Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Edwards Keuze – Marijke Vos

Edwards Keuze - Marijke Vos
Boekrecensie | Edwards Keuze – Marijke VosEdwards Keuze door Marijke Vos
Serie: Ridgewood Hall #1
Verschenen: 1 oktober 2022 bij HarperCollins Holland
Format: E-book, aantal pagina's: 328
Genre: Contemporary, Historisch, Roman
Lees ook: Daniels Belofte, James' Geheim
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?
Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans in de liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Historische verhalen

Normaal gesproken ben ik niet zo van de historische verhalen. Maar met de komst van de Bridgerton boeken en tv-serie was ik om. Prachtige verhalen, mooi landgoederen, echt liefde, mooie mannen… En nu is daar onze eigen Marijke Vos met een trilogie historische romans. Ze neemt ons mee in de levens van drie zoons van een graaf, Edward, James en Daniël, en hun afstammelingen. Het verhaal begint in Edwards Keuze met Edward, de oudste zoon, in het verleden en Flora in het heden.

Edwards Keuze - Marijke Vos

Edwards Keuze

In Edwards Keuze is Edward Bellamy voorbestemd om zijn vader op te volgen als graaf van het landgoed Richwood Hall en in het Hogerhuis. Maar hij heeft nergens een keuze in. Zelfs niet in met welke vrouw hij wil trouwen… Ruim honderd jaar later zijn we bij Flora die net haar moeder en haar grote liefde heeft verloren. Ze staat alleen op de wereld, maar wanneer ze een roman van haar moeder erft met een oude brief, besluit ze in haar familiegeschiedenis te duiken en af te reizen naar Schotland.

Twee perspectieven

Wanneer boeken vanuit meerdere perspectieven, en in dit geval zelfs meerdere tijden, heb je soms dat het ene verhaal of de ene persoon je meer trekt dan de ander. Bij Edwards Keuze vond ik beide even leuk. Wanneer het verhaal van Flora onderbroken werd door het verhaal van Edward, baalde ik dat ik niet direct verder kon lezen over Flora. Maar ik had even later exact hetzelfde wanneer ik wisselde van Edward naar Flora. Beide verhalen zijn heerlijk en je wilt gewoon blijven lezen! Flora’s tijd in Edinburgh is ontzettend interessant. Wat zal ze over haar familie ontdekken? Anderzijds is het mooi om te lezen over het Downton Abbey-achtige leven van Edward.

Edwards Keuze - Marijke Vos

Samenvattingen

Wat ik in het verhaal van Edward af en toe jammer vond, is dat er veel werd samengevat. Hierdoor ‘zag’ ik Edward en Gillian niet echt nader tot elkaar komen. Wanneer Edward haar bijvoorbeeld voor het eerst naar haar familie en Edinburgh vraagt, wordt samengevat waar het gesprek ongeveer over ging, in plaats van dat we het gesprek plaats zagen vinden. Dit kwam een paar keer voor en dit vond ik jammer. Hierdoor miste ik in Edwards Keuze een beetje de ontwikkeling van hun liefde voor elkaar.

Eindoordeel

Wat ontzettend goed heeft Marijke Vos Edwards Keuze opgezet. Flora is alleen op de wereld, maar duikt in haar familiegeschiedenis. En wat ze dan ontdekt… Stel je voor dat je zelf zo’n rijke geschiedenis hebt om in te duiken. Prachtig! Ze zet de parallellen tussen de verhalen ook zeer goed neer. Van de mooi uitgedachte overgangen tussen de beide verhalen alsook de plekken waar het verhaal zich afspeelt. Het einde van dit boek is nog niet bevredigend genoeg gezien er nog enkele open eindjes zijn. Tsjah, dan zit er niks anders op dan verdergaan in deel twee: Daniels Belofte. Wat. Een. Straf…Deze post is al 612 keer gelezen


Geef een reactie