Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Daniels Belofte – Marijke Vos

Daniels Belofte - Marijke Vos

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Daniels Belofte – Marijke VosDaniels Belofte door Marijke Vos
Serie: Ridgewood Hall #2
Verschenen: 1 november 2022 bij HarperCollins Holland
Format: E-book, aantal pagina's: 320
Genre: Contemporary, Historisch, Roman
Lees ook: Edwards Keuze, James' Geheim
Rating: 4 Stars | Goodreads

Daniel Bellamy, de jongste zoon van de graaf van Ridgewood, is net begonnen aan zijn veelbelovende carrière als professor op Cambridge. Wanneer hij de mooie Elizabeth ontmoet, weet hij niet wat hij moet denken van zo’n vrijgesproken vrouw die vecht voor haar ambities en gelijke rechten. Maar wat is belangrijker: zijn carrière of de liefde?
Ruim 100 jaar later. Alsof de Londense Rose nog niet genoeg worstelt als alleenstaande moeder met twee jonge kinderen, raakt ze ook haar baan kwijt én zet ze zichzelf voor schut tijdens een lezing van haar favoriete auteur. De schaamte lijkt compleet als ze hem een week later letterlijk tegen het lijf loopt en hij haar herkent. Maar dan krijgt ze onverwacht bezoek van een achternicht met een wel heel bijzonder verhaal over hun familiegeschiedenis…

Yay, ik kan verder lezen!

Wat ben ik blij dat ik na het lezen van Edwards Keuze direct verder kon in Daniels Belofte. De Ridgewood Hall trilogie is namelijk zo met elkaar verbonden, dat er nog diverse open eindjes waren na het uitlezen van deel één. En nu ik Daniels Belofte uit heb, baal ik dat ik nog tot december moet wachten, voordat de laatste puzzelstukjes worden bekendgemaakt in James’ Geheim. Mocht je Edwards Keuze nog niet hebben gelezen, lees dan eerst mijn recensie van Edwards Keuze om te zien of de serie wat voor je is. In onderstaande tekst kunnen namelijk spoilers voorkomen voor het eerste deel.

Daniels Belofte - Marijke Vos

Daniels Belofte

Nadat we lazen over het verhaal van de oudste van de broers Bellamy, lezen we in Daniels Belofte het verhaal van de jongste broer, Daniel, en suffragette, Elizabeth. Hét verhaal uit An Iron Will. En lazen we in deel één over Edwards afstammeling Flora, lees je dit keer in het heden het verhaal vanuit Rose, die samen met haar twee kinderen in Engeland woont en bezoek krijgt van Flora. Een zeer welkome afleiding nadat ze haar baan als caissière in de supermarkt kwijt is geraakt.

Daniel en Rose

Doordat we in Edwards verhaal al over het verhaal in Elizabeths boek hadden gelezen én hadden gehoord dat de suffragettes voor Daniels deur parkeerden, was het verhaal van Daniel voor mij iets minder spannend. Ik had het denk ik fijn gevonden als we aan het begin van Daniels Belofte nog iets meer in het ongewisse waren. Daarnaast was er zo enorm veel mysterie rondom James, dat ik eigenlijk daar alleen maar meer over wilde weten, haha. Het verhaal van Rose vond ik heerlijk. Wat een toeval dat jou twee keer eenzelfde iets overkomt, maar des te beter snap ik waarom ze is zoals ze is. Je gunt haar echt een romantisch einde met de dromerige schrijver William Wispelwey (die achternaam vond ik iets minder dromerig haha). O, en laat ik haar kinderen niet vergeten. Ik heb zo heerlijk kunnen lachen om Lily en Miles.

Daniels Belofte - Marijke Vos

Subliem in elkaar gezet

Wederom mijn complimenten voor hoe Marijke Vos het verhaal zo subliem in elkaar heeft gezet. Het is elke keer weer een verrassing hoe ze de wisseling van de twee perspectieven in elkaar over laat lopen. Je ziet daarnaast dat ze al voor het schrijven van Edwards Keuze nagedacht heeft over alle puzzelstukjes en hoe deze in elkaar moeten gaan vallen. In Daniels Belofte wordt de grote puzzel steeds completer. Maar er zijn nog een aantal onbeantwoorde vragen over. Met de cliffhanger in Daniels Belofte kan ik dan ook echt niet wachten tot ze het gehele plaatje in James’ Geheim compleet gaat maken.

Eindoordeel

Daniels Belofte is weer een heerlijk boek in de Ridgewood Hall trilogie. Waar ik het verhaal van Daniel iets minder interessant vond doordat we er al zoveel van wisten, heb ik dubbel en dwars genoten. Marijke Vos heeft een fijne schrijfstijl en heeft daarbij zichtbaar enorm veel moeite gestopt in dit kunstwerk van een trilogie. James heeft veel mysterie vergaard, en ik kan dan ook niet wachten tot het december is en we er eindelijk achter komen wat er allemaal in dat koppie speelt. En laten we ook niet vergeten dat we de stugge Iris beter gaan leren kennen. Zeker na die cliffhanger móét ik weten hoe dat verder gaat.

Welk boek is tot nu toe jouw favoriet?Deze post is al 653 keer gelezen


Geef een reactie