Categorieën: Activiteiten, Boeken / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

Best of YA Sleepover | Mijn ervaringen (Part one)

Best of YA Sleepover

Afgelopen weekend vond de Best of YA Sleepover plaats in Renesse, Zeeland. Heel even heb ik getwijfeld omdat ik geen kamergenootje had om mij mee op te geven voor dit leuke event, maar uiteindelijk gaf ik mij gewoon alleen op omdat dit event mij té leuk leek om te missen en er vast heel veel leuke mensen zouden komen. De sleepover was uiteindelijk ook een groot succes en ik hoop nu al dat er volgend jaar weer een sleepover plaats zal vinden. Ik heb besloten – om net als ik doe bij de meeste events – een lekker uitgebreid verslag te schrijven. Was je er niet bij? Dan hoop ik dat je door dit verslag het gevoel hebt dat je er toch een beetje bij was. 

p.s. Het verhaal werd uiteindelijk zo lang, dat ik heb besloten het in tweeën te knippen. Morgen komt deel twee online. 

De reis erheen

Heel even heb ik eraan gedacht met de trein te gaan (extra leestijd dûh…), maar dan zou ik er meer dan zes uur over doen en zes keer over zou moeten stappen, dus de keuze om met de auto te gaan was snel gemaakt. Ik heb er precies drie uur over gereden, en dankzij de TomTom, cruise control en leuke muziek was dat prima te doen.

De aankomst

Bij aankomst heb ik mijn auto mooi geparkeerd en ik stond uiteindelijk direct tegenover de ingang. Ideaal. Bij de receptie lag een formulier klaar met onze namen erop en erachter moesten we een handtekening zetten. Ook stond ons kamernummer erachter. Van de receptioniste kreeg ik de sleutel en aanwijzingen waar ik kamer nummer 8 kon vinden.

Best of YA Sleepover - Hal hotel

De hotelkamer

Hoewel ik door het plaatje op Facebook dacht dat het een hotel in een kasteel was, bleek dat het niet te zijn, maar alsnog was het een prima hotel(kamer). Vrij ruim ook en wij hadden twee losse bedden (niet iedereen had dat). Het binnenkomen was extra leuk doordat op onze bedden een exemplaar van De Koningin & de Favoriet lag, samen met een prachtig kaartje. Op ons kussen lag een koetjesreep (daar was ik vroeger gek op, dus dat vond ik erg leuk) en erachter stond een prachtige goodiebag.

Best of YA Sleepover - Slaapkamer

Hoewel ik toen ik op het bed ging zitten er helemaal in weg zakte vond ik het bed uiteindelijk eigenlijk best wel lekker liggen. Het was er wel behoorlijk warm, ook al stond de kachel uit. Maar eigenlijk was het overal best wel warm, ook buiten, vergeleken met hoe koud het in de dagen ervoor is geweest (in het noorden in elk geval). Terwijl ik ging zitten las ik de welkomstkaart met informatie over de sleepover, die overigens ook prachtig vormgegeven is en hierdoor kreeg ik alleen maar meer zin in het officieel starten van de sleepover.

De goodiebag

Best of YA had mij ingedeeld bij Sharon die ook in haar eentje kwam, en toen zij aankwam zijn we de goodiebags ingedoken. Is het heel erg dat ik die prachtige boekenleggers gewoon echt het allermooist vind? They’re so pretty!

Best of YA Sleepover - Goodiebag boekenleggers

Maar dat was niet alles! Er zaten ook twee buttons in en een Hunger Games armband.

Best of YA Sleepover - Goodiebag armband en buttons

En ook een notitieboekje van The Descendants, Cookie Notti, een Donald Duck en meer.

Best of YA Sleepover - Goodiebag rest

En last but not least ook nog het blad 7 Days dat ik altijd al eens wilde proberen een Cosmogirl!

Best of YA Sleepover - Goodiebag 7Days en Cosmopolitan

O, en één van deze pretty kaartjes lag dus op ons bed.

Best of YA Sleepover - Leuke kaartjes

Een hapje en een drankje

Als eerste op het programma was een hapje en een drankje. We dachten dat dit in het hotel zou zijn in de ruimte naast de receptie, dus gewapend met mijn camera en niks anders gingen we daar heen. Tot op een gegeven moment rond geroepen werd dat we mee moesten komen. We bleken naar buiten te gaan en een stukje te moeten lopen, en het begon al lichtelijk te regenen. Hier is nog wel een verbeterpuntje voor volgend jaar. Het is handig om even aan te geven dat we direct naar het slot zouden gaan en dat daar ook alles zou plaatsvinden en dat het dus handig was om je jas aan te hebben en ook een tas was niet verkeerd geweest.

Best of YA Sleepover - De lakeien

We liepen het slot binnen, maar werden al direct weer terug de regen in gestuurd. De lakeien zouden ons eerst uitleggen hoe we als echte dames het slot hoorden te betreden. Sommigen vonden de lakeien eng, anderen vonden het maar dom, ikzelf vond ze geweldig! Het brak zo lekker het ijs en gaf echt een hilarisch leuk sfeertje aan alles. Ondertussen begon het wel harder te regenen en beschermde ik mijn camera alsof mijn leven er vanaf hing, maar ik vond het allemaal echt zo leuk. Daarna moesten we met onze pinkjes in de lucht en als een soort dressuurpaard het slot betreden.

Eenmaal binnen kregen we een kaartje waarop stond in welke volgorde we de workshops zouden hebben. Als eerste zou ik in de workshop skypegesprek zitten en daarna de workshop menumeneeren, waarbij ik mij niet kon voorstellen wat het inhield. De dag erna zou ik eerst de schrijfworkshop hebben en daarna notitieblok. Een aantal weken geleden kregen we de keuzes toegestuurd en voor beide dagen moesten we één workshop kiezen. Daar stond notitieblok versieren ook bij, maar gezien ik dat niet gekozen had dacht ik dat het misschien iets anders was. Uiteindelijk bleek dat we dus twee volgden op de tweede dag, maar dan had ik persoonlijk liever aardbeitaartjes versierd als tweede keus.

Best of YA Sleepover - Non-books verkoop

Toen we verder liepen bleek dat – wat ook al van te voren aangekondigd was – we Best of YA non-books artikelen konden kopen met een fijne korting. Echter hadden velen niet door, inclusief mijzelf, dat die verkoop op dat moment daar al zou zijn. We gingen er namelijk van uit dat eerst alleen het hapje en drankje zou zijn. Velen hadden hun portemonnee dan ook niet bij zich. Ikzelf had gelukkig mijn pinpas in het hoesje van mijn mobiel gestopt, dus betaalde ik ook even vooruit voor mijn kamergenoot. Omdat ik het toch wel handig vond om spullen in een tas te stoppen kocht ik de May the odds be ever in your favor tas en die leuke buttons.

In de ruimte ernaast konden we water, koffie of thee pakken, maar voordat ik mijn glas leeg had moesten we alweer naar buiten. De groepsfoto die volgens het schema later pas zou zijn, werd nu al gedaan. Ik ben heel benieuwd naar de foto, want we hebben veel moeite gedaan om er wat leuks van te maken, haha. Sandra van Mook vertelde ook nog wat over de sleepover, maar ook de lakeien waren van de partij. Bas, een medewerker van Unieboek | Het Spectrum mocht een handschoen door de zaal gooien en degene die hem zou vangen zou binnen drie maanden haar perfecte partner ontmoeten. Ikzelf dacht eerst even dat Bas Maxon zou spelen ofzo en we die dag fictief om hem zouden moeten strijden, maar dat hebben ze hem niet aangedaan, haha.

Best of YA Sleepover - Bas

De eerste workshop: Skypegesprek

Eenmaal weer binnen begonnen de workshops en werden we per groep de ruimte uit geleid. Wij gingen naar het surprise skypegesprek. Het bleek dat we gingen videochatten met Lauren Kate, van de Fallen serie! Helaas had ik de boeken nog niet gelezen – heb ze overigens al wel in huis – dus ik had nog niet echt vragen voor haar. Wel vond ik het een leuk en interessant gesprek. Bij Lauren Kate was het pas kwart over zeven in de ochtend, maar ze was al vrij vrolijk en opgewekt. Ze vertelde ook heel erg veel zodra een vraag gesteld werd. Ze heeft ook dingen verteld waardoor ik eigenlijk extra nieuwsgierig ben geworden naar de boeken.

Bijvoorbeeld dat de bad guy – Cam heet hij geloof ik – gebaseerd is op haar man en ze soms ook letterlijk als hij thuis kwam vertelde over hoe ze een fantastische scène had geschreven met Cam erin en dat haar man dan zei “nee dat zou ik nooit doen”, en dat ze dan achteraf ook dacht, nee dat zou Cam eigenlijk ook niet doen, en het dan herschreef. Dat vond ik toch wel een erg geinig feitje. Ook vertelde ze over de film en haar rol als Executive Producer en dat het maken van de film, vanaf de verkoop tot het uitkomen als film, in totaal wel zes jaar heeft geduurd.

Best of YA Sleepover - Lauren Kate

De tweede workshop

Voordat de tweede workshop begon hadden we nog wat tijd over en een aantal van ons verzamelden de leuke kleurplaten die in de hal lagen. Anderen haalden nog even boeken op voor de georganiseerde bookswap. Ikzelf werd aangesproken door de fotografe die alles vastlegde van de sleepover, die mijn camera om mijn nek zag hangen. We hebben een tijdje heel leuk gepraat over bijvoorbeeld het licht in de specifieke ruimte waar we ons bevonden.

Tot het kwart over vijf was en de workshop menumeneeren begon. Wat een leuke cursus! Oké, echt veel hebben we niet geleerd, maar het was zó hilarisch. De lakeien gaven de cursus en ze deden het echt heel erg leuk. Het was echt een workshop waarbij je gewoon niet moest nadenken, gewoon meedoen. Samen met Marjolijn heb ik echt enorm gelachen. We moesten dansen, koekjes eten en praten met onze mond vol, ons gedragen als de koningin van de wereld en als het laagste van het laagste. Ik vond de workshop menumeneeren hartstikke leuk en heb echt enorm gelachen.

Best of YA Sleepover - Menumeneeren

Pauze

Hierna was een pauze van drie kwartier. Ik heb mij nog even opgefrist en samen met mijn kamergenootje hebben we op onze kamer nog even gelezen. Hierna gingen we weer terug naar het slot om te gaan genieten van het diner. En ik had behoorlijk trek gekregen dus ik kon niet wachten.

Diner

Bij binnenkomst was de hal en de workshopruimte helemaal omgetoverd tot dinergelegenheid. Ik zag Emmy zitten, dus sloot ik mij gezellig bij haar aan en al snel daarna was de tafel volledig bezet en vol gezelligheid. Er gingen ook polaroid camera’s rond en Lilian en ik gingen gezellig samen op de foto. Echt een superleuk idee, alleen wel jammer dat er dus maar één foto is, haha.

Best of YA Sleepover - Lilian en ik

We wisten al wat we zouden eten, want ook konden we een paar weken geleden onze keuze doorgeven per mail. Ik ben een lastige eter – en geloof me, zelfs ik vind het irritant – maar ik heb prima gegeten.

Best of YA Sleepover - Diner

Ik hou niet van tomatensoep, maar ik vond de tomatencrème soep eigenlijk best lekker. Als hoofdgerecht had ik gekozen voor steak en de eerste hap was echt verrukkelijk. Ik had hem liever medium gehad – hij was echt nog heel erg rood van binnen – maar ook de steak vond ik prima te doen en daarnaast stonden er nog frietjes op tafel. Als toetje kregen we een bolletje chocolade ijs, vanille ijs, lekker fruit, en ik kwam erachter dat ik niet van cheesecake houdt. Al met al heb ik heerlijk gegeten en was mijn maagje goed gevuld. Daarnaast zat ik in een fantastisch gezelschap en hebben we gelachen, leuk gekletst en interessante gesprekken gehad.

Dit was alweer deel één van mijn verslag van de sleepover, en hier was de dag nog niet eens geëindigd! Morgen vertel ik je over de Selectie Avond, en over de workshops de volgende dag. Nieuwsgierig naar andere foto’s die ik heb gemaakt, neem dan een kijkje in mijn Facebook album van de Sleepover.

Lees Part Two

Deze post is al 2598 keer gelezen


Geef een reactie

18 responses to “Best of YA Sleepover | Mijn ervaringen (Part one)

  1. Vanuit Groningen is al het reizen naar het zuiden lastig! Daarom ben ik helaas ook niet gegaan. Maar 24 april ben ik er zeker bij in Utrecht, dan valt reizen vanuit Groningen wel mee 🙂

    • Jammer dat het reizen ervoor heeft gezorgd dat je niet bent gegaan. Bij het event op Facebook had ik aangegeven dat mensen uit het Noorden eventueel met mij mee mochten rijden. Dus mocht de sleepover volgend jaar weer georganiseerd worden (op een dag dat ik kan) dan mag je gerust vragen of je mee mag rijden.