Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | De genezer van Zalindov – Lynette Noni

De genezer van Zalindov - Lynette Noni
Boekrecensie | De genezer van Zalindov – Lynette NoniDe Genezer van Zalindov door Lynette Noni
Serie: The Prison Healer #1
Verschenen: 16 juli 2021 bij Boekerij
Format: Hardcover (limited 1st edition), aantal pagina's: 384
Genre: Fantasy, Young Adult
Rating: 5 Stars | Goodreads

De zeventienjarige Kiva Meridan zit al tien jaar vast in Zalindov: de beruchtste gevangenis van Wenderall, waar slechts weinigen levend uit komen. Iedere dag vecht ze, als enige genezer, voor haar leven en dat van haar medegevangenen. Als de terminaal zieke koningin van de rebellenbeweging Zalindov wordt binnengebracht, krijgt Kiva de taak om haar lang genoeg in leven te houden voor een Trial by Ordeal: een toernooi van vier proeven die gebaseerd zijn op de elementen. Alleen de gevaarlijkste criminelen krijgen deze straf: ze zullen onder de meest extreme omstandigheden lucht, vuur, water en aarde moeten trotseren om vrijgesproken te worden.

Gebukt onder deze verantwoordelijkheid ontvangt Kiva een gecodeerd bericht van haar familie, met één duidelijke boodschap: ‘Hou haar in leven. We komen eraan.’ De rebellenkoningin kan met geen mogelijkheid meedoen aan het toernooi zonder te sterven en Kiva besluit haar eigen leven op het spel te zetten door in haar plaats mee te doen. Als ze wint zal niet alleen de koningin, maar ook zijzelf haar vrijheid terugkrijgen. Alleen heeft niemand het toernooi ooit overleefd.

Een favoriet

De genezer van Zalindov lazen we afgelopen september voor mijn leesclub The Awesome Bookclub. Gezien ik een blogstop had in die periode is er op Reviews & Roses nooit een recensie online gekomen. Gezien dit echter wel één van mijn favoriete boeken van 2021 is kan ik het niet laten alsnog een recensie te schrijven. Enjoy!

De genezer van Zalindov - Lynette Noni

De Genezer van Zalindov

De genezer van Zalindov draait rondom het gevangenschap van Kiva Meridan. Ze zit al tien jaar vast, doordat ze meegenomen is toen haar vader opgepakt werd. Tegenwoordig moet ze het alleen rooien op de ziekenboeg van Zalindov waar ze probeert nooit te geïnvesteerd te raken in haar patiënten. Totdat ze Jaren ontmoet, en totdat ze het leven van de rebellenkoningin moet proberen te redden. Tijdens een Katniss Everdeen momentje biedt ze zich aan voor de meest gevaarlijke beproeving. Iets dat nog nooit iemand heeft overleefd.

Limited edition

Boekerij maakt prachtige limited editions, dus hoewel ik de auteur nog niet kende, wilde ik De genezer van Zalindov sowieso hebben. Gelukkig stelde het verhaal niet teleur. Vanaf het begin zat ik er lekker in en bleef ik nieuwsgierig naar wat zou komen. Het verhaal is interessant neergezet met zowel de proeven als een slopende ziekte die onder controle moet worden gehouden, alsook het levensverhaal van Kiva en de aanwezigheid van de rebellen.

De genezer van Zalindov - Lynette Noni

Om van te houden

De personages worden echt waardoor je om ze gaat geven. De lieve stotterende Tipp. De altijd behulpzame Jaren en de vriendelijke Naari. En natuurlijk de hoofdpersoon, Kiva, die het verhaal draagt met haar verantwoordelijkheidsgevoel.

Het verhaal van De genezer van Zalindov zit sterk in elkaar en bevat meerdere lagen. Sommige twists zag ik wel aankomen, maar diverse twists zag ik ook niet aankomen, en daar genoot ik enorm van. Eén van de laatste twists vermoedde ik in het begin van het verhaal wel, maar dat vermoeden schoof in de loop van het verhaal naar achteren, waardoor het op het einde toch als verrassing kwam. Heerlijk!

Conclusie

De genezer van Zalindov is een in mijn ogen vrij origineel neergezet verhaal. De personages zijn zo geschreven dat je met ze mee gaat leven en ze wilt blijven volgen. Dit is een boek dat ik moeilijk weg kon leggen en maar wilde blijven lezen. Kortom: Interessant verhaal, personages waar je om gaat geven, en een einde dat ervoor zorgd dat ik direct het tweede deel wilde hebben. Mijn recensie van De Gevangene van Vallenia lees je binnenkort.

Hebben jullie dit boek al gelezen? Wat vond je ervan?

Deze post is al 1047 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | De genezer van Zalindov – Lynette Noni