Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Het Zonnetje in Huis – Jill Mansell

Het zonnetje in huis - Jill Mansell

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Het Zonnetje in Huis – Jill MansellHet Zonnetje in Huis door Jill Mansell
Verschenen: 18 april 2023 bij LS Amsterdam
Format: Paperback, aantal pagina's: 382
Genre: Feelgood, Roman
Rating: 4 Stars | Goodreads

Jill Mansell, daar word je vrolijk van! Wanneer Lou de aantrekkelijke oudere broer van haar vriend Sammy tegenkomt, krijgt ze het meteen warm. Hij ziet haar alleen niet staan, toch? In een prachtige uitvoering met kleurig bedrukte zijkanten.

Het zonnetje in huis van Jill Mansell zit vol verrassingen. Wie had kunnen denken dat de excentrieke Edgar Allsopp de oplossing zou hebben voor Lou’s problemen? Hij biedt haar een baan en een dak boven haar hoofd in het dorp Foxwell in de Cotswolds. Een heerlijke plek, waar toevallig ook nog Remy woont, de nogal aantrekkelijke oudere broer van Lou’s vriend Sammy. Niet dat Remy haar ziet staan, maar toch… De immer knorrige Edgar heeft echter wel een voorwaarde, waar Lou over moet zwijgen. Kan Lou zich aan die belofte houden?

Vier de lente en zomer

Zijn jullie al aan het genieten van het voorjaar en hebben jullie zin in de zomer? Zo niet, haal dan snel het zonnetje in huis (snap je ’em? ;-)) met het nieuwe boek van Jill Mansell. Met het prachtige bedrukte boekblok voel je je direct helemaal happy. De volgende vraag is natuurlijk: is de inhoud net zo leuk? Ik vertel het je in deze recensie.

Het Zonnetje in Huis

Het Zonnetje in Huis wordt geschreven vanuit meerdere perspectieven door elkaar heen, maar de hoofdrollen zijn weggelegd voor Lou en Edgar. Wanneer Lou op bezoek gaat bij haar vriend Sam in een schattig klein dorpje, ontmoet ze de excentrieke en knorrige 80-jarige Edgar Allsopp. Hoewel Lou al een baan heeft, doet hij er alles, maar dan ook echt ALLES, aan om haar over te halen voor hem te komen werken met een voorstel dat moeilijk te weerstaan is. Dat Sams broer Remy ook in het dorpje woont is overigens ook geen straf…

Het zonnetje in huis - Jill Mansell

Aangename verrassing

Ik twijfel of ik ooit eerder een boek van Jill Mansell heb gelezen. Ja, ik hoor jullie nu geschrokken naar adem halen, haha. Het Zonnetje in Huis is dus een aangename verrassing. Het is een verhaal met personages die niet perse heel veel diepgang hebben, maar wel tot de verbeelding spreken en erg interessant zijn. Edgar is echt een geval apart. Maar hij weet zich, ondanks zijn knorrige gedrag en foute keuzes, diep in je hart te wringen. De band die zich tussen Lou en Edgar ontwikkelt is hartverwarmend. En wat was Captain Oats (daar kom je vanzelf achter) een geweldige toevoeging!

Foxwell

Doordat het boek wat dikker is, spendeer je ook meer tijd met de personages, waardoor je echt om ze gaat geven. Op enkele personages na dan, maar daarbij is het juist de bedoeling dat je ze niet zo leuk vindt haha. Daarbij is het dorpje heel duidelijk beschreven en waan je je echt in het typisch Britse dorpje Foxwell. De kaart helemaal voorin het boek had mij al voorbereid op hoe het dorpje eruit zou zien. Ik had direct herkenningspunten tijdens het lezen. Je ziet het helemaal voor je.

Het zonnetje in huis - Jill Mansell

Had vlotter gekund

Hoewel het geen straf was dat het boek zo dik is (veel dikker dan een gemiddelde feelgood), denk ik dat het verhaal ook baat had kunnen hebben bij wat minder pagina’s. Zo leest Het Zonnetje in Huis namelijk wat minder vlot als had gekund. Dit had opgelost kunnen worden door diverse bijpersonages geen spreektijd te geven. Op die manier waren enkele ontwikkelingen wat spannender geweest omdat je er als lezer nog niet vanaf wist. Daarbij kreeg ook Sam een vrij grote rol, maar hij had misschien beter zijn eigen boek kunnen krijgen. Het verhaal las al met al dus een stuk trager, maar ik ervoer hier geen echte hinder van.

Eindoordeel

Naast dat Het Zonnetje in Huis er prachtig uit ziet, is het ook een hartverwarmend verhaal. De personages spreken enorm tot de verbeelding en je gaat echt met ze meeleven. Dit is echt precies zo’n boek dat ik heel graag als feelgood verfilming zou willen zien. Het verhaal had misschien wat minder perspectieven kunnen bevatten van bijpersonages waardoor het wat vlotter zou hebben gelezen. Echter heeft mij dit niet het leesplezier niet ontnomen. Ik heb genoten van het verhaal en kijk er naar uit om vaker een boek van Jill Mansell op te pakken.

Hebben jullie al Het Zonnetje in Huis gehaald?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Deze post is al 960 keer gelezen


Geef een reactie