mooie prijzen, en ze gaf ook nog één weg aan Esmee (zo lief!).

Toen de tweede bingoronde begon – je mocht helaas geen twee keer meedoen – gingen Lilian en ik toch nog weer even de ruimtes bij langs en besloten op het allerlaatste moment toch nog onszelf in een jurk te hijsen. De jurken waren wel wat te klein voor mij (ik ben vrij stevig), maar aan de voorkant zie je niet dat de achterkant open was haha. En hoewel ik de jurk die ik aanhad supermooi vond, zag het er volgens mij niet zo geweldig uit haha, maar man wat hebben Lilian en ik gelachen en ik ben echt ontzettend benieuwd naar de foto’s. Maral bleef maar door klikken zelfs terwijl we niet poseerden en gewoon keihard aan het lachen waren, haha. De foto’s heb ik nog niet gezien, dus ik ben erg benieuwd.

Best of YA Sleepover - Tweede bingoronde

Naderhand hebben we bij de bar nog een cola besteld en hebben we gekeken naar de tweede bingoronde terwijl we gezellig kletsten (op de foto zie je o.a. EllisEsmee en Joelle, en volgens mij ook een stukje Thyrze). Rond een uur of twaalf kwam ik weer aan op onze kamer en rond tien over twaalf lag ik heerlijk in bed. Het was superstil, op af en toe wat geloop en gepraat op de gang na. Ik ben wel af en toe wakker geworden ‘s nachts en sliep volgens mij ontzettend licht. Maar ik heb geen idee waar het aan lag, want ik had het geluk dat mijn kamergenoot geen herrie maakte in haar slaap.

Dag 2

Om acht uur ging de wekker en man, ik was moe! Maar gezien het ontbijt tot half tien zou duren moest ik wel echt direct van bed. Wat ik niet deed, haha. Ik bleef nog twintig minuutjes liggen en ging toen wel echt van bed en rond negen uur waren we bij het ontbijt. Ik zag de gezellige boekenblog dames zitten die mij direct verwelkomden en een stoel voor mij bijschoven. Had ik al gezegd dat het echt hele lieve, leuke en gezellige dames zijn?

Het ontbijt was ook ontzettend lekker (ik heb er alleen geen foto’s van, oeps…). De croissantjes waren zelfs nog warm! Er was echt uitgebreid keuze, dus er was voor werkelijk iedereen wel iets lekkers. Wederom werd er gezellig gekletst en gelachen. Wat een heerlijke groep was het. Ik vind het eigenlijk best jammer dat het zo voorbij is gevlogen. Ik was hartstikke moe aan het eind, maar het was zó gezellig!

We hoorden op dat moment ook dat we eigenlijk voor elf uur uit moesten checken. Dit was niet gecommuniceerd en velen hadden hun tassen nog niet ingepakt. Ik al wel dus dat scheelde, haha. Omdat de workshops na het ontbijt zouden beginnen ging iedereen snel terug naar hun kamers om de tassen op te halen. Ik was blij dat ik in de auto was zodat ik al mijn spullen daar alvast in kon droppen. De rest konden hun tassen droppen in de ontbijt/lunchzaal.

Workshop drie: schrijfworkshop

Best of YA Sleepover - Hannie fotografeert Buddy Tegenbosch

De derde workshop van de sleepover was een schrijfworkshop van schrijver Buddy Tegenbosch. Door het lezen van zijn nieuwste boek Oog om oog (die je momenteel nog hier kunt winnen!) was ik hier enorm enthousiast over geworden. Die man kan fantastisch schrijven! Ik ging er dus vanuit dat we ook veel van hem konden leren. Daarnaast is Buddy echt een hele leuke, enthousiaste, down to earth man.

Terwijl ik binnenkwam in de ruimte kwam ik erachter dat Oog om oog wel te koop aan werd geboden die ochtend, terwijl Bas de dag ervoor had gezegd dat hij niet te koop zou zijn omdat hij nog niet uit was. Ik was dus superblij, want hoewel ik het boek al gelezen heb, wilde ik ook nog graag een fysiek exemplaar hebben. Gesigneerd uiteraard. Dus ik rende naar de verkoop en heb hem direct door Buddy laten signeren. insert smiley face p.s. ik vind de cover en de blauwe randen echt supermooi!

Oog om oog - Buddy Tegenbosch - Gesigneerd

De workshop begon volgens mij wel echt veel later dan de bedoeling was, waardoor de cursus wat korter was dan het plan was, denk ik. Maar ik heb echt heel veel geleerd van de cursus van Buddy Tegenbosch. Het waren eigenlijk vrij simpele tips, waar je zelf niet zo snel aan zou denken. Maar ze zijn echt ontzettend handig! Hij vertelde het ook op een leuke manier en gaf ook heel specifiek aan dat hij zijn manier niet wilde opdringen. Dit was hoe hij het ervaart en wat hij handig vindt en als je er anders over dacht dan moedigde hij je aan dit kenbaar te maken, misschien kon hij dan wat van ons leren. Hij deed het dus heel erg leuk en de tips waren ontzettend fijn.

We begonnen bijvoorbeeld direct met schrijven. We moesten gewoon iets bedenken en daar over gaan schrijven, zonder te stoppen. Wist je niet hoe je verder moest, dan moest je het laatste woord herhalen. Je moest in elk geval beginnen met “Ik zou nooit”. Een andere opdracht was dat we een onderwerp dat we op dat moment konden zien moesten nemen en in slechts drie woorden omschrijven. Velen kozen voor een boom, maar ik had uitzicht op de klok, dus nam ik de klok.

Best of YA Sleepover - Schrijfworkshop

Wat wel geinig was, is dat Lilian en ik zonder het van elkaar te bij beide opdrachten hetzelfde onderwerp hadden genomen. Bij de eerste opdracht schreven we over onze fotocamera en bij de tweede over de klok, daar moesten we wel om lachen. Hierna moesten we de klok in hele zinnen omschrijven, maar mochten we de drie woorden die we eerder hadden gebruikt niet meer gebruiken. Ontzettend leerzaam, want je moest goed nadenken hoe je het met andere woorden kon omschrijven.

Als laatste moesten we het begin van een verhaal schrijven, bijvoorbeeld aan de hand van één van de eerste zinnen die op tafel lagen en waar ik ook één van heb gepakt. Het is belangrijk te beginnen op het punt dat je verhaal begint, zodat het direct aandacht trekt. Na het voorlezen van een aantal beginnetjes was de tijd helaas om en stond de tweede groep klaar. Maar de cursus van Buddy Tegenbosch was dus echt enorm geslaagd en had van mij nog wel veel langer mogen duren.

De vierde workshop

De vierde workshop bleek dus inderdaad het versieren van een notitieblok te zijn. Ik vond het notitieblok eigenlijk ook al wel mooi zonder hem te versieren, en het was niet echt mijn ding, dus ik heb er vooral bijgezeten voor de gezelligheid. Anderen waren trouwens wel ontzettend fanatiek bezig met versieren.

Best of YA Sleepover - Notitieblok

Speurtocht/bingo

Eigenlijk was er daarna een speurtocht gepland buiten, maar er waren zoveel modderpoelen dat die speurtocht afgelast werd. In plaats daarvan gingen we nog een keer bingo spelen. Hoewel ik het jammer vond dat de speurtocht niet door zou gaan, was ik ook heel blij met nog een keer bingo spelen. Want hé, dan maak je nogmaals kans op mooie prijzen, zoals The Cage. Helaas mocht het ook dit keer niet baten, maar uiteraard was het wel weer enorm gezellig. Ik ging nog op de foto met Marjolijn en Emmy en Esmee, en heb nog even een foto van een foto gemaakt zodat ze ook digitaal vereeuwigd zouden worden.

Best of YA Sleepover - Esmee, Emmy, JessicaBest of YA Sleepover - Emmy, Marjolijn, Jessica

Lunch en afsluiting

Na de bingo werden we bedankt en kregen we te horen dat we binnenkort nog een evaluatieformulier zullen ontvangen en te horen krijgen waar we de foto’s kunnen vinden (de foto’s van Hannie vind je trouwens hier). Hierna mochten we aanschuiven voor een uitgebreide lunch, en wederom had ik behoorlijk trek, dus dat ging er goed in (en wederom vergat ik foto’s te maken). Het was ietwat onhandig dat al die tassen er stonden, maar uiteindelijk door goed samen te werken konden we er prima zitten. Er waren gewone broodjes, maar je kon ook een heerlijk broodje kroket kiezen. En een lekker glaasje sinaasappelsap ging er ook wel in. Op de tafels stonden ook kleine potjes met een papiertje erin, een soort message in een mini-bottle. In één van de flesjes zou staan dat degene die hem openmaakte de laatste van de drie te winnen canvasdoeken had gewonnen (ik zo verliefd op onderstaand canvas). Het was overigens echt heel moeilijk het briefje eruit te krijgen, maar nog voordat ik hem eruit had was de winnaar al bekend. De rest had een mooie quote uit De Selectie serie erop.

Best of YA Sleepover - De Selectie Quote Canvas

Na de lunch was het helaas echt afgelopen en gingen we weer naar huis. Een aantal heb ik niet meer gesproken, maar velen zie ik vrijdag alweer tijdens een event van LS Amsterdam! Nogmaals, ik vond het zo ontzettend gezellig en ik heb echt genoten. Eigenlijk had er nog best een dag aan vast gemogen, al denk ik dat ik de zondag ook wel nodig had om op te laden, gezien ik, in tegenstelling tot vele anderen, geen vakantie heb, haha.

Eindoordeel

Pfff… moet je dat nog vragen? Can I please please pleeeeease go again? Ik vond het fantastisch! Het was zó ontzettend gezellig en we hebben zoveel leuke dingen gedaan. Zeker voor die prijs kregen we zoveel. Een kamer, leuke workshops en ook de selectieavond vond ik erg geslaagd. Het gezelschap hielp natuurlijk ook, want die dames zijn ontzettend lief en hoewel ik de meesten pas voor de eerste of tweede keer zag voelde ik mij helemaal thuis. Ik heb werkelijk waar zoveel plezier gehad, van mij mag deze sleepover elk jaar wel georganiseerd worden! Top gedaan Best of YA Team!

Deze post is al 1826 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Best of YA Sleepover | Mijn ervaringen (Part two)

  1. Wat een super leuk verslag heb je geschreven 😀 Ik ben echt helemaal enthousiast geworden – volgende keer wil ik ook! Ik vind die kaarten met die quotes ook helemaal geweldig. Ook heb ik spontaan zin gekregen om weer eens verder te gaan lezen in De Selectie trilogie, want ik heb ze nog steeds niet allemaal gelezen *oepsie* Oh! En mooie foto’s heb je gemaakt trouwens 😀

    • Ah lief, dankje!

      Ja die kaarten vond ik zó mooi! Heb er inmiddels twee, maar had ze graag alle vier willen hebben haha.

      Ennuh: snel verder lezen in de trilogie + het vervolg! Ze zijn awesome! 😀